Ved irribale tarm blir magen enormt oppblåst og det sprenger og er ubehagelig. Denne gangen tok jeg bilder, og her vil jeg dele den vanvittige forskjellen med dere:
Første bildet er tatt 13.03, det andre er tatt i dag, 16.03.
Nå har jeg tilnærmet normalt magemål (81.5 cm) mens da den var oppblåst var den hele 97.5 cm....
[ATTACH]10059[/ATTACH][ATTACH]10060[/ATTACH]
Jeg har det samme problemet! Etter jeg startet på lavkarbo i julen har magen min vært usedvanelig bra! Men nå har derimot problemene begynt å komme tilbake igjen. Hva trigger din mage?
Jeg har også det samme problemet, å fytti å vondt det er. Er også blitt bedre etter overgang til lavkarbo så det er bra. Vet ikke hva som trigger det for meg heller. Sånn mage kan jeg også få da jeg skal reise noen plass (reisemage) og det er ikke morro. Lufta sitter bom fast, og kryper etterhvert oppi skuldrene mine. Er ikke gøy å se ut som en er høygravid..
Det er jo ubehagelig, men varer heldigvis ikke så lenge. Heldigvis gikk den ned nå, siden jeg skal i bryllup i morgen og har kjøpt ny kjole og greier:o
Ikke gøy med for mange blikk og spørsmål om jeg er gravid igjen.....(siden jeg fikk et barn helt overraskende da jeg var 41 år, 17 og 20 år etter de andre)
Jeg har alltid blitt sånn av hvetebakst jeg...
Nå spiser jeg jo ikke boller og loff lenger så problemet er nesten helt borte.
Jeg ville testet ut de typiske "problembarna" og sett om det hjelper å kutte ut noe.
Det jeg kommer på i farten er gjær, søtmelk (inkl fløte) og gluten.
Sikkert andre ting som kan gi samme effekten også, men det er jo verd å sjekke ut :)
Vet hvor irriterende det er :(
Åhh koselig for dere,så fint med en baby i huset:):)
men angående de bildene er det ikke også masse vann der eller bare luft???Hvor lenge blir du oppblåst..i noen dager eller..bruker du noe medisin for det?Masse lykke til med den lille:)
Jo det er sikkert mye vann også, men denne oppblåste magen er mest luft. Denne gangen varte det i ca 3 dager. Jeg har det nesten aldri lenger, var mye værre før jeg begynte med lavkarbo i 2007. Jeg fikk forøvrig irritabel tarm etter denne herlige Giardiaepidemien i Bergen i 2004. Det er forresten en helt annen oppblåsthet enn når jeg spiser hvetebakst f eks. Da blir jeg også oppblåst, men ikke så hard og luft kommer jo ut i mengder. Her er det hardt og tettet igjen med en propp. Så ikke noe kommer ut før det endelig løsner. Så to vidt forskjellige ting.
Jeg har også en slik mage. En gang spiste jeg og mann hentepizza. Det gikk kun få minutter før magen min begynte å ese og deretter en voldsom luftavgang som varte og rakk. Han merka ingenting i sin mage, så pizzaen var sikkert normal.
Det brukes antakelig mye gjær og ekstra gluten i slike pizzaer, for at de skal ese kjapt.
En naturopat jeg gikk til mente min reaksjon var så kraftig at ho mistenkte at jeg har et candida-problem eller uønsket bakterie som kan skape liknende symptomer. LCHF er beste kosthold med slike problemer. Ligge HELT unna gluten og gjær er viktig, forsiktig med vin osv osv.
Jeg har ikke irritabel tarm - tror jeg - men sliter med lite bakterier (!) og dårlig fordøyelse i tillegg til lav toleranse for melk... Det er iallfall det jeg har funnet ut. I perioder klarer jeg å holde magen fin, men så får jeg brått og uventet diarreliknende tilstander.
Jeg har spist masse probiotika og prebiotika. Men så laget svigermor gjæret kål og tok med seg. Dette er jo genialt for å rette på tarmfloraen og virker for meg bedre enn piller med melkesyrebakterier (mange av dem kommer ikke fram til tarmen).
Denne kålen bruker jeg en ss av i suppeskåla eller litt av i salaten. Smaker omtrent som surkål og er nok den tradisjonelle surkålen (før vi fikk eddik på flaske). Nå forsøker jeg å lage den selv etter denne oppskriften lola-elise.com/recipes/pickled-cabbage-recipe
Det er viktig å bruke salt uten jod siden jod virker hemmende på gjæringen. Jeg tok ikke det høytidelig, men ser at kålen nå har begynt å putre så smått til tross for feil salt. Uansett. Kål er billig å prøve med. Jeg bruker kke sånn spesialpotte, men en kjele med et kakefat som akkurat passer inni og en vekt oppå (et 2liters-norgesglass med vann). Det ser ut til å fungere fint som snus.
Mer info og vanlige problemer: www.uaf.edu/files/ces/publications-db/catalog/hec/FNH-00170.pdf
Kjært barn har mange navn og finnes i flere verdensdeler med små variasjoner i innholdet:
Tysk sauerkraut
Polsk kiszona kapusta
Fransk choucroute
Koreansk kimchi
Japansk tsukemono
Kinesisk suan cai
Filipinsk atchara
Salvadorsk Curtido
(Jeg har ikke akkurat utredet mageproblematikken min, men kjenner meg godt igjen i bildet i hovedinnlegget her, og det skjer også når jeg har spist helt normal mat... og det er veldig, veldig vanlig hos ME-syke å utvikle IBS eller IBS-tilsvarende tilstander.)
Glemte å skrive at når den er ferdig så er det å helle av laken og så legge den på sterilt glass i kjøleskapet. Batchen vi fikk fra svigermor (på et 4-5-litersglass ) holdt seg fint i 2 måneder iallfall... (Da var det slutt.)
Det er skikkelig kjipt når magen ikke fungerer... :(
Tusen takk for nyttig og informativ artikkel!
Jeg skal absolutt sjekke ut dette, for har virkelig ikke funnet ut av dette, og hva jeg reagerer og ikke reagerer på.
Men aller først skal jeg få fjernet galleblæren hvor det er steiner og en kronisk betennelse som ikke gjør saken særlig bedre. Men utover høsten skal jeg teste det. kjenner meg absolutt igjen i mye av dette.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.