< Tilbake til oversikten

Smaken av sol - Solsikkesmør!

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Solsikkesmør både smaker og ser til forveksling ut som peanøttsmør.
Nydelig på brød, knekkebrød, kjeks eller som dip til friske grønnsaker.
Ideelt dersom en har nøtteallergi.

Du trenger:

  • ca 3 kopper Solsikkefrø
  • salt
  • sukrin
  • ca. 1 ss olivenolje

Start med å riste solsikkefrøene lett i en tørr stekepanne et minutt eller to, til de er pent gyldne.
Du trenger ikke riste solsikkefrøene, men det gir en ekstra god litt "nøttete" smak på smøret.

Ha solsikkefrøene i en food processor sammen med litt salt og sukrin.

Kjør frøene til en jevn masse i maskinen, til det har konsistens som peanøttsmør - la maskinen gå i ca. 10 minutter. Det er viktig å la smøret gå lenge nok i maskinen ellers blir det kornete.

Nå kan du tilsette olivenolje til du får passe konsistens. La smøret gå i maskinen mens du forsiktig tilsetter oljen.

Smak til med mer evt mer salt eller søtt.
En liten klype chili gir en spennende spicy tvist :-)
Ønsker du litt biter i smøret kan du spare litt av de ristede solsikkene, og tilsette disse etter at smøret er ferdig.


#2

Yrla sa for siden:

sikkert herlig. jeg har ikke maskin til ¨å lage smør av nøtter/frø så heldigvis finnes det solsikke-og valnøttsmør på iherb. ++, tahini er noe av det beste jeg vet, den fra Monki.


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Ja, iHerb har utrolig mye flott :) Bestiller uanstendig mye derfra...:D


#4

Jaudå sa for siden:

Ca hvor mye sukrin???
Denne hørtes faktisk god ut, må prøve:)

Laget forresten fiskekakene dine for et par dager siden.... STOR suksess:D Dog ble de litt kornete, kan det ha vært fordi jeg brukte frossen fisk??


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Sukrin tilsetter du etter smak :) Noen ganger lager jeg en søt variant av solsmøret, andre ganger salt... Bruker også å lage en litt spicy variant der jeg tilsetter chili :D
Smak og behag altså :)
Godt blir det okke som :D

Det er stor forskjell på å lage fiskekaker av frossen fisk kontra fersk. Det går helt greitt, men det er mye vanskeligere å få farsen til å henge sammen... Et tips er å ha i "smeltevannet" fisken slipper når den tiner. Mye av proteinene som får farsen til å "gå sammen" ligger gjerne der :)
Prøv med fersk fisk neste gang, og jeg garanterer deg at du skjønner hva jeg mener ;)


#6

Mat for sjelen sa for siden:

Kjempegøy at fiskekakene ble en suksess forresten :D


#7

Charlott sa for siden:

Høres knallgodt ut!

Nok en av dine oppskrifter er lagt i MÅ PRØVES mappa mi :D


#8

shailene sa for siden:

Prøv å ha i parmesan, hvitløk og chili.. :sikle:


#9

Jaudå sa for siden:

Takker og bukker;o))))
Skal jage gubben ut på sjøen:D


#10

Mat for sjelen sa for siden:

Så koselig Charlott :)


#11

Mat for sjelen sa for siden:

:D :D
Eller du kan ta fatt i fiskestanga selv ;)


#12

Mat for sjelen sa for siden:

Nam!! Skal definitivt prøves ja!!
Hørtes fantastisk godt ut...:)


#13

Jaudå sa for siden:

Nei guri heller, en plass går da vitterlig grensen:eek:


#14

Dietta sa for siden:

:lol:


#15

senka sa for siden:

Det høres godt ut:)Hva med holdbarhet(oppbevares i kjøleskapet)?
Takk for fine oppskrifter:)


#16

smgj sa for siden:

Jupp... blant annet i Iddefjorden (mulig fiskeplass)... :p


#17

Jaudå sa for siden:

Vi har sjøen rett utenfor stuedøra, men har aldri likt å Fiske fiskenSløye fisken*Spise fisken....... Det at jeg nå har avansert fra kjøpte fiskepinner, til heimelaga fiskekaker, er faktisk en liten bragd i seg selv, uten at de to første elementene trer noe nærmere.......
Gleder meg dog til små aluminiumspakker med gubbefiska fisk.... Tror jeg:p Har tidligere alltid sikra meg de beste kjøttstykkene.........Og lagt langt unna fisken.... Spennede sommer i vente...:D


#18

Mat for sjelen sa for siden:

He he :D Enig med deg :D
Liker best å få fisken ferdig sløyd og filetert på kjøkkenbenken ja :)


#19

Mat for sjelen sa for siden:

Jeg bruker å oppbevare Solsmøret i kjøleskapet, og da er det fint holdbart i alle fall en måneds tid faktisk :)


#20

Odde sa for siden:

Fra Monki ?? Finner ikke den jeg :D

Odde


#21

Yrla sa for siden:

kanskje ikke alle helsekostbutikker har det, men be de ta det inn

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.