< Tilbake til oversikten

Nutty Cheese Muffins

#1

Nille sa for siden:

.......eller nøtte oste muffins om du vil.........

12 muffins (store amerikanske muffinsformer)

113 gram malte mandler
113 gram malte valnøtter
80 gram smør
113 gram revet ost
4 egg (medium eller store)
1 ts bakepulver

Ovn forvarmes til 180 C. Former pensles med oliven olje.

Mal mandler og valnøtter, mix alle ingrediensene. Hvis mixen blir tørr, bland litt vann i. Fordel røren på 12 former. Bak i ovnen 15 min.

Gode med ost & smør.

Hvis man bruker papirformer er det best å ta de av når muffinsene er blitt kalde.

Man kan blande forskjellig smakstilsetninger i. Søtstoff, blåbær.......


#2

Fedonisten sa for siden:

Nam-nam-nam! Farlig gode syns jeg..... :spisesnak


#3

Iset sa for siden:

nå står de i ovnen:)
men jeg fikk bare 9 store muffins utav det...?? fylte dem halvveis opp. :confused:


#4

Nille sa for siden:

Heia Iset !

Har du vært henne da ? Har vært så stille fra deg ! Har du det bra ??

Det er sikkert like greitt med 9 stk. Så får du litt høyde på dem. De ble ikke så store med 12. Men de er veldig mektige - syns jeg !
Håper de smaker godt - at du ikke har lagd dem helt forgjeves mener jeg. Har en oppskrift til, med soyamel i, - men jeg tør ikke poste den før jeg har prøvd sjøl. Akkurat nå prøver jeg å kutte nøtter, - vekta har stått stille en stund !

Fredag skal jeg veie meg, - buksene mine i 42 begynner å bli løse. Skal prøve en av 40 bunken når jeg har veid meg.........(jeg er bare 1.62 høy og brukte 36 i gamle dager. Håper å komme ned i 38 !)

Klem fra meg ! :klem:


#5

Iset sa for siden:

heii:)

jo går fint med meg. vekta har stått litt stille pga jeg ikke har vært så flink forrige uke, men nå er det full fart igjen:)

ja de ble vanvittig gode!!

sendte deg en PM, fikk du den?

Jeg har holdt på i hele kveld å skrive inn nye data (norsk) i fitday. er ikke lett det der, hadde matvarer rundt hele pc-pulten som jeg skulle legge inn data på hahahaha.

skulle så gjerne ha fått til det der med fitday, men jeg tror ikke jeg får de rette mengdene osv. skulle vært på norsk:( har så lyst å se tallene for det jeg spiser en dag så jeg kan se om jeg spiser rett. men men. jeg begynner å forstå det litt mer og mer.

men har du tallene for disse muffinsene? kalorier, karbo osv?


#6

Nille sa for siden:

Legger inn data på muffins i morgen, har vært oppe siden 5.15 i morges og bare måtte ha med meg Friends for jeg la meg !! :o Trøøøøøøøttt


#7

Nille sa for siden:

Her var det !

Total: 2539 Fat:234 2102 82% Sat:70 627 24% Poly:73 654 26% Mono:78 698 27%Carbs:43 88 3% Fiber:21 0 0%Protein:93 373 15%Alcohol:0 0 0%

Det blir 22 net carber for hele oppskriften - har du lagd 9 stk blir det 2.44 karber pr stk. Total kalori 2539 hele oppskrift (202 kalorier pr stk)


#8

Iset sa for siden:

tuuuusen takk :D


#9

Albertine sa for siden:

slurp

Må lage!


#10

Vippa sa for siden:

Gleder meg til jeg er ute av induksjonen....oj så godt dette hørtes ut. :)


#11

guro sa for siden:

Bakte disse i dag. Ble veldig gode. Fine som suppebrød? Jeg fikk 12 vanlige muffins ut av dette. Jeg hadde ikke valnøtter så jeg brukte solsikkefrø i stedet. Det fungerte bra. Takk for oppskriften, Nille!


