Mat for sjelen sa for siden:
Gylden Blomkål med Parmesan og urter...
Blomkål med parmesan og urter er nydelig tilbehør til alle typer stekt kjøtt og fisk.
Bruk de urtene du liker best, og har tilgjengelig.
Retten kan også gjerne spises som den er, som en vegetarrett :)
Oppskrift
- 2 Blomkålhoder i buketter
- olivenolje
- 2 Hvitløksfedd - finhakket
- 2 - 3 ss friske urter - persille, gressløk, timian, estragon...
- ca 1 ss sitronsaft
- ca 2 - 3 ss revet Parmesan
- salt og pepper
Sett stekeovnen på 225 grader.
Skjær blomkålen i buketter og ha den over i en ildfast form.
Hell over godt med olivenolje og bland.
Stek ved 225 grader i ca 20 min - eller til blomkålen er såvidt mør.
Nå kan du blande inn finhakkede urter, sitronsaft og hvitløk. Stek videre i ca 5 minutter.
Rett før servering blander du inn revet parmesan og smaker til med salt, pepper, sitronsaft og evt litt mer olivenolje.