< Tilbake til oversikten

Indisk kyllinggryte (med bilder)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

I fryseren fant jeg uante mengder med kyllingfilet, så at det var kylling som sto på menyen ble raskt klart. Men hva mer? For et par uker siden fikk jeg en ny ladning av shiratakinudler, og hadde planer om å ha disse i en krydret rett. Det er nemlig slik at shiratakinudlene smaker ikke så mye, men har samme konsistens som nudler, og jeg har ikke vært helt overbevist når jeg hadde brukte de i en carbonara for en stund tilbake. Men i denne indiske retten passet de virkelig ypperlig! Har du ikke tilgang på nudlene så server med jukseris av blomkål, salat og ostekjeks, eller strimlet kål stekt mykt i litt smør, eller kokt, slik som her.

Til 4 personer:

Kyllingfilet - f.eks 1 pr. person
1 løk, finhakket
1 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
5 dl tyrkisk eller gresk yoghurt (cirka)
1 ts malt ingefær
1 ts paprikapulver
1 1/2 ts currypulver
1 ts garam masala
1/2 ts malt koriander
Litt salt

Start med å dele kyllingfileten i firkanter og stek denne. Legg kyllingen til side og stek løk, hvitløk, og chili til løken er blank. Tilsett resten av ingrediensene, men vent med yoghurten. La sausen få koke opp og småputre. Deretter tar du i yoghurten. Jeg brukte ikke hele boksen (5 dl) med yoghurt, men nesten. Det er greit å ha litt ekstra yoghurt igjen til å spe ut sausen med hvis du syns den blir for krydret.

Når gryten har begynt å putre litt igjen så legger du oppi kyllingbitene, og så kan den få putre og sprute litt saus utover ovnen i cirka 10 minutters tid.


#2

Charlott sa for siden:

Jatakk! :sikle:


#3

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Småspicy, men samtidig rund i smaken. Nam! :hungry:

#4

kiril sa for siden:

mm denne laga jeg nå men med creme fresh og uten tomat mmm såå godt blir min favoritt lang tid fremover


#5

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

God idè! Det vil jeg også prøve :D


#6

Bønna200 sa for siden:

Denne skal bli middagen her i dag. Gleder meg. :D


#7

Skøyerfjeset sa for siden:

Denne var kjempegod :D Jeg brukte creme fresh i stede for yoghurt og Red currypaste i stede for garam masala (for det fant jeg ingen steder), samt litt mer krydder.
Denne kommer til å bli laget flere ganger!


#8

Drømmepie sa for siden:

Den så god ut :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.