#12

aveline sa for siden:

Se her ja!!!
Her raser det inn gode forslag. Tror nesten jeg går for nøtte-muffins istedet for brødet. Ved nærmere ettersyn så blir det vanvittige mye kalorier og et temmelig dyrt brød. Det blir nok som "julebrød" på meg og.
Takk for oppskriftene, Nille!


#13

dingpot sa for siden:

åååh! NAMME!!! :sikle:

Milde himmel! disse er jo supre både som suppebrød, lunch på jobb/skole og som kveldssnack! YUMMY! Nok en gjenganger hos meg, dette her! :spisesnak


#14

mofe sa for siden:

Nå har jeg disse i ovnen :)

200 kalorier? hoho.. da blir det toppen to om dagen! spise de til en meget mager suppe, f.eks? :p spent på smaken! :)


#15

Aline sa for siden:

gleder meg til å høre hvordan de smaker!! :) skal prøve meg på de når jeg er tilbake i Bergen, tror jeg! altfor mye annet som skjer her.... dvs at jeg ikke burde sitte her nå , men jeg klarer liksom ikke å rive meg løs, da!!! :)


#16

mofe sa for siden:

Noen som har forslag til pålegg?


#17

Musti sa for siden:

Ny variant av disse står nå i ovnen.
Varianten oppstod helt ufrivillig ... jeg har nemmelig en mann som er veldig glad i nøtter og mandler :rolleyes: og var det noe valnøtter igjen når jeg skulle bake muffins .. nope (pokker ta :D )
[color=darkgreen][/color]
Ok, er ikke noen store forandringer men ... brukte bare mandler og linfrø som jeg malte. (I.flg. sjefen min er oljene som er i linefrøene fantastisk sundt. MEN de må knuses for at kroppen skal kunne gjøre nytte av oljene.)
Røra ble litt tørr så jeg helte oppi noen gode dasjer med olivenolje. (Bruker alle tenkelige måter for å få i meg den oljen jeg skal!)
Tenkte litt for seint på om olja tåler 180 grader :rolleyes:
(Lise,- vet du noe om dette .. jeg vet jeg har lest om det et sted her men husker ikke hvor det var :o )
Brukte 5 egg også.
Lukter megagodt her nå :D
[color=#006400][/color]
Rapport kommer litt senere ;)


#18

Musti sa for siden:

Kort innpå: Det ble veldig vellykket ... ble veldig saftige av oljen ... så nå håper jeg bare olja tåler varmen og er like sund etter stekinga :D


#19

snoopygirl sa for siden:

ojjjjjjjjjjjjjjj detta hørtes ut som skikkelig snadder altså,detta mååååå jeg prøve....blir jo ikke såå mye karbo i en da...jam-jam


#20

elian sa for siden:

Jeg bakte de her om dagen og fulgte oppskriften. De ble knallgode. Men i dag hadde jeg ikke walnøtter og brukte usalta RÅ peanøtter i steden, og det ble siiiinnsyyykt godt det også!!

Men muffinsa mine blir heller ikke store... Bare sånne vanlige, små papirformer.... Like greit det... de er mektige, så jeg spiser som regel bare 1.....


#21

Aline sa for siden:

nå har jeg også prøvd dem :)

sitter og spiser en nå med pestokremost på mmmmmmmm:)
neste gang skal jeg lage med litt mørk sjokolade og kanskje kakaopulver...? :D

:klem:


#22

elian sa for siden:

Jeg har blåbær i fryseren.... Kanskje jeg skal prøve det? Hmm.....

Kan lage mye godt ut av denne grunnoppskrifta, tror jeg!


