...en lavkarbo variant av nugatti, søtet med sukrinmelis og stevia. Bilder på bloggen: www.nytlavkarbo.blogspot.com
Ingredienser:
ca 150 g hasselnøtter
2 ss kakao. Helst rått kakaopulver
Store mengder sukrin melis (minst 4-5 ss) og stevia. Smak deg fram
3 store ss mykt smør
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2 eggeplommer
Valgfritt: 50 g. sjokolade, minst 70%
Rist hasselnøtter i ovnen på 100 grader til de lukter ristet. Kjør de i foodprosessor/blender/ stavmikser til du får helt fint hasselnøttmel.
De andre ingrediensene blandes i, og alt kjøres til konsistensen er fin. Tilsett eggeplommene på slutten. (De kan droppes, da får du en luftigere og lettere krem.)
takk for inspirasjon. en annen variant kan være mandelsmør med tilsatt kakaopulver, sukrinmelis+stevia og litt væske.
Eller hasselnøttmel og litt peanøttmel + søtning + kakao + litt væske. Skal prøve den siste varianten fordi jeg har dette melet hjemme.
DEt er godt, men ikke så søtt som tahini smaker som(selv om det ikke er tilsatt noe annet enn salt), derfor tenker jeg at å få søtet den og tillegge kakao bare blir rågodt. Det er dyrt men mandelmel derimot er billig på iherb og kan brukes istedet kanskje. Må prøves når jeg får sukrin i posten. Men for tida er det mest sjokolade jeg lager. Det forsvinner fort.
Jeg har brukt mandelsmør i andre ting, synes det er veldig anvendelig. Har prøvd å lage sjokoladepålegg av tahini tidligere, men synes det blir litt bittert..
Skal prøve å kjøpe mandelsmør fra iherb da, bra tips! Er jo altfor dyrt i butikken.
nettopp, det er derfor jeg skal lage det. Jeg pleier å ta tahini eller mandelmos på kyllingen, men alternativt kan jeg spice opp frøene/mandlene med kakao:)
Ahh, en versjon av meksikansk "mole"? (Sjokolade saus) :D vender du kyllinglår tahini/ mandelmos og kakao da? chili oppi? Nå fikk jeg lyst på kylling gitt!!!
Det har jeg ikke hørt om engang, men tenkte blande kakao, søtning og mandelsmør sammen til mos, ihvertfall. Jeg spiser kylling opptil flere ganger dgl, jeg, så ja, enig at det er godt. Istedenfor å spise fett kjøtt liker jeg å tilsette fete godsaker som nøttemos/frømos/ost, gode oljer og sjokolade.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.