Mat for sjelen sa for siden:
En hot Chili er varmende og god mat nå i vinterkulden.
Gresskarpuré og kakao tilfører varme og sødme, og gir en spennende kombinasjon av smaker.
Denne chilien blir deilig tykk og god...
Oppskrift
600 gram kjøttdeig
1 løk hakket
1 - 2 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
1 kopp gresskar puré
2 ss tomatpuré
2 kopper vann eller kjøttkraft
1/2 fersk chili eller chili pulver etter smak...
2-3 ts spisskummin
1 ss kakaopulver
1 ts oregano
salt
Brun kjøttdeigen, og la løken surre med mot slutten av steketiden.
Ha kjøtt og løk over i en stor gryte - tilsett alle de andre ingrediensene.
La chilien stå og småputre i minst 30 minutter - jeg lar den gjerne stå 1 time...
Server med salat og en god klatt rømme.
Eventuelle rester kan fint fryses - lag gjerne dobbel porsjon.
Perfekt kosemat som er kjemperask å lage...
Nydelig til middag, lunsj, kveldsmat,
eller som nattmat etter en kveld på byen...
Restene smaker også nydelig gratinert i ovnen med ost på toppen...
Bilder finner du på hjemmesiden min :)