#23

Aline sa for siden:

tror jeg også!! :D


#24

Nille sa for siden:

Har lagd med blåbær, - det var en skuffelse.... sukk Det var ettellerannet
som ikke stemte med smaken. Kanskje det var komboen blåbær / valnøtter ? Ikke vet jeg. Eller kanskje jeg bomma med noe annet. Jeg slomser litt når jeg lager mat :p


#25

guro sa for siden:

Blåbær og ost høres jo litt spesielt ut, det samme med sjokolade og ost. Har noen prøvd å lage ute ost? Peanøtter hørtes digg ut. Jeg har laget med malte solsikkefrø og mandler og det var veldig godt.Kjempeflott oppskrift, Nille!


#26

Aline sa for siden:

sjokolade og ost er godt ellers også :) har hat sære snopevaner som mindre... når jeg var alene hjemme, kunne jeg smekte ost i pannen og strø sjokoladebiter over :rodme:


#27

guro sa for siden:

humre


#28

elian sa for siden:

Jeg lagde med blåbær i går! Fytterakker'n !!!!! Æsj, æsj og atter æsj!!! Jeg skulle hørt på DEG, Nille! Det var GRUSOMT!!!!!! :eek:

Men jeg prøvde også med biter av Freia 70% sjokolade og litt Natreen (kutta ut osten da!)

Og de ble nyyyydelige!!!!!! :D


#29

Nille sa for siden:

:p :ja:;)


#30

LilNoor sa for siden:

Disse høres kjempegode ut, spesielt da jeg ikke kan få tak i soya protein og har veldig lyst på noe "brødaktigt". Men! Kan de fryses? :)

En ide! Kanskje man kan ta halvparten mandler halvparten gulerøtter og kutte ut osten? Da blir det jo litt "gulrot kake"-aktigt, og eventuelt ha philadelphia ost blandet med strøsukker oppå?


#31

dingpot sa for siden:

Ja de kan helt fint fryses! :ja: Må som regel alltid slenge dem i frysen, siden jeg er alene her, og jeg ikke rekker å spise dem opp. Dere som vil ha sjokolademuffinaktig versjon av denne oppskriften kan sjekke ut "saftig sjokoladekake" oppskriften min som ligger på vedlkehold. Denne oppskriften kan utmerket godt også brukes til å lage muffins. Man bare bruker muffinsformer isteden for stor kakeform (for de som lurte :p ) Hihi!!!


#32

Nille sa for siden:

Tror ikke det vil funke med gulerøtter, osten er en viktig ingrediens. Og er du på ketolysekuren inneholder vel gulerøtter litt vel mye karber om du kun skal ha 15 gram til dagen ? De har 6.7 karber pt 100 gram..... og er en ganske "tung" grønnsak.

Men for all del, prøv deg frem. Det er alltid spennende med nye versjoner av ting !:D

Det er greitt med Philadelphia ost oppå, men IKKE med strøsukker ! Du skal ikke bruke sukker på ketolysekuren !! Osten smaker jo så godt i seg selv, hvorfor vil du blande den med søtt ??


#33

LilNoor sa for siden:

Hehe, da jeg skrev strøsukker tenkte jeg jo på Canderell. :o Jeg hadde en versjon i hodet som lignet noe på en gulrot kake som en venninne lager, bare der brukte hun melis, philadelphia og smør til å lage en slages "glasur" som var knall god. Men dessverre, Canderell gjør ikke samme susen som melis. Jeg prøvde i går kveld. :(

Men Nille, Elian prøvde med sjokolade og natreen og det funket. Ingen ost! ;) Jeg brukte Graddost, men syntes de ble litt for salte, så skal prøve med Norvegia neste gang.


#34

Muskat sa for siden:

Dette høres inmari godt ut! Må testes!

skrive skrive skrive huskeliste og oppskrift

Muskat


#35

Aline sa for siden:

en god krem er avrent kesam vanilje :sikle: eller vanlig kesam :)


#36

Muskat sa for siden:

Har ikke smakt dem selv enda - lagde dem rett etter middag, med samme innhold som oppskriften. Men den eldste tenåringen sto og logret ved siden av ovnen mens de stekte, og måtte straks teste. Hun melder at de var absolutt spiselige! Så da er de testet på en ikke-diett bruker, og de tålte testen :)

Muskat


#37

Aline sa for siden:

de er superknall!! :) :) :) jeg måtte kutte ned, for jeg ble avhengig :o


#38

LilNoor sa for siden:

Jeg laget en søt variant i dag, da vi skal ha kake på skolen i morgen, og jeg ville ikke føle meg "rar" eller at de andre skulle syntes det.

