Kan dere forklare meg litt om søtningsmidlene dere bruker?
Bruker dere bare en type til alt, feks baking og i te osv? Eller passer de forskjellige til forskjellige ting - ser jo at det er brukt forskjellige søtningsmidler i de forskjellige oppskriftene.
Aner ikke hvorfor Atkins er i mot froktose, men det aner meg at det har med karber å gjøre.
drlindbergs.no sa:
Næringsinnhold: 100 g Fruktose inneholder: 1700 kJ (400 g kcal), Protein 0 g, karbohydrat 99 g og fett 0 g. Nettovekt: 500 g.
Fruktose er sunnere enn sukker, men det HAR altså like mye karber !
Atkins anbefaler Splenda. Det har ingen karber (mindre enn 1 pr ts betyr det vel) og ingen kalorier. Det kan brukes til det meste, men må bestilles utenfra. Selges ikke i Norge.
Stevia er et annet søtstoff, men det har de sluttet å selge så vidt jeg har forstått. HP er oppdatert der.
Av det du kan kjøpe her er Natreen det beste. Det finnes i små runde søte "piller" som brukes i te/kaffe. Pulver, til baking og matlaging, og flytende til baking og matlaging. Det har både kalorier og karber, men normalt bruker du lite om gangen så det gir ikke store utslag)
Sukker har også en "hevende" effekt i bakverk. Så vidt jeg vet er der ikke noe kunstig søtstoff som har denne effekten. På de jeg har (Splenda og natreen) står det klart og tydelig at det IKKE funker bra der hvor sukker er en stor del av ingrediensen - som f.eks sukkerbrød. Men der kan du bytte ut NOE av sukkeret med Søtstoff og noe med fruktose (har noen her sagt engang, husker ikke hvor/hvem).
Du må nesten prøve deg frem. Jeg bruker Natreen og Splenda om hverandre. Natreen har mer kalorier og karber, - så trenger jeg mye søtstoff bruker jeg Splenda, trenger jeg lite bruker jeg Natreen. Bare for å få ned kalori/karbo inntaket.
har mer detaljer hjemme, men regner med at andre svarer før jeg kommer så langt !
Ser du har fått en godt og utfyllende svar fra Nille.
Jeg har ennå ikke fått meg til å best. Splenda, så hos meg går det stort sett i Natreen, kjøpes overalt. Og Maltitol flytende, på Panduro. Sistnevnte smaker som vanlig sukker og ser ut som sirup. Aberet med sistnevnte er at det ofte fører til lakserende virkning og ballong-tendenser i magen, men ikke ofte jeg bruker det da.
Hvorfor bruker du Maltitol, Carbokiller? Spør bare av nysgerrighet. Det har høyere GI enn Fruktose og er vel ikke rørende billig heller?
Foresten noen som vet hvor man kan kjøpe Isomalt til en fornuftig pris? Ismoalt har GI 5 og er søtstoffet som Solanos er laget av - og som virker veldig laksativt på noen. Man kan koke egne lav GI sukkertøy av Ismalt.
Unskyld, Seagal, din tråd. Jeg bruker bare Fruktose. Det kan brukes omtrent akkurat som sukker, derfor synes jeg det er fint. Men den kan ikke spises i uendelige mengder.
Jeg bruker steviapulver fra Kal,(helsekost) og splenda (Atkins). :)
Når jeg baker noe med eggdosis, pisker jeg eggedosisen først og tilsetter søtstoff etterpå, hvis ikke blir det ikke skikkelig stivt: :)
Tusen takk for svar folkens, det eneste som finnes her hvor jeg bor er naatren og fruktose ser det ut som, sjekka i dag:o Så, jeg har begge deler i hus - naatren i piller og flytende - brukte den i blåbærkremen idag :D
Tro om nøttebunn med blåbær på en seng av krem hadde vært noe??? SLUUURP, må prøve det :)
Huff, er blitt enda mere hekta på mat etter at jeg begynte på omlegging av kosten :rolleyes:
Ja, i dag skal det bakes noe, fikk ikke tid i går, var bare stress :mad:
Har muffinsoppskrifta di klar jeg Nillemor :o Og til helgen, når elsklingen min kommer hjem med etpar gotteglade gutter, da skal det bakes noe med mandel/nøttebunn eller lignende, har funnet mange gode oppskrifter her, men klarer ikke bestemme meg for hva jeg skal bake;)
Og Lise, du fikk meg til å bli glad for at jeg er hekta på mat - kunne vært verre ja ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.