< Tilbake til oversikten

Hvilke grønnsaker bruker dere?

#1

Disen sa for siden:

Ja enkelt og greit, hvilke grønnsaker bruker dere?
Her går det mest i brokkoli, blomkål, selerirot, purre, løk, squash og paprika i ulike varianter.
Lurer bare på om det finnes mange andre grønnsaker som er greie å spise på Atkins innspirert kosthold.
Tips taes i mot med takk!


#2

Rin sa for siden:

Spinaaat! Jeg elsker spinat. Og spisskål og nykål. Går også med litt aubergine, knutekål, tomat, asparges - samt de du listet opp. Jeg bruker også ganske voldsomme mengder frisk chili, hvitløk og ingefær - det har aldri hindret vektnedgangen min eller tatt meg ut av ketose, men de har nok litt høyt karbohydratinnhold om man skal dytte det inn i et max 15 kh-regime. :cool:


#3

index sa for siden:

Til middag i dag ble det svinestrimler stekt sammen med sellerirot, paprika, stangselleri, løk og squash. Toppet med bearnaisesaus laget på smør og fløte. Det er hardt å være på slank, gett...:D


#4

BenteR sa for siden:

Jeg spiser alt av grønnsaker, men selvfølgelig er jo mengdefordelinga bestemt av karbo-innholdet.
Tenker som så at jeg lever slik jeg gjør på livstid, og da skal kostholdet ikke være slik at jeg må begrense grønnsaker iallefall.


#5

Kanutten sa for siden:

Signerer denne. :ja:


#6

Dietta sa for siden:

Me too :)


#7

Disen sa for siden:

Jeg begrenser innholdet etter hva jeg har spist resten av dagen og hva jeg har til middag, samt styrer unna de med mest karbo, så jeg tror jeg spiser en grei mengde uten å spare på noe hvis dere skjønner. Men det jeg ønsket med denne tråden var å få litt tips til hvilke grønnsaker vi kan bruke. Jeg trenger inspirasjon slik at jeg ikke går meg lei på blomkål og brokkoli liksom.


#8

Mariann S sa for siden:

Alt, untatt poteter......
Sellerirot, paprika, blomkål, brokkoli, løk, kvitløk, asparges, stangselleri, sopp (er det grønsak?), tomat, kål, squash er det eg kjem på i farta :)


#9

Kanutten sa for siden:

selleristang, sellerirot, gul løk, hvitløk, sharlottløk, gressløk, vårløk, rødløk, ALT av salater, ALT av kål (knutekål er spes snadder), agurk, paprika, tomater, squash, aubergine, reddik, reddich, søtpotet, jordskokk, pepperrot, sellerirot, chili, ingefær, persillerot, pepperrot, .....++ alle urter +++++

Bare fantasien som setter grenser!



#11

TrillTrall sa for siden:

Og butikkenes utvalg. :( Skulle ha et granateple i går, alle butikken her hadde var i ferd med å bli tørre og innskrumpet og så dyre som de er i utgangspunktet kjøpte jeg i alle fall ikke en som alt var gammel! Tittet i en annen butikk i dag, men de hadde ikke i det hele tatt. :(


#12

langaard sa for siden:

Jeg pruter på alt av grønnsaker som ikke ser helt bra ut,får de som regel til halv pris:D


#13

Rin sa for siden:

Butikkutvalget kan være fryktelig begrensende, ja - jeg har virkelig fått sansen for grønnkål, men det er det bare én butikk i omegn som har i hyllene sine - merkelig!

Jeg orker som regel så lite mat mengdemessig at jeg går inn for å velge det mest næringstette - så jeg velger aldri agurk eller lysegrønn salat, selv om jeg synes det også er godt. :cool:


#14

Disen sa for siden:

Tusen tusen takk for mange svar, nå skal jeg på leting i butikken, slik at det ikke blir bare grønnsalat og blomkål her i huset:-)


#15

akas sa for siden:

Og nå er det snart neslesesong!!! Neslesuppe--- DET er smaskens det! Og nesten gratis! :D


#16

senka sa for siden:

Liker du sopp?Da kan du på noen minutter lage soppstuing,eller frese med løk,salt pepper og spise med rømme.Veldig godt:)


#17

Mariann S sa for siden:

Mmmmm, soppstuing e knallgodt.

#18

Yrla sa for siden:

jeg spiser de samme hver dag i en salat: stangselleri, gulrot,løk,hvitløk,agurk, isbergsalat,tomat.


#19

smgj sa for siden:

Jeg kan liste opp de vi ikke bruker: squash (mannen liker ikke), stangselleri sjelden (jeg liker ikke), friske bønner (ingen av oss liker noe særlig) og pepperrot (ingen av oss liker).

Knutekål, grønnkål, persillerot og neper er vi ikke gode på da vi ikke vet helt hvordan disse er best å bruke.

Vi bruker: rødbeter, pastinakk, kålrot, reddiker, blomkål, brokkoli, hvit kål, sellerirot, gulrot, salat, tomat, paprika, spinat, asparges, løk, hvitløk, kinesisk hvitløk, chilli, ingefærrot, sopp av alle slag, agurk, mais, minimais, erter, sukkererter, jordskokk, søtpotet, purre, vårløk, luftløk, gressløk, kinesisk gressløk og aubergine .... Sikkert noen glemt.

Men selvfølgelig bruker vi ikke alle like mye.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.