< Tilbake til oversikten

Marellas rundstykker, med 2,41 kh pr stk

#1

Marella77 sa for siden:

Marellas rundstykker (2,41 KH pr. stk)

Jeg må innrømme at jeg er inspirert av en oppskrift fra God Morgen Norge av Wenche.
Men jeg har gjort noen endringer, så dette er min verson.
Jeg synes dette ble veldig saftig og godt, så jeg vil gjerne dele med dere :)

Ingredienser:
9 store egg
80 g mandelmel
150 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
25 g kruskakli
3 ts bakepulver
300 g revet ost (Jeg brukte 4 oster fra Tine)
50-150 g usaltet smør
litt salt

Ta alt i en stor bolle, utenom det smøret og osten. Bland alt sammen, og kjør det med stavmikser om du har. Deretter tilsetter du smeltet smør og ost.

Rør deretter alt sammen. (Spar gjerne noen gresskarkjerner og solsikkekjerner til etter at alt er rørt sammen, for å få litt variasjon i røra.)

Smør hele røra utover et bakepapir, og del deretter opp i ruter etter eget ønske. Jeg delte opp til 15 stk.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 25 minutter.

Hele røra har 36,22 Kh.
Jeg fikk 15 rundstykker.
Kh pr stk: 2,41.

Om du ønsker mindre kcal i røra, så tror jeg fint det går an å kutte ned smørmengden mye... til f.eks 50 gram. Tipper det blir godt likevel :)

Tips: Jeg hadde rømmedressing på rundstykket, med hvitløk, tigersaus, salt og pepper i. Og salami og agurk. Ble veldig smakfullt og godt!!!!

Ps, håper at noen vil prøve denne oppskriften, og at dere gir meg tilbakemelding. Alltid artig med tilbakemelding vettu ;) hehe...


#2

Marella77 sa for siden:

Jeg la inn ingrediensene på diett.no, og fikk dette som svar:

Energi
Fett 74 %
Protein 23 %
Karbohydrat 3 %
Alkohol 0 %


#3

Dietta sa for siden:

Rundstykker uten alkohol - går det an :eek::eek: :p


#4

Marella77 sa for siden:

Haha :) ja, er det mulig lissom??? ;)


#5

rut311 sa for siden:

Mandelmelet ... avfetta eller ikke?


#6

Marella77 sa for siden:

Jeg brukte det fra funksjonellmat, fettredusert økologisk mandelmel.


#7

Alynna sa for siden:

Denne ser god ut, jeg skal prøve den! Jeg kommer til å bruke smakløs hvitost fra Rema i selve deigen, og heller bruke mer smakfulle oster som pålegg.


#8

Marella77 sa for siden:

Har du sjekke kh på den osten? Vi har en fra Rema her, og i den er det 11 eller 14 kh pr 100g i.

Men sikkert lurt å bruke smakløs ost. Ps, tror det er for mye smør i deigen. Sikkert lurt å ta i litt mindre. Men jeg tok utgangspunkt i en annen oppskrift som nevnt, og da var det 50g smør på 3 egg. Derfor tredoblet jeg, pluss endret noe annet da...

Vet heller ikke om det er nødvendig med 3 ts med bakepulver. Kanskje det alltid er nok med 1 ts?

La meg høre hvordan det går da Alynna! ;) Lykke til :)


#9

Alynna sa for siden:

Gjetter på at den osten med karber i er sånn ferdigrevet? Mye juks med de blandingene, vet jeg... ofte tilsatt rapsolje og stivelse. Den faste hvitosten som kommer som selges i hel bit, er uten karber :)


#10

Marella77 sa for siden:

Ja, det er den som er revet ja ;)


#11

Gerd sa for siden:

Vær obs på at viss ikke det står Ost på pakka, men f.eks bare Revet, så er det ikke ost....


#12

Yonah sa for siden:

På godt norsk, det er ikke ost... Det er en blanding av div vegetabilske oljer( bl.a. palmeolje som er dirkete årsaken til at orangutangen holder på å dø ut), stivelse og litt melk. Dette er pizzatopping og ikke revet hvitost. Vanlig hvitost er i grunn uten karber ( fordi melkesukkeret er borte i prosessen med å dele i ostemasse og myse).


#13

Yonah sa for siden:

Glemte jo å si at rundstykkene ser skikkelig gode ut! Sikkert supergode med gouda eller jarlsberg og masse paprika på, og et tykt lag smør!


#14

Marella77 sa for siden:

ok, da holder jeg meg langt unna den pizzablandingen til Rema ;)

Takk, de var gode også ;)


#15

Tone-Rose sa for siden:

Har alle ingrediensene til denne, så skal jammen prøve å lage det i kveld... må bake opp litt diverse å ha med på hytta til påske.... Kommer med tilbakemelding når den er laget og smakt :)


#16

shailene sa for siden:

Disse så virkelig gode ut! Litt dyr oppskrift da, så tror må lage er liten prøvedeig som passer i ei brødform i første omgang.


#17

Marella77 sa for siden:

Men husk å ta i mindre smør enn jeg skrev i oppskriften.. Tor 50g er nok jeg... Jeg brukte 150, ble veldig mektig!

Lykke til :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.