< Tilbake til oversikten

Osso buco alla Milanese

#1

vaskeklut sa for siden:

Denne oppskrifta har jeg tatt ut i fra en kokeboka sambo har liggende.

Du trenger del 1:
12 biter kalveknoke/skank (jeg bruker 1kg skank på to personer og vi blir stappmette. alt det andre bruker jeg like mye av som i oppskriften, selv om den er beregnet på fire porsj.) ca 4 cm tykke
Hvetemel, blandet med salt og pepper (dette bryr jeg meg fint lite om og salter og peprer skankene i stedet)
1/2 dl god olivenolje
60g smør
1 hvitløksfedd
2,5dl tørr hvitvin
1 laubærblad eller sitronblad (jeg bruker laubærblad)
en klype allehånde
en klype kanel (FORSIKTIG! kanelen tar veldig raskt veldig overhånd)

Du trenger del 2:
2 ts revet sitronskall
6 ss finhakket persille
1 hvitløksfedd, finhakket.

Slik gjør du:
Om du bruker mel, pudre knokene med kryddermelet og bind de ev. med hyssing for å holde på kjøttet (skankene jeg kjøper er såpass flate at dette ikke er nødvendig alltid). Varm olje, smør og hvitløk i en gryte som er stor nok til at bitene kan ligge i ett lag. Legg bitene i gryten, og stek dem i 12-15 minutter, til de er pent brunet på alle sider. Anrett bitene stående i ett lag(jeg lar mine bare ligge), hell på vinen, og tilsett laurbærblad/sitronblad, allehånde og kanel. Legg lokk på gryten.

La det småkoke over lav varme i 15 minutter, og tilsett så 1 1/4 dl kokende vann. La det koke videre under lokk i 45-60 minutter til kjøttet er så mørt at det kan deles med en gaffel. Sjekk væskemengden et par ganger, og tilsett mer kokende vann ed behov. Legg knokebitene på et fat og hold dem varme. Fjern og kast hvitløksfedd og laurbærblad.

Så skal du lage del 2, altså det som heter gremolata.
Bland sitronskall, persille og hvitløk. Øk varmen under gryten, og rør godt i 1-2 minutter mens du skraper opp bunnfallet, til sausen tykner.Rør inn gremolataen. Smak om nødvendig til med salt og pepper og legg kalvebitene tilbake i gryta. La alt bli gjennomvarmt, og server med sitronbåter til.

Sånn egentlig skal det serveres med en slags risotto til, men det bryr jeg meg fint lite om. Man kan vel ha det meste man ønsker av grønnsaker. Jeg hadde en salat til sist jeg lagde.


#2

Dietta sa for siden:

Denne gikk rett i oppskriftsmappa :D
Men, dumt spørsmål følger: Kalveskank/knoke, får deg det på vanlig butikk, eller må jeg finne en slakter e.l. :rodme:


#3

vaskeklut sa for siden:

Jeg kjøper på Meny! I kjøttdisken sammen de andre dyrene. Ku og sau og gris og sånn :lol: De har vel i ferskvaredisken om man spør pent og.


#4

Dietta sa for siden:

Da drar jeg på Meny og kjøper :ku::kanin::bjørn: og litt kalv da :D
Tusen takk for både oppskrift og svar :)


#5

LineJM sa for siden:

Å nam! Dette høres godt ut. Klippet og limt! Tusen takk. :D


#6

TigerTove sa for siden:

Kan man bruke bjørn også? Hold oss oppdattert på den varianten da :p


#7

Kanutten sa for siden:

Hareskanker er jo også en variant... For de småspiste. :p


#8

Dietta sa for siden:

Her i huset bruker vi alt som går på 4 ben :p Oppdatering følger.
Hvor mange ben har forøvrig hybelkaniner ????????????????


#9

Kanutten sa for siden:

Hva med å lete etter et par tusenbein i stedet?


#10

Dietta sa for siden:

Tusenbein må jeg lete etter, mens hybelkaniner har jeg tilgjengelig til enhver tid. Latskapen lenge leve :p


#11

vaskeklut sa for siden:

:-) dere som prøver den må gjerne fortelle hva dere synes! nysgjrrrig selv om det ikke er min oppskrift :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.