Har du vært henne da ? Har vært så stille fra deg ! Har du det bra ??
Det er sikkert like greitt med 9 stk. Så får du litt høyde på dem. De ble ikke så store med 12. Men de er veldig mektige - syns jeg !
Håper de smaker godt - at du ikke har lagd dem helt forgjeves mener jeg. Har en oppskrift til, med soyamel i, - men jeg tør ikke poste den før jeg har prøvd sjøl. Akkurat nå prøver jeg å kutte nøtter, - vekta har stått stille en stund !
Fredag skal jeg veie meg, - buksene mine i 42 begynner å bli løse. Skal prøve en av 40 bunken når jeg har veid meg.........(jeg er bare 1.62 høy og brukte 36 i gamle dager. Håper å komme ned i 38 !)
jo går fint med meg. vekta har stått litt stille pga jeg ikke har vært så flink forrige uke, men nå er det full fart igjen:)
ja de ble vanvittig gode!!
sendte deg en PM, fikk du den?
Jeg har holdt på i hele kveld å skrive inn nye data (norsk) i fitday. er ikke lett det der, hadde matvarer rundt hele pc-pulten som jeg skulle legge inn data på hahahaha.
skulle så gjerne ha fått til det der med fitday, men jeg tror ikke jeg får de rette mengdene osv. skulle vært på norsk:( har så lyst å se tallene for det jeg spiser en dag så jeg kan se om jeg spiser rett. men men. jeg begynner å forstå det litt mer og mer.
men har du tallene for disse muffinsene? kalorier, karbo osv?
Bakte disse i dag. Ble veldig gode. Fine som suppebrød? Jeg fikk 12 vanlige muffins ut av dette. Jeg hadde ikke valnøtter så jeg brukte solsikkefrø i stedet. Det fungerte bra. Takk for oppskriften, Nille!
Se her ja!!!
Her raser det inn gode forslag. Tror nesten jeg går for nøtte-muffins istedet for brødet. Ved nærmere ettersyn så blir det vanvittige mye kalorier og et temmelig dyrt brød. Det blir nok som "julebrød" på meg og.
Takk for oppskriftene, Nille!
gleder meg til å høre hvordan de smaker!! :) skal prøve meg på de når jeg er tilbake i Bergen, tror jeg! altfor mye annet som skjer her.... dvs at jeg ikke burde sitte her nå , men jeg klarer liksom ikke å rive meg løs, da!!! :)
Ny variant av disse står nå i ovnen. Varianten oppstod helt ufrivillig ... jeg har nemmelig en mann som er veldig glad i nøtter og mandler :rolleyes: og var det noe valnøtter igjen når jeg skulle bake muffins .. nope (pokker ta :D )
[color=darkgreen][/color] Ok, er ikke noen store forandringer men ... brukte bare mandler og linfrø som jeg malte. (I.flg. sjefen min er oljene som er i linefrøene fantastisk sundt. MEN de må knuses for at kroppen skal kunne gjøre nytte av oljene.) Røra ble litt tørr så jeg helte oppi noen gode dasjer med olivenolje. (Bruker alle tenkelige måter for å få i meg den oljen jeg skal!) Tenkte litt for seint på om olja tåler 180 grader :rolleyes: (Lise,- vet du noe om dette .. jeg vet jeg har lest om det et sted her men husker ikke hvor det var :o ) Brukte 5 egg også. Lukter megagodt her nå :D [color=#006400][/color] Rapport kommer litt senere ;)
Jeg bakte de her om dagen og fulgte oppskriften. De ble knallgode. Men i dag hadde jeg ikke walnøtter og brukte usalta RÅ peanøtter i steden, og det ble siiiinnsyyykt godt det også!!
Men muffinsa mine blir heller ikke store... Bare sånne vanlige, små papirformer.... Like greit det... de er mektige, så jeg spiser som regel bare 1.....
Har lagd med blåbær, - det var en skuffelse.... sukk Det var ettellerannet
som ikke stemte med smaken. Kanskje det var komboen blåbær / valnøtter ? Ikke vet jeg. Eller kanskje jeg bomma med noe annet. Jeg slomser litt når jeg lager mat :p
Blåbær og ost høres jo litt spesielt ut, det samme med sjokolade og ost. Har noen prøvd å lage ute ost? Peanøtter hørtes digg ut. Jeg har laget med malte solsikkefrø og mandler og det var veldig godt.Kjempeflott oppskrift, Nille!
sjokolade og ost er godt ellers også :) har hat sære snopevaner som mindre... når jeg var alene hjemme, kunne jeg smekte ost i pannen og strø sjokoladebiter over :rodme:
Disse høres kjempegode ut, spesielt da jeg ikke kan få tak i soya protein og har veldig lyst på noe "brødaktigt". Men! Kan de fryses? :)
En ide! Kanskje man kan ta halvparten mandler halvparten gulerøtter og kutte ut osten? Da blir det jo litt "gulrot kake"-aktigt, og eventuelt ha philadelphia ost blandet med strøsukker oppå?
Ja de kan helt fint fryses! :ja: Må som regel alltid slenge dem i frysen, siden jeg er alene her, og jeg ikke rekker å spise dem opp. Dere som vil ha sjokolademuffinaktig versjon av denne oppskriften kan sjekke ut "saftig sjokoladekake" oppskriften min som ligger på vedlkehold. Denne oppskriften kan utmerket godt også brukes til å lage muffins. Man bare bruker muffinsformer isteden for stor kakeform (for de som lurte :p ) Hihi!!!
