Er det andre som har hatt en utskeielse og opplevd at vekta har gått opp like mye over en helg som man har tatt av på 2 mnd'r
Storyen er at jeg har gått på LK siden Oktober 2011, hadde en pause i Jula, og startert på igjen 4 Januar. Har gått smått nedover , men har klart å ta av ca 7 kg. I helegen var jeg på hyttetur, og bestemte meg for å ta en "sprekk" dvs ikke LK, spise å drikke "normalt". Det ble loff, ris og alkohol, både Øl, Vin og Brennevin.
Resultatet ble sjokkerende opp igjen med 6,5 kg, dvs hele resultatet borte på en helg, hvordan i all verden er det mulig.
Har sett på leggene mine at det er nok en del vann, men 6,5 kg, i tilegg så har jeg hatt forferdelig med kramper etc.
Er det andre som har hatt tilsvarende opplevelser ?
Hvordan blir det da, når man skal starte med "vanlig" kost ?
Alle betraktininger taes i mot med takk, for jeg gir ikke opp, men motivasjonen fikk jo en knekk
Trøsten er at du ikke legger på deg 6.5 kg fett i løpet av noen dager :)
Resten høres meget kjent ut...
Det er bare å komme i gang med lavkarbo igjen og kanskje moderere fremtidige, planlagte sprekker ;)
For meg er alt med mel, særlig hvetemel, hovedsynder nr 1. Skal jeg skeie ut litt er det neverever med noe med mel i, samler vann som en hyper kamel og får magekramper ut av en annen verden...
Jeg tenker som så at om "vanlig mat", altså høykarbo, gjør en så uggen og full av vann, burde det være et greit signal om at den type mat IKKE er noe kroppen trives med? Og at man dermed heller bør gå for en moderat lavkarbo, altså styre unna de store karbbombene :)
Jeg har det akkurat sånn, jeg også. Om jeg hadde hatt en helg med ting som brød og øl, hadde jeg nok både økt seks kilo i vekt og to buksestørrelser - og hatt det utrolig kjipt. :o
Jeg ville ansett det hele som en grei erfaring å ha med seg videre. Hva angår et fremtidig kosthold, er det slett ikke sikkert at brødet og ølet er "evig utelukket", men da kanskje heller etter en gradvis introduksjon, og sannsynligvis i litt modererte mengder. Å reintrodusere denne typen matvarer så plutselig etter lang tid uten, vil jo nødvendigvis gi kroppen et sjokk. :cool:
Uansett hva du velger å putte i munnen bør kornprodukter så avgjort ikke være en del av det. Karbohydrater til side, korn inneholder mange stoffer som rett og slett er designet for å skade fordøyelsessystemet til dyr som spiser det. Kornplanter lever bare én sesong noe som minimerer behovet for å spre frøene sine ved hjelp av dyr. Kornfrø er altså ikke laget for å overleve turen gjennom fordøyelsessystemet slik f.eks. et eplefrø gjør men har heller utviklet andre mekanismer (bla. skadelige proteiner) for å videreføre genene sine.
Korn er med andre ord evolusjonært tilpasset for å ikke spises.
Den store ironien her er at mye av disse fysakene sitter i kimen, som vil si at desto grovere brød du spiser jo mer skade påfører du deg selv. Ikke bare er Statlige anbefalinger om å leve nærmest utelukkende på kornprodukter skadelig, anbefalingen om å spise grove kornprodukter gjør det (om mulig) enda værre.
I tillegg inneholder korn latterlig lite nyttige næringsstoffer, og det lille det inneholder forsvinner omtrent så fort kornet males i noen grad.
Forresten: 6,5kg vektøkning er nok utelukkende vann. Gi deg selv et par-tre uker der du er flink med kosten og vekta vil være på rett spor igjen. =)
Jeg kan gå opp til 3-5 kg i løpet av et døgn(ikke så ofte, men det skjer innimellom):eek:
Men vet jo at det er vann å egentlig ikke mulig å legge fett på seg, men hvor "lenge" er det vann. For vis en ikke helt "mister" det etter en stund, når går det da over til å være fett:confused:
Det har jeg tenkt å lurt på. På en måde:rolleyes:
Hehe, blir litt feil tankegang. Salt er nok det som binder mest vann, og hverken salt eller vann inneholder i seg selv energi som kan omdannes til noe som helst. Et gram karbohydrat binder 3 gram vann, så lageret i muskelvev og lever kan stå for litt vekt. Energien fra karbohydrat som lagres i muskler er dog kun tilgjengelig for muskelcellen det gjelder og kan aldri frigjøres ut i kroppen (og derfor ikke konverteres til fett). Lageret i leveren blir bare tilgjengelig i det sukkerinntaket blir så lavt at leveren må "spe på" litt for å komme opp i de drøye 70-80 grammene man behøver per dag så ei heller der er det snakk om omdanning til fett.
Det var en opplevelse jeg ikke skal gjenta, det er helt sikkert..
Jeg er nå tilbake i Ketose, og kroppen har kvittet seg med mesteparten av vannet, men noen gram henger igjen enda.