Jeg halverte oppskriften:

2 egg
ca. 50 gram mandler
ca. 50 gram hasselnøtter
1 ts bakepulver
ca. 50 gram philadelphia ost
ca. 50 gram mørk sjokolade
40 gram smør (romtemperatur)
Litt søtningsstoff, ca 2-3 ss.

Jeg blandet alt sammen, og fulgte ellers oppskriften.

De ble kjempe god. Jeg hev resten i fryser'n, bortsett fra en, slik at jeg ikke gumler de opp! :rodme:


#39

mofe sa for siden:

Jeg lagde jo disse 6. januar.. :o Og flesteparten av dem er enda i fryseren.. Noen som har en formening om hvor lenge de holder seg der? Er vanlig fryser, ikke kjøleskapsfryser.. det blir vel dypfryser det, kanskje? :o


#40

Nille sa for siden:

Vet ikke jeg Mofe. De rekker aldri å ligge så lenge hos meg... :p


#41

Tidligere bruker sa for siden:

Går det ann å f.eks lage denne oppskriften i en liten kakeform av aluminium eller?
Orker ikke vente til de har blitt kalde i sånne papir-former, for vi skal spise dem med èn gang :)


#42

Nille sa for siden:

Du kan godt lage de i små alu former eller store alu former eller i hvilke former du vil, men de har litt lett for å falle fra hverandre om du spiser dem for varme ! :o


#43

mofe sa for siden:

Jeg har fått helt dilla på disse! Veldig gode å skjære i to, og med masssse hvitost oppå! Fint mellommåltid :) Men spiser jeg mere enn en, prøver jeg å være mere sparsom på fett i annet mat resten av dagen, siden de er fryktelig mektige (200 kalorier pr. stk).

Anbefales virkelig! :ja:


#44

Chamomilla sa for siden:

Denne tråden har jammen gått lenge! Nå har jeg kopiert oppskriften over i word og skal skrive den ut. Gleder meg til å prøve den i orginal- og variantversjoner.

Bra forum dette her, altså! Jeg er temmelig ny, og det hjelper på inspirasjonen å være innom her av og til. :)


#45

nøtta sa for siden:

jeg har bakt disse naa, enig med de andre her at oppskriften er til 6 muffins og ikke 12 ! jeg lagde bade naturell og med store biter av 86 prosent, hadde jeg hatt kamera skulle jeg lagt inn bilder de ser og smaker nyyyyyyyyydelig :sikle::hungry:


#46

Micko sa for siden:

Dette høres veldig godt ut, men hvor finner jeg oppskriften?


#47

Albertine sa for siden:

Øverst på side 1. :snill:


#48

Nett sa for siden:

Kan man bytte ut vanlig ost med Snøfrisk eller fetaost??


#49

Nille sa for siden:

Har ikke prøvd med Feta eller snøfrisk, - smaksmessig tror jeg det går greitt, men vet ikke hvordan konsistensen blir ....:)


#50

Aadi sa for siden:

I kveld lagde jeg disse etter orginalen. Delte de i to som et rundstykke. Gode med Jarlsberg på. Kommer til å lage de igjen, og da prøve de andre variasjonene.
Kan de fryses?
Hva med å doble bakepulveret?
[color=black][/color]
:D de var iallefall gode, fikk 9 stk,i store muffinsformer, men ble ikke så høye...


