< Tilbake til oversikten

Marianns fiskesuppe

#1

Mariann S sa for siden:

[LEFT]Fiskesuppe; med torsk, reker og krepsehaler.

1,25 liter vatn
2,5 fiskebuljongterningar
1 pk fløte
1 boks creme fraiche
2-3 fedd kvitløk
200 g sellerirot
100 g purreløk
100 g gulrot (kan sløyfes)
Safta av 1 sitron
2-3 ts (minst) dill
seltinsalt
pepper

Kok opp vatn og fiskebuljong. Ha oppi fløte, creme fraiche og kvitløk (pressa i kvitløkspressa).
Lat dette putre ei stund, minst 30-40 minutt. Suppa tjuknar mens den får putre og koke,
du treng ikkje ha oppi noken form for jevning.

Trekk fisken på forhånd (10 minutt i kokande vatn). Skjer gulrot og sellerirot i stavar og purren i smale
skiver. Steike/surre grønsakene i smør. Haes i gryta og lat det koke med ei stund. Press sitronsaft oppi.
Ha oppi fisk, krepsehaler og reker rett før servering i varm suppe. Reker og krepsehaler må ikkje koke,då
blir desse seige.
Salte og pepre etter smak. Ha rikelig med dill oppi.[/LEFT]


#2

Holtappen sa for siden:

Tusen takk for oppskriften Mariann S ! det hørtes herlig ut! og lettvindt ! Denne vil jeg prøve, det er hvertfall sikkert :D


#3

Mariann S sa for siden:

Den er rett og slett nydelig :sikle: Har nettopp spist oppigjenvarma suppe no :)

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.