< Tilbake til oversikten

Hva er din favorittmiddag som du har oftest?

#1

Yrla sa for siden:

Skriv oppskrift, noen trenger variasjon her:)


#2

Idamor sa for siden:

Nakkekoteletter i estragonsaus er min store favoritt!
lchf-bloggen.blogspot.com/2010/11/nakkekoteletter-i-estragonsaus.html

Til fire personer

6 nakkekoteletter

salt & pepper

estragon

smør til steking

Saus:

smør

sjalottløk

litt vann

3 dl fløte

1 ss sennep

1/2 ss dijonsennep

2 ts soyasaus

salt & pepper

2 ts tørket estragon


Del nakkekotelettene i to, og krydre dem med salt, pepper og estragon. Stek dem på begge sider i smør i en panne.

Ta ut nakkekotelettene av pannen og legg dem til siden.

Ha mer smør i pannen og stek finhakket sjalottløk til den er blank og myk.

Ha litt vann i pannen sammen med løken, og la det koke til mesteparten av vannet har fordampet. Hell fløten i pannen, tilsett sennep, soyasaus og estragon. Legg nakkekotelettene i sausen, og la koke i noen minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Server for eksempel med kokt brokkoli.


#3

akas sa for siden:

Ovns-stekt laks
Laksefilet
Fetaost
Creme Fraiche
Soltørkede tomater
Salt + pepper

Mos fetaost og hakk de soltørkede tomatene. Bland sammen feta, cf, tomat, salt og pepper.
Fordel røra på laksefileten. Inn i ovn på 2000 i ca 20 min.

Jeg har surret spinat til.


#4

Rin sa for siden:

"Crack slaw" - kål/kjøttdeig med sesamolje og krydder, nammis!


#5

akas sa for siden:

Jeg glemte å skrive at man kan variere ved å bytte ut de soltørkede tomatene med hakkede oliven eller med pesto. Litt hvitløk i er heller ikke feil! :rolleyes:



#7

nellie sa for siden:

Signerer den! Magisk.


#8

Yrla sa for siden:

å himmel, disse forslagene hørtes veldig gode ut. Tusen takk.


#9

nellie sa for siden:

Jeg spiser veldig sjeldent samme rett mer enn en gang i måneden..
Er veldig glad i laks med fetakrem da!:) (creme fraiche og fetaost rørt sammen + litt rødløk)


#10

Siljenh sa for siden:

Jeg har absolutt dilla på Lines røsti"poteter" forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47125.

Disse bruker jeg som tilbehør til alt mulig av kjøttmiddager. Forrige helg var vi på hytten hos mamma. Da ble det grillede koteletter i grillhytta med røsti"poteter" og salat. Fantastisk!


#11

smgj sa for siden:

Vi lager en variant av denne:
Ovnsstekt laks med "gresk" fetakrem
Legg en pose spinat i en ildfast form
Legg laksefileter på toppen
Hell over en blanding av 1 bit fetaost + en boks CF + grovhakket soltørket tomat og steinfri sorte oliven

Stek i ovn til laksen er ferdig og ostekremen såvidt begynner å få farge.

nammis


#12

Mariann S sa for siden:

Biffsnadder med rømmesaus.

[LEFT]
Type kjøtt: Biff mørbrad.
Har du to steikepanner, bruk 2 :)
På den eine steiker du sjampinjong,
eller annen sopp om du har.
På den andre steikepanna steiker du kjøttet
i terningar. Pepre litt til og begynne med,
og salte først når kjøttet har fått steike'skorpe'.

Når soppen er ferdig, brunar du paprika og løk
i store bitar.
Legg kjøtt og paprika løk på tallerkenen...
gi soppen ei rask runde i steikepanna.
Ha pitte litt smør i steikepanna du steikte kjøttet
i, hell oppi ei boks rømme.... la dette putre ett par
minutt og smake til med pepper.
Ha soppen på tallerkenen og hell over rømmesaus.

Mmmmmmm rømmesausen blir so god på denne
måten....... klarer ikkje å gi meg før den er spist opp ;)

mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/11/biffsnadder-med-rmmesaus-lavkarbo.html

[/LEFT]




#15

Victory sa for siden:

Laks er nevnt i endel varianter her. Min laksefavoritt er i folie krydret med salt, pepper, dill og hvitløkspulver.
Enten steke den med philadelphia på (pepper og vårløk er best) og ha brokkoli ved siden.
Eller uten philadephia og heller ha tatziki ved siden. :)

Evt noe helt annet: Gerds nyyyydelige løvstek:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50319
Jeg pleier og ha de med ost, ringer av rødløk, tomatskiver, agurk og salatblad og tatziki. Og paprika. Snadder. :)


#16

synsegulla sa for siden:

For en god tråd. Er ny her så jeg har ikke noen bestisoppskrift enda, men kanskje kommer det en om en stund?


#17

Titti sa for siden:

Her var det mye snadder. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.