Jeg må innrømme at jeg er noe bekymret for å måtte leve en LK liv etter denne perioden med LK.
Skal enda ned en god del kilo, så utfordringene får jeg ta da, og ikke på forskudd.
Takker igjen for all respons, og ønsker alle en flott vårhelg, og her på østlandet er det tid for grilling.
Hvorfor bekymringen? Det eneste du virkelig, virkelig bør gi slipp på er godis og sånt åpenbart fyfy-tull, kornprodukter og soya (gjærede soyaprodukter som soyasaus er greit). Utover det kan du spise stort sett alt du finner i butikken. Vær streng når du går ned i vekt. Når du er ferdig kan du gradvis legge til litt karbohydrater om du føler for det, dog fra fornuftige kilder som grønnsaker, frukt, nøtter, bær osv.
Hører disse argumentene for hvor slitsomt og vanskelig lavkarbo liksom skal være alt, alt for ofte. Hva, spesifikt, er det du ser på som problematisk ved å leve slik over tid?
Signerer denne. Det eneste jeg holder meg unna er egentlig korn, ris, potet/stivelse og sukker, samt at jeg begrenser frukt - og det er ikke det minste vanskelig når kroppen av vært gjennom avvenning :D
Jeg er skikkelig imponert over dere som er i ketose og lever på "ordentlig lavkarbo"! Jeg er ikke så flink, men prøver å leve på mindre karbohydrater. Jeg har gått ned ca 10 kg på 8 måneder! Jeg spiser mer kjøtt, fisk og egg enn før! Har droppet brød, pasta og ris. Ellers spiser jeg "vanlig" mat. (knekjebrød, frukt og grønnsaker) unner meg godis i helga til og med. Jeg trener ca4 ganger i uka! Hvorfor skriver jeg dette? Tenkte bare vise at selv litt karboredusert kost er gunstig!
Det er bra du synes det Brokkoli! Det gir i alle fall mange fordeler: magen fungerer bedre, humøret er bedre og jeg er ikke så trøtt som før! Gikk på Fedon-kurs for mange år siden, og merket at kroppen min fungerte bra på mindre karbohydrater. Har liksom begynt på nytt igjen nå, og prøver å spise mindre karbohydrater og mer ren mat.
Jeg tenker på lavkarbo som livvstil og ikke som diett :)
Kroppen min fungerer så mye bedre med lavkarbodiett, og jeg har så mye mer energi og overskudd enn før, og det er bare herlig :D
Jeg spiser faktisk ikke lavkarbo for å gå ned i vekt i det hele tatt :)
Det er et litt for ensidig fokus på slanking og lavkarbo...
Jeg tror alle med fordel bør spise mest mulig rene produkter og færre karbohydrater :) Det er rett og slett så enkelt som at det er det vi er konstruert for å spise :)
De helsemessige gevinstene ved å spise lavkarbo er så mye mer enn bare vektnedgang... En kan nesten si at vektnedgangen bare er en bonusgevinst i tillegg til alle de andre helsefordelene kostholdet gir :)
Jasså? Jeg mener iallefall ikke det. Betyr det at en med cøliaki som går på glutenfri kost skal begynne å spise gluten igjen da? Eller en med melkeproteinintoleranse som sier at de går på melkefri diett( diett= maten vi spiser) skal gå tilbake til melk i dietten?
Hvordan kan det INDIREKTE bety at man skal tilbake til man var før? For meg er ikke dette logisk i det hele tatt..
Minstejenta mi går delvis på sondemat, og det betyr for svingende ikke at hun hverken skal ha sondemat resten av livet eller at hun skal spise alt selv, det er slik hun spiser, samme hvor langvarig det er.
Uff :( Det var virkelig ikke meningen å støte noen med det jeg skrev....
Men, når det er sagt må jeg få presiserer at det blir helt feil å sammenligne kostholdsendringer vi frivillig gjør, med alvorlig sykdom. Det blir selvsagt noe helt annet!
Det jeg mener er at en heller bør se på lavkarbo kosthold som en livvsstils endring, mer enn som en midlertidig diett en spiser for å gå ned i vekt...
Forstår at jeg uttrykte meg litt uklart... Beklager!
Som et PS kan jeg jo nevne at jeg til daglig jobber på sykehus med alvorlig syke mennesker som er nødt til å ha en spesiell diett for å holde seg friske... Dessuten har jeg selv Glutenintoleranse/Cøliaki og blir kjempesyk i en uke dersom jeg får i meg bittelitt gluten...
Det er vel heller når folk sier de "ER på lavkarbo", som i "er på slanker'n" at jeg tenker de enten bevisst eller underbevisst ser på dette som en slankekur.. :D
Jeg syns uansett går på er et utrolig dårlig uttrykk i forbindelse med mat. Jeg ville att at noen spiser glutenfritt, holder seg unna melkeprodukter o.l. Så kan man jo si at man spiser lavkarbo, holder seg unna (raske/dårlige) karbohydrater eller hva man ønsker. Å gå på noe høres ut som man henger på Plata liksom... :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.