< Tilbake til oversikten

Supergodt brød

#1

zitapus sa for siden:

Først en advarsel: jeg teller ikke karber, så det er godt mulig at det er mye karber i dette brødet i forhold til hva dere spiser. Men mannen min spiser etter Primal Blueprint og kan godt spise dette brødet.

Brød med zucchini (squash)
65 g pekannøtter
185 ml olivenolje
1 dl honning
1 ts vaniljedråper
3 egg
140 g mandelmel
140 g quinoa mel (endel karber her, men kan sikkert byttes ut med annet mel)
1/2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts muskat
1/2 ts kanel
350 g squash
2 1/2 ts revet skall av appelsin eller sitron
havsalt
sort pepper

Rist nøttene i ovn ved 180 grader i 3-4 min. Rør sammen olje, honning og vanilje, sett til eggene, ett om gangen. rør godt til det blir en lett og lys røre. Bland sammen det tørre og rør sammen med røra. Rasp squashen, pass på å klemme endel væske ut av den og rør den så sammen med røra sammen med havsaltet, pepper, sitron/appelsinskall og hakkede nøtter.

Stekes i ca 1 time ved 180 grader.


#2

Alynna sa for siden:

1 dl honning? :eek:


#3

kamp sa for siden:

Brødet kommer ut på ca 80/20/10 i fett, karb protein selv med honningen. Folk kan jo bytte ut honning med annet om de vil det :)

Brødet høres vertfall godt ut!


#4

zitapus sa for siden:

Jepp. Det er ganske mye honning (og kanskje grunnen til at man nesten kan kalle det en kake....:D).

Jeg for min del vil heller bruke honning enn syntetiske søtstoffer, men det er jo meg da. Sikkert ikke noe problem å bytte det ut med noe annet søtstoff, mulig man da trenger mere væske (men da er det jo bare å klemme litt mindre vann ut av squashen).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.