Søkefunksjonen i forumet fungerer ikke, derfor spør jeg...
Er det noen som har fete oster de kan anbefale? Jeg pleier å bruke Jarlsberg, men synes den er veldig dyr... Det går jo ganske mye ost i et lavkarbokosthold, kan du si...
Anyone? Det kan godt være utenlandsk ost, så lenge man får tak i det på dagligvare. :)
Tja, jeg er meget glad i camembert, roquefort, altesse, hvite geitoster som f eks chevre. Men disse ligger kanskje litt over Jarlsberg igjen i prisklasse.
Importerte oster er vel som regel dyrere enn jarslberg uansett? Hvis du ser på kiloprisen.. Jeg spiser ikke mugg- og geitoster, men syns kirsebærosten til Tine er veldig god da. Men vet andre som foretrekker mer "fancy" oster syns den er fæl (egentlig bare hard smøreost med kirsebærsmak).
Parmesan er jo også et must for å gi mer smak til ostesauser, pizza, osv. Hvitost av billigste sort blir knall sammen med en god dæsj parmesan.
jeg bruker "så lett" osten til synnøve, den er så god, men ikke billig,da, og adder med edamer, jarlsberg, greddost og ridder på tur. Ost er ikke billig, men kommer på tilbud innimellom,da.
Synnøve har fått flere guloster nå. Nå har de den "vanlige" gulosten, gouda og vellagret gouda. Litt forvirrende siden gulost, hvitost og gauda stort sett er ensbetydende for samme osten, men.. Den er iallefall gulere og har bittelitt mer smak enn den vanlige :)
Synnøve har en ost som heter Findenost! Den er veldig lik Jarlsberg, men prisforskjellen vet jeg dessverre ikke noe om.
I perioder med lite penger pleier jeg å titte innom ferskvaredisken hos f.eks. Meny. Det hender de priser ned oster som bare har et par dager igjen å leve.
gouda er overhodet ikke det samme som vanlig gulost... smaker py. (syns jeg :p)
hvis man ser på innholdsetikketen på en av synnøve finden sine oster så står det faktisk gouda. mens navnet på osten er gulost. tror det var den vellagrede eller no. så da kjøpte jeg ikke den gitt. blir enten vanlig hvit/gulost alla norvegia eller cheddar for meg. jarslberg og gouda smaker altfor stramt for min tunge...
Mange som kaller gulost/hvitost "gauda", særlig eldre.. og kjøper du blek gouda-ost utenlands, smaker den ofte identisk med vanlig gulost her til lands. Derfor tror jeg rett og slett vanlig gulost er korttidslagret gouda-ost, men rett gjerne på meg hvis jeg tar feil. Gouda'en er jo ikke akkurat en moden ost heller, men den har iallefall litt smak.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.