Jeg må spise "lett fordøyelig mat" en ukes tid ifm en undersøkelse jeg må ta. Damen hos legen var veldig hjelpsom med å fortelle meg hva jeg burde spise: Lyst brød, ris, fisk, ikke grønnsaker, ikke fett.... :eek:
Hvordan ror jeg i land dette? Alle slags supper kunne jeg visst spise (suppe = posesuppe skjønte jeg snart...) men jeg måtte ikke ha fløte i dem.
Hun var usikker på om egg var ok, men jeg måtte i hvertfall ikke steke dem, jeg skulle ikke steke noen ting.
Så langt jeg har kunnet utlede gjenstår da kokt fisk til frokost, lunsj og kvelds...:rolleyes:
Jeg må innrømme at selv om jeg har stor interesse for kosthold og har lest mye om ernæring og metabolisme, så har jeg lite peiling på hva slags mat som er lett fordøyelig.
...så spørsmålet til dere, kloke hoder, er ganske enkelt: Hva er lett fordøyelig og inneholder lite karbohydrater?
Hvis jeg må unngå fett så får jeg heller leve med et lavt inntak av energi og mye proteiner en uke, evt med litt faste i ny og ne, for magen (og resten av meg) kommer til å gå av hengslene av ris og loff og pasta!
LEtt fordøyelig er såvidt jeg vet et upresist begrep... men "lite fiber" er iallfall et nøkkelord.
Jeg hadde sagt at man kan spise grønnsaker, men kokte... jeg skjønner heller ikke problemet med fløte, med mindre man ønsker lite galleproduksjon/mistenker problemer med gallen.
Det er altså mat med lite fiber som gjelder her, hvis alt av grønnsaker og grove produkter er utelukket? Til frokost og lunsj kan du jo lage omelett eller eggerøre i microen hvis du ikke får lov til å steke maten. Yogurt naturell og cottage cheese kan du sikkert spise?
Jeg undrer litt på hvorfor loff? Hva mener man med lettfordøyd siden man anbefaler loff.. Mine tarmer hadde vært så stinne at jeg hadde hatt problemer med å bøye meg fremover etter en uke med loff.. Tarmene blir kjempefulle av det, ikke tull, jeg driter kjempemye når jeg legger om til lavkarbo etter en lang sprekk. Og jeg merker godt om det er lite eller mye i tarmene, for det har alt å si om hvor mye jeg kan bøye meg fremover..
Fisk og kylling er lettere fordøyelig enn rødt kjøtt. Frisk frukt spist alene er lett fordøyelig.
Ifølge lommelegen er dette lett fordøyelig mat:
Moset eple/ banan/ gulrot
Modne bananer
Potetmos uten melk
Gulrotsuppe
Kokt frukt uten skall
Hermetisk frukt
Ristet loff / kavring
Kylling/kalkun (uten skinn)
Magert kjøtt, fisk, ost
Eggerøre, omelett uten melk
Ris
Pasta
et annet sted på lommelegen var det også tatt med yoghurt og kjøttboller.
Jeg ville unngått kjøtt, proteinpulver, egg, stekt mat, ost og sopp, men spist litt kokt torsk istedet, kanskje litt godt kokte kikerter for å få proteiner i en grønnsakssuppe+ friske grønnsaker.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.