Albertine sa for siden:
Løk- og baconpai (Zwiebelwähe)
Bunn:
200 gram spelt
1 ss soyamel (kan sløyfes)
1/2 pk gjær
Evt. søtning, honning eller fruktose 1 ts (kan sløyfes)
1 dl lunkent vann
Fyll:
100 gram bacon i terninger
4 ss solsikkeolje til steking
500 gram løk i ringer
salt
4 egg
200 gram rømme
gressløk
Bland alle ingrediensene til bunnen og la den heve mens du lager til fyllet. (Ca. 15 minutter)
Sprøstek baconet i oljen, og la det renne av på kjøkkenpapir. Stek løken gyllen i samme fettet som baconet. Bland egg og rømme, og tilsett salt etter smak.
Kjevle ut deigen og legg den i en smurt paiform på 28 cm i diameter. Legg løken og baconet i, og hell eggestanden over. Dryss tilslutt gressløk over det hele.
Stek på 180 grader i ca. 50 minutter. Serveres med en frisk salat.