#51

Nett sa for siden:

Nå har jeg tatt ut 8 ferske muffins - med snøfrisk ost!! De ble faktisk ikke så verst - sikkert godt med litt pålegg på! Tok halv oppskrift med hasselnøtter isteden for mandler (smakte ganske mye av hasselnøtter, så nestegang skal jeg prøve mandler), og Snøfrisk nat. isteden for ost. Jeg skal i bursdag i ettermiddag og tenkte å ta med meg en eller to muffins!!

Har prøvd å regne på karbo. og kcal. og kom frem til dette:

  • 11389 kcal. og 10.1 karbo. i hele røra, stemmer det tror dere??Kan jo legge oppskriften her også:

  • 2 egg

  • 50 g valnøtter

  • 50 g hasselnøtter

  • 1 ts bakepulver

  • 50 g Snøfrisk

  • 40 g smør

  • dette ble 8 små muffins!Perfekt for oss med blodtype 0:)


#52

Albertine sa for siden:

Det var vel litt mange kalorier, var det ikke? :p


#53

Nett sa for siden:

Du syns det ja - ok, skal trekke fra 10000 siden det er deg!!;)

Er så lett å trykke litt feil!!


#54

krussidulla sa for siden:

man kan kutte ut bakepulveret hvis man stivpisker eggehviten klem fra krussidulla de hever like bra og kanskje bedre uten
:D


#55

ettena sa for siden:

Disse ble misslykkete gitt! Glemte av osten, og hadde i 1/2t bakepulver i stedet for 1, men alikavell smakte de surt av bakepulver. I tilleg luktet de hasselnøttmakroner, og minnte veeeldig om jul og søte kaker.. Men men, bedre lykke på en annen oppskrift :p


#56

Cornelia sa for siden:

Lagde disse etter orginaloppskriften igår, de var jo kjempegode!!
Byttet ut litt av mandlene med paranøtter og hadde i litt JBK.
Brukte vanlige muffinsformer og da fikk jeg 14 st, de var store og fine!
Kjempegode med smør og ost på. La halvparten i fryseren og har med meg noen som lunsj på jobben.
Supert!

Tusen takk Nille!!:D


#57

Iset sa for siden:

Jeg har nettopp tatt ut mine av ovnen, gleder meg til lunsj. Jeg elsker disse, og ettåringen min er også glad i dem. Jeg fikk bare 6 store muffins nå da, mulig jeg lager dem i overkant store. Men jeg deler dem alltid i 3, så jeg får tre "spiralloff-skiver" når jeg skal spise.


#58

Nille sa for siden:

Det lønner seg alltid å følge oppskriften første gangen man lager et bakverk eller en rett. Litt av clouet med denne oppskriften er jo osten da.. Blir liksom ikke Nutty Cheese Muffins uten ost..... :p Og ikke Nutty uten nøtter :snill:
[color=indigo][/color]
Når du følger oppskriften smaker de like godt som de andre sier at de gjør, om du liker ost og nøtter da ;)


#59

Iset sa for siden:

Uten osten henger de vel ikke særlig sammen engang? Litt kanskje, men osten er såpass viktig her at jeg ikke helt ser dem for meg uten. Hadde nettopp 1/2 muffins til lunsj, nyyydelig!


#60

luringen sa for siden:

hehe...nutty crackers da..


#61

Maimor sa for siden:

De er deilige med sprøstekt bacon og fetaost blandet i røra også! :nam:


#62

Bathory sa for siden:

kan man bytte ut mandler og valnøtter med pecan nøtter og paranøtter fks ? disse er jo litt mindre krb i :)?


#63

Nille sa for siden:

Det må jo være mulig... Kan ikke se hvorfor ikke.
Om du tester det ut, kom tilbake hit og "rapporter" :D
Vet ikke hvordan paranøtter "oppfører" seg når de blir varmet opp :)


#64

Carisma sa for siden:

Jeg brukte paranøtter i brød for en stund siden da jeg glemte å kjøpe valnøtter. Ble veldig mektig! :o Men de funket helt fint.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.