< Tilbake til oversikten

Fløtegratinerte reker à la Café Opera

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Dette er favoritt middagen til eldstejenta vår. Hver bursdag må jeg lage dette til henne :-)
Oppskriften er fritt inspirert av en rett som serveres på Café Opera i Bergen...

Oppskrift

ca 500 gram rensede reker
3 dl kremfløte
3 ts tørket dill evt. fersk
2 - 3 hvitløksbåter - finhakket
salt
ost til gratinering

Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne. Smak til med salt.

Fordel rekene i 4 små ildfaste former (Créme Brûlée former f. eks).
Hell over fløtesausen.
Ha på litt ost.

Gratiner formene i ovnene ved 225 grader i ca 10 min - til osten er gylden og fin...

Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød.


#2

vimsen85 sa for siden:

Det såg yummy ut!


#3

Holtappen sa for siden:

Åhhh.... det hørtes virkelig ut som mat for sjelden ! Takk så mye for oppskrifen ! Den er notert og skal garantert prøves ;D Den sausen kan vel brukes over andre ting også ? f.eks. skinke, kylling, o.a. ?


#4

Mat for sjelen sa for siden:

Ja, sausen er kjempegod til mye annet også :)
Jeg bruker den gjerne til stekt laks, det er nydelig :) Passer også godt til andre typer fisk.
Har forsøkt den til kylling, og det var også kjempegodt!


#5

madamode sa for siden:

naaaaammmm - dette MÅ prøves! Tenna renner i vann allerede :D



#7

Festina lente sa for siden:

Fantastisk godt! Dette kommer til å bli en klassiker i heimen. Vi hadde litt lite reker så vi spredde på med kamskjell - kan absolutt anbefales! :D


#8

Mat for sjelen sa for siden:

Så koselig at det fallt i smak :)
Kamskjell hørtes nydelig ut! Det skal jeg huske på, og prøve neste gang :D
Krepsehaler er sikkert også godt tenker jeg...;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.