< Tilbake til oversikten

7 gode grunner til å spise sjokolade

#1

nalana sa for siden:

prøve

dette innlegget kan slettes


#2

Summer sa for siden:

fikk du det ikke til?


#3

Fedonisten sa for siden:

.....syns det var et fint innlegg jeg, Lise! Ikke så hyggelig av deg å spørre om hun ikke fikk det til da...:p


#4

Summer sa for siden:

Beklager ikke meningen å være uhøflig.:cool:
Kjempefint innlegg Nalana! :ja:


#5

Fedonisten sa for siden:

Lise - dette er det bare du og jeg som kan finne på..... Å sitte å drodle rundt ingenting... :rodme:

Oi - var visst jeg som satte i gang.... :rolleyes:


#6

Summer sa for siden:

hihi...

Vi får bruke den til noe konstruktivt da...:cool:

7 gode grunner til å spise sjokolade

Tilbake

  1. Du unngår depresjoner
    Sjokolade inneholder antidepressive stoffer som fungerer ekstra bra under PMS og menstruasjonen. Aminosyren tryptofan i sjokolade kan omdannes til serotonin, som får oss til å føle oss vel. Anandamid gjør at vi føler oss lykkelige og småforelsket.

  2. Du får sterkere hjerte
    Spesielt sjokolade med høyt kakaoinnhold er bra for hjertet. Den høye andelen fenol forebygger hjerte- og karsykdommer. Kakaosmøret bidrar dessuten til å senke kolesterolet.

  3. Sexlysten øker
    Sjokolade med over 85% kakaoandel kan gi økt sexlyst. Samtidig stiger blodtrykket og blodsirkulasjonen stimuleres.

  4. Du får næring
    De brune godbitene inneholder blant annet sink, kalium, kalsium, proteiner og vitamin A, B, D og E. Mørk sjokolade er rik på magnesium og jern.

  5. Du forebygger sykdom
    Sjokolade inneholder mye av antioksidanten katekin som kan motvirke forskjellige typer av kreft og hjertesykdommer. Flavonidene i sjokoladen hemmer dannelse av blodpropper.

  6. Du blir avslappet
    Fenyletylaminet gir en euforisk og avslappende følelse ved at det utvider blodkarene i hjernen. Ulempen er at det kan gi hodeverk hvis du er ekstra følsom.

  7. Du kan leve lenger
    Menn som jobber på kakaoplantasjene i Vestindia ble utrolig gamle. De levde nesten utelukkende på sjokolade


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.