Kjøpte en 2-pk m Idsøe Chorizo pølser her om dagen - men det stod ikke oppført næringsinnholdet ...
Noen som vet hvor mye karber det er i disse pølsene? Har fått det for meg at det er svært lite - men tør ikke spise dem før jeg vet om jeg har kjøpt riktige pølser....
BTW - er ikke produsentene pliktige til å oppgi næringsinnhold på varene de selger ? Irriterende når det ikke står oppgitt hvor mye karber det er i en matvare synes jeg...har jo ikke akkurat Matvaretabellen på lomma 24/7 heller....
Vist du ser på ingrediensene så ser du kjapt om det er mye karbohydrater eller ikke.. Kommer en form for stivelse tidlig så er det mer enn om den kommer på slutten.
Vist jeg ikke husker helt feil er det ingen stivelse i chorizo og dermed ikke karbohydrater.
Det svaret jeg fikk på Idsøe av Mr. Albert Idsøe himself :D er at det ikke er karber (eller tilnærmet 0) i chorizzo eller de andre spesialpølsene deres for de bruker ikke masse stivelse i pølsene. De bruker reine råvarer og det kjenner man på smaken. Du kan trygt spise Idsøepølser ;)
Idsøe er vår lokale slakter her i Stavanger og har fantastiske pølser. De leges på deres butikk og i en del lokale butikker.
Det finnes butikker rundtom i landet som tar inn disse pølsene som Meny, Ultra og andre butikker med litt mer enn standardutvalg. Enkelte delikatessebutikker tar de også inn og i Oslo er det visstnok en butikk på St.Hanshaugen (Gutta på haugen??) som har de. Ellers kan du søke litt her på forumet for dette er blitt diskutert før evt send mail til Idsøe og spør.
Spisdegslank.no bl.a. selger lavkarbopølser. De har også noen utsalg rundt-omkring i landet. Ellers er det bare å søke her på forumet for det er mange som har funnet lavkarbovennlige pølser på bl.a. Rema.
Etter å ha vært med i produksjonen av kyllingpølser i et år orker jeg ikke tanken på slike pølser, det byr meg så i mot når jeg vet hva som er oppi. Det samme gjelder for Gildepølsene, det har jeg ikke rørt etter et besøk der for mange herrans år siden.
Jeg spiser kun pølser fra Idsøe (og evt hjemmelagde) for de kjenner man er laget på gode råvarer og ikke spedd ut med alskens greier. Jeg elsker Idsøepølse og lammepølsene kan absolutt anbefales - gleder meg till grillsesongen jeg nå:rolleyes:
Tja litt sterke er de jo, men ikke så brennende sterke. Spørs jo hvilken terskel du har for spicy mat det :D Synes de er knallgode i omelett og å steike opp litt til fisk i stedet for bacon. Er gode i salat også :p
Kan godt spise litt sterk mat - det er bare godt det.....
Men jeg er litt lei av "taco" smak på maten - så jeg håper de ikke smaker det.....og jeg er heller ikke så glad i "parfymert" mat - med krydder som smaker som parfyme...
Men.....jeg skal heller SPISE disse pølsene til middag og teste dem ut! :-)
Jeg skal også be MEGA ta inn flere sorter og i større omfang - jeg knabba med meg den siste pakken som lå der.....veldig greit med gode pølser. Ikke bare for oss på lavkarbo - men også for alle andre som vil spise sunne pølser!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.