< Tilbake til oversikten

Tunfisk"gryte"

#1

Huldr sa for siden:

To bokser tunfisk i vann
1 liten løk
1 liten paprika
1/2 middels stor squash
4 fedd hvitløk
1 rød chili
Ca 1/2 beger Creme Fraiche eller seterrømme
Soyasaus u/hvete
Svart pepper

Sett en stekepanne på varmen og kutt opp grønnsakene. Sleng en smørklatt i panna når den er blitt passelig varm og skru ned varmen, ta grønnsakene oppi etterhvert som de er kuttet opp. Tilsett litt olivenolje, og ha oppi hakket hvitløk og chili etter smak (jeg bruker rød chili og tar med frøene - da blir det hot). Surr alt på ganske svak varme til grønnsakene blir "al dente", og tilsett en eller to bokser tunfisk i vann (hell av vannet først). Tilsett creme fraiche eller seterrømme og evt litt vann til det blir passe konsistens. Krydre med soyasaus (uten hvete) og nykvernet pepper.

Denne fremgangsmåten sikrer at ingenting blir overopphetet, noe som lett skjer hvis man har hvitløk eller olivenolje oppi panna først. :)

Skulle egentlig vært på Vedvarende, kanskje - jeg kan ikke garantere for karbohydratmengden her (men jeg greide ikke å slette oppskriften fra Induksjon)


#2

Nille sa for siden:

Hvis dette er til mer enn 1 person er den grei på induksjon. Skal kjøre den gjennom Fitday når jeg kommer hjem (er på jobb nå) :blinke: gjeeeesp


#3

Huldr sa for siden:

Takk, Nille! Ja, det blir jo flere porsjoner av dette. Ca tre, tror jeg :confused: (To bokser á 140 g tunfisk:3 = 93,3 gram, en hel boks til ett måltid er vel litt for mye kanskje?)

Er litt :blinke: jeg også, tidlig på morgenen ennå...

Ha en fortreffelig dag! :)


#4

magdalena sa for siden:

Men den høres nå god ut!:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.