Mat for sjelen sa for siden:
Marinert fetaost er kjempeenkelt å lage selv, og smaker så mye bedre enn ferdig kjøpt...
Alt du trenger er:
-
Fetaost
-
En god extra virgin Olivenolje
-
Krydder og tilsetning etter smak
Skjær fetaosten i terninger og legg på et glass.
Nå kan du tilsette krydder. Her tar du det du liker best, og lag gjerne flere forskjellige.
Forslag til krydder og tilsetting kan være: -
oregano
-
basilikum
-
timian
-
rosmarin
-
hvitløk
-
gressløk/vårløk
-
oliven
-
månetørkede tomater (eller soltørkede om du vil...)
-
chili - fersk i biter, evt tørkede hele
Fyll opp glasset med en god olivenolje, og sett det i kjøleskapet en dag eller to slik at smakene får satt seg.
Jeg bruker mye fetaost i salater og som snacks sammen med marinerte oliven, forskjellige nøtter og litt spekemat... Himmelsk!
Olivenoljen fetaosten ligger i blir en kjempegod dressing på salater - ferdigkjøpte marinert feta ligger i rapsolje...