< Tilbake til oversikten

Sukker- og hvetemelfrie bananmuffins (moderat lavkarbo)

#1

nellie sa for siden:

Fremgangsmåte med bilder her

6 gram karbohydrat per stykk (14.5 gram protein og 10.5 gram fett)

Ingredienser:
50 gram mykt smør
4 egg
1 dl tagatose
10 dråper stevia vanilla creme
2 modne bananer
45 gram bananproteinpulver (Jeg brukte Chocorite sitt)
4 dl/200 gram peanøttmel
1 ss Pumpkin pie spice Frontier (eller kanel)
Havsalt
50 gram valnøttkjerner

Fremgangsmåte:
Miks sammen smør, egg og søtstoff med en mixmaster.
Mos og miks i to modne bananer.
Miks inn proteinpulver og peanøttmel.
Smak til med stevia til du synes røren er søt nok (jeg hadde i 5 dråper), krydder og en klype havsalt.
Smuldre opp valnøtter og bland i røren.
Fordel i 12 muffinsformer og stek på 175 grader, på nederste rille, i 20 minutter.


#2

smgj sa for siden:

Hmm.. .kan proteinpulveret erstattes med f.eks mandelmel (ikke fettredusert) eller en lys cøliaiker-melblanding?

Har ikke proteinpulver og ingen erfaring med å bake med det.


#3

nellie sa for siden:

Helt sikkert. Eller bare litt mer peanøttmel eller kokosmel. Brukte proteinpulver fordi at jeg hadde fått meg nytt med banansmak.;)

Kan tenkes endel av banansmaken forsvinner da..


#4

smgj sa for siden:

Oki, takk. lagrer tråd ;)


#5

Tiki sa for siden:

Lurer på om jeg skal prøve å lage en fudgie kake med peanuttmel og Chocorite proteinpulver i chocolate fudgie brownie inspirert av denne. Brukte den proteinblsndingen i en konfekt og de ble virkelige seige. :)


#6

nellie sa for siden:

Peanøttmel er fantastiske greier! Beste melet, synes jeg!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.