< Tilbake til oversikten

Vaniljepudding (uten gelatin)

#1

shailene sa for siden:

3 dl kremfløte
4 eggeplommer
4 ts Natreenpulver (eller annet søtt)
2 ts johannesbrødkjernemel
1 ts vaniljepulver

Pisk litt luft inn i eggeplommene i en liten kjele, mens du koker opp fløten i microen til den bobler. Hell den kokende fløten sakte over eggeplommene, litt og litt, mens du visper kraftig. Varm opp blandingen forsiktig på lav temperatur mens du rører kraftig hele tiden, til blandinga tykner - den må IKKE koke, da klumper eggene seg (bruk vannbad istedet, hvis du vil være på den sikre siden). Ta kjelen av plata og ha i Natreen, vanilje og johannesbrødkjernemel, visp godt. Avkjøl i kjøleskapet, spis gjerne med pisket krem og jordbær. Denne oppskriften er nok til 2 porsjoner.

Denne blir mer kremet enn de typisk norske puddingene med gele-konsistens, og den er utrolig god og mektig! Egentlig skulle dette være en ingrediens i en annen dessert, men så langt kom den aldri gitt.. Litt johannesbrødkjernemel, og det ble en nydelig pudding istedet!

Fett: 94% (119 g)
Protein: 3% (9 g)
Karbohydrat: 3% (9 g)


#2

vimsen85 sa for siden:

Nam, ser dritgodt ut :) Litt som gul krem til suksessterte, bare med vanilje. Skal definitivt lage denne :)


#3

shailene sa for siden:

Dritgod er en god beskrivelse, ja! Håper den faller i smak, du får gi tilbakemelding når du har prøvd den :)


#4

FrkMarge sa for siden:

Har endelig fått testet ut denne.
Kremen er absolutt å anbefale selv om det ikke var helt sånn jeg håpet på (mer lik piano):o

Jeg brukte tagatesse istedenfor natreen jeg da fordi jeg synes det blir mer likt sukker med tagatesse. Brukte like mye; ca 4 ts tagatesse.

Men er det noe jeg kan gjøre for å få den litt "lettere", den er veeeldig mektig:eek:
Jeg har planer om å bruke den i rikelig monn som fyll i en kake og er redd det blir for mye av det gode rett og lett:o


#5

FrkMarge sa for siden:

Siterer me selv her da jeg har eksperimentert litt :p
Jeg blandet vaniljesausen med like deler pisket krem og resultatet er veldig bra synes jeg:D
Eneste er at den fortsatt er veldig mektig... kanskje det hadde vært bedre å droppet JBKM og heller landet vaniljesausen med pisket fløte og tilsette gelantin?
Eller vil det bli for mye gelekonsistens da? (er ikke så bereist i å bruke gelantin...)


#6

shailene sa for siden:

Pass på å ikke bruke for mye gelatin hvis du skal blande det med pisket krem og gelatin, ellers blir det nok ganske fromasj-aktig. Kan jo bli godt det og hvis du liker fromasj, men kanskje ikke så bra hvis du skal bruke det som fyll i kake?

Noe annet du kan prøve er å blande inn litt melk eller upisket fløte og tykne med gelatin istedet for JBKM, da får du litt lettere gele-konsistens hvis du heller liker det. Har sett flere oppskrifter på det, som tar utgangspunkt i denne "basen" og tilsetter melk og gelatin. Men det blir mer en vanlig pudding da, tror jeg ville satset på det første hvis du skal bruke det som kakefyll :)


#7

vimsen85 sa for siden:

Jeg synes jbkm i denne ga litt ekkel konsistens, så jeg endte opp med å kaste den. Jeg tror to-tre plater gelatin kan gi en slags sjokolademoussekonsistens. Jeg tror jeg vil prøve å lage sånn en gang.


#8

shailene sa for siden:

Uff, det var dumt! Har sett noen ikke liker konsistensen til jbkm, men selv merker jeg ikke noe til det.. Er gelatinkonsistens jeg ikke klarer :p Men ja, blir sikkert bra med gelatin hvis du foretrekker det!


#9

FrkMarge sa for siden:

Ånei!!! :eek:
Du skulle ha blandet den med en putt pisket fløte isteden - det gjorde susen her:sikle:

Men... kan den fryses?:confused:


#10

Alynna sa for siden:

Dette er jo ca samme oppskrift og fremgangsmåte som creme brulee, unntatt jbkm'en, og at CB'en stivner i vannbad i ovnen...

Så jeg tviler ikke på at dette er godt! :D


#11

FrkMarge sa for siden:

ok... har aldri laget CB noen gang jeg så det viste jeg ikke:p Så om jeg bruker denne oppskriften så kan jeg putte den i ovnene i vannbad og få CB???:confused:

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.