Godaften
Er helt ny herinde og har prøvet at kigge/søge i de forskellige kategorier.
Kan dog ikke helt hitte rundt i det, så nu prøver jeg her:)
Jeg har været på Atkins/induktion i knap to måneder nu og indtil nu er det gået rigtig godt. Har tabt en del kg, men står jeg helt fast og stiger nærmest i vægt:(
Derfor har jeg et par spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe med?
Jeg har helt droppet min daglige Cola Zero og drikker nu ca 3-4 l Farris/vand i stedet.
Spiser lidt sukkerfri chokolade blandet med peanutbutter, smør og fløde, da jeg troede det var ok, men nu siger "min" helsekostdame, at sukkerfri chokolade IKKE er lavkarbo/atkins venligt????
Spiser en ost, kød, æg og masser af grønt, så det håber jeg, at jeg gør rigtigt.
Kan ikke forstå at jeg lige pludselig går i stå/stiger i vægt, nå nu jeg synes jeg gør det hele rigtigt:)
Kan det have noget at gøre med at jeg har ægløsning, eller er det bare pjat?
Kan det hjælpe hvis jeg begynder med mere motion?
Jeg tager dagligt tilskud af fiskeolie, magnesium, calium og alm. vitamin.
Jeg ved godt, jeg skriver en masse/spørgsmål, men jeg håber I kan finde rundt i det og guide mig videre, hvis jeg har skrevet det forkerte sted.
Hvordan ligger du an høyde- og vektmessig i dag, dvs hvor mye mer skal du ned i vekt?
Du sier at du "stiger nærmest i vekt" - hva mener du med det? Har du sett over tid at du øker, eller er det en veiing som har vist litt mer?
Spiser du etter atkins-reglene, skal du strengt tatt ikke gå opp i vekt, med unntak av om du er undervektig.
Annen vektoppgang kan skyldes menssyklus, trening, inntak av salt mat, alkoholinntak osv osv. Så lenge du ikke har vedvarende oppgang over flere uker, ville jeg ikke bekymret meg så mye.
Bruk målebånd i tillegg til vekten - og vit at så lenge du spiser riktig, bør du velge og ikke la vekten bestemme hvordan du skal ha det... ;)
En del kunstig søtning kan i realiteten øke blodsukkeret - slik at det kan være greit å holde seg helt unna i en vekttapsperiode, hvis du klarer.
Litt avhengig av hvor mye du har gått ned - pleier kroppen å trenge litt tid på å venne seg til vekttapet. La kroppen din få den tiden du trenger, sørg for å spise variert og godt i mellomtiden. Finn andre ting å bruke tiden din på - så du ikke blir HELT opphengt i akkurat hva vekta viser :) Spis riktig - og bruk tiden på å leve livet :)
Tusind tak for svar.
Jeg er 162 cm og vejer nu 90 kg, så jeg er ikke just undervægtig:)
I sidste uge, hvor det gik strygende var jeg på 88,4, så jeg ved godt det ikke er meget jeg er steget. Alligevel bekymrer det mig, da jeg ikke synes jeg gør noget anderledes.
Bruger også målebånd, så jeg prøver alt hvad jeg kan, ikke at fokusere for meget på vægten.
Men nu prøver jeg lige at tage en slapper og se hvad vægten siger i næste uge. Jeg arrangerer et foredrag med Lena Beatrice på mit arbejde i morgen, så regner med at få et godt "spark i røven" og lidt motivation:)
om du spiser mye sjokolade med peanøttsmør og krem blir det mange kalorier ihvertfall, og en del karber i kombinasjon med fett som ikke er så lurt. peanøtter er ikke det beste nøttevalget karbo-messig
Tak for svar, kære damer:)
Den chokolade jeg spiser, er Atkins advantage barer og Cavalier sukkerfri mørk chokolade. Begge ser jeg nu er med maltitol, men som jeg troede var et sukkeralkohol som kan trækkes fra karbohydraterne. Jeg har fået at vide, at sukkeralkoholer kan trækkes fra, men tager jeg helt fejl der?
det har en realtivt høy GI i forhold til en del andre søtningsmidler, og du kan egentlig ikke trekke vekk alt, da noe opptaes i kroppen, ca halvparten kan du regne med. nå finnes cavalier med stevia og så finnes tagatosesjokolade.
Mange får høyt blodsukker av maltitol, og da er fungerer det likedan som sukker, mens for andre går det meste forbi tynntarmen, og blir først spist av bakterier i tykktarmen. Dette fører ofte til oppblåst mage og mye luft.
Det er svært individuelt om man kan spise maltitol, og gå på Atkins/ketolyse og liknende ketogene dietter.
Det jeg har hørt, men jeg har ikke lest direkte, er at Atkins selv ikke anbefalte maltitol. Han er forlengst død, men produktnavnet eksisterer fortsatt, og selger for masse, masse penger den dag i dag.
Jeg tror den eneste måten å vite sikkert, om man kan spise maltitol uten at det trigger insulinet, er med et blodsukkerapparat.
maltitol søter kun 75-90% av hva sukker gjør, noe som betyr at større mengder må til, og dermed mer karbo og kalorier. GI er 36, sukker har GI 60, xylitol har GI 12 og erythritol GI 0. Tagatose og Isomalto-oligosaccharides har GI 2. Fra sukker opptaes 4 kalorier pr gram, fra maltitol 2-3. Men når altså det trengs mer maltitol, blir det noen forskjell utenom litt lavere GI? Maltitol er gammeldags, synes jeg, nå som det finnes nye naturlige søtningsmidler med lav GI. Som stevia, lua hun gua, tagatose, Isomalto-oligosaccharides og sukrin.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.