Tror ikke det vil funke med gulerøtter, osten er en viktig ingrediens. Og er du på ketolysekuren inneholder vel gulerøtter litt vel mye karber om du kun skal ha 15 gram til dagen ? De har 6.7 karber pt 100 gram..... og er en ganske "tung" grønnsak.
Men for all del, prøv deg frem. Det er alltid spennende med nye versjoner av ting !:D
Det er greitt med Philadelphia ost oppå, men IKKE med strøsukker ! Du skal ikke bruke sukker på ketolysekuren !! Osten smaker jo så godt i seg selv, hvorfor vil du blande den med søtt ??
Hehe, da jeg skrev strøsukker tenkte jeg jo på Canderell. :o Jeg hadde en versjon i hodet som lignet noe på en gulrot kake som en venninne lager, bare der brukte hun melis, philadelphia og smør til å lage en slages "glasur" som var knall god. Men dessverre, Canderell gjør ikke samme susen som melis. Jeg prøvde i går kveld. :(
Men Nille, Elian prøvde med sjokolade og natreen og det funket. Ingen ost! ;) Jeg brukte Graddost, men syntes de ble litt for salte, så skal prøve med Norvegia neste gang.
Har ikke smakt dem selv enda - lagde dem rett etter middag, med samme innhold som oppskriften. Men den eldste tenåringen sto og logret ved siden av ovnen mens de stekte, og måtte straks teste. Hun melder at de var absolutt spiselige! Så da er de testet på en ikke-diett bruker, og de tålte testen :)
Jeg laget en søt variant i dag, da vi skal ha kake på skolen i morgen, og jeg ville ikke føle meg "rar" eller at de andre skulle syntes det.
Jeg halverte oppskriften:
2 egg
ca. 50 gram mandler
ca. 50 gram hasselnøtter
1 ts bakepulver
ca. 50 gram philadelphia ost
ca. 50 gram mørk sjokolade
40 gram smør (romtemperatur)
Litt søtningsstoff, ca 2-3 ss.
Jeg blandet alt sammen, og fulgte ellers oppskriften.
De ble kjempe god. Jeg hev resten i fryser'n, bortsett fra en, slik at jeg ikke gumler de opp! :rodme:
Jeg lagde jo disse 6. januar.. :o Og flesteparten av dem er enda i fryseren.. Noen som har en formening om hvor lenge de holder seg der? Er vanlig fryser, ikke kjøleskapsfryser.. det blir vel dypfryser det, kanskje? :o
Går det ann å f.eks lage denne oppskriften i en liten kakeform av aluminium eller?
Orker ikke vente til de har blitt kalde i sånne papir-former, for vi skal spise dem med èn gang :)
Du kan godt lage de i små alu former eller store alu former eller i hvilke former du vil, men de har litt lett for å falle fra hverandre om du spiser dem for varme ! :o
Jeg har fått helt dilla på disse! Veldig gode å skjære i to, og med masssse hvitost oppå! Fint mellommåltid :) Men spiser jeg mere enn en, prøver jeg å være mere sparsom på fett i annet mat resten av dagen, siden de er fryktelig mektige (200 kalorier pr. stk).
jeg har kun brukt norvegia, og det fuknet fint :) har faktisk ikke tenkt på å prøve annet, men kanskje en blanding med cheddar og parmesan hadde vært ok :D
:ja: Det er ikke dumt ! Om du lager i små former blir de jo mindre og du kan dele det totale karbetallet på fler .... om du skjønner hva jeg mener !
[color=#800080][/color]
Prøv Appelsin/rømme muffinsene også, de er knallgode ! :)
dytter litt på denne. Jeg lagde de i dag, og de ble ikke så værst. Jeg har fått en liten kg med cheddaroster av søster da hun kom hjem sist nå. og så byttet jeg ut valnøtter med solsikekjerner. Jeg lagde "mel" av mandler og solsikekjerner jeg
Flott at dere likte oppskriften, - men plantemargarin er absolutt IKKE anbefalt hverken i denne oppskriften eller i annen matlaging. Herdet, bearbeidet, ødelagt transfett. Ikke bra :nei: Om man ikke liker skikkelig smør (meierismør) kan man istedet brukeen god olje. ALT er bedre enn margarin !
nå var det lagd på rapsolje og var mest umettet og flerumettede fettsyrer (som Fedon Anbefaler - ifølge min bok) så da regner jeg det som okei.Mulig jeg tar feil men....
Her er oppskriften på nøttemuffinsen jeg prøvde meg på igår:
ca 100 g malte mandler
ca 100 g malte valnøtter
ca 100 g ekstra lett ost (Finden)
1 ts bakepulver
5 egg
180 grader i ca 15-20 min.
Malte nøttene (ikke for stor hastighet) og osten i foodpr. Vispet eggene lett sammen og hadde oppi nøtte- og osteblandingen og bakepulver, rørte sammen. Jeg brukte 6 "amrikanske muffinsformer" i pappir (ca 100 g i hver form). Smurte ikke formen og det gikk helt greit. De ble høye og kompakte, delte en i 3 "skiver" og hadde litt mager tubeost på - nam. Greit mellommål.
Jeg lager de litt mindre nestegang for det blir nok for mye nøtter til et måltid (33 g)- eller??
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.