Dette er favoritt middagen til eldstejenta vår. Hver bursdag må jeg lage dette til henne :-)
Oppskriften er fritt inspirert av en rett som serveres på Café Opera i Bergen...
Oppskrift
ca 500 gram rensede reker
3 dl kremfløte
3 ts tørket dill evt. fersk
2 - 3 hvitløksbåter - finhakket
salt
ost til gratinering
Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne. Smak til med salt.
Fordel rekene i 4 små ildfaste former (Créme Brûlée former f. eks).
Hell over fløtesausen.
Ha på litt ost.
Gratiner formene i ovnene ved 225 grader i ca 10 min - til osten er gylden og fin...
Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød.
Åhhh.... det hørtes virkelig ut som mat for sjelden ! Takk så mye for oppskrifen ! Den er notert og skal garantert prøves ;D Den sausen kan vel brukes over andre ting også ? f.eks. skinke, kylling, o.a. ?
Ja, sausen er kjempegod til mye annet også :)
Jeg bruker den gjerne til stekt laks, det er nydelig :) Passer også godt til andre typer fisk.
Har forsøkt den til kylling, og det var også kjempegodt!
Så koselig at det fallt i smak :)
Kamskjell hørtes nydelig ut! Det skal jeg huske på, og prøve neste gang :D
Krepsehaler er sikkert også godt tenker jeg...;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.