Mat for sjelen sa for siden:
Hjemmelagde Fiskekaker er kjempegod og sunn hverdagsmiddag. Ungene mine elsker fisk i alle former, men mange barn liker gjerne best bearbeidet fisk, og da er fiskekaker et sunt og godt alternativ.
Mange tenker at fiskekaker er avansert mat som tar lang tid å lage, men det stemmer faktisk ikke.
Det henger nok litt igjen fra våre bestemødres tid, da de fikk en hel fisk på kjøkkenbordet de måtte filetere og male opp på hånddrevet kjøttkvern.
Med dagens hjelpemiddel er fiskekaker faktisk ganske lettvint mat. Kjøper du ferdige fiskefileter og bruker kjøkkenmaskin er disse kakene raske å lage - 30 min kanskje?
Oppskrift
- 1 kg hvit fiskefilet - jeg brukte lyr, men all hvit fisk kan brukes (hyse, torsk, steinbit...)
- 2 ts salt
- 1 dl fløte
- 100 g revet ost (Jarlsberg eller Norvegia)
- 1 finhakket vårløk eller litt gressløk
- 3 egg
Ha fiskefiletene i en kjøkkenmaskin sammen med salt, og kjør til en jevn farse. Saltet gjør at fisken "går sammen".
Tilsett egg, vårløk og revet ost - bland alt sammen.
Spe med fløte til du får en passe jevn farse - her må du prøve deg litt frem...
Form farsen til kaker og stek på middels varme, til de er gjennomstekte.
Server med grønnsaker eller salat, eller hvorfor ikke bruke de som hamburgere :)
Kakene er kjempefine å fryse! Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Da har du en lettvint, sunn og rask middag eller lunsj.
Disse fiskekakene blir saftige og smakfulle, og jeg garanterer at selv den mest kresne unge kommer til å elske disse... :)