Jeg ble overtalt på en helsebutikk til å kjøpe en sjokolade fra Plamil. Det står No added sugar chocolate, cocoa 72% på den. Made with Xylitol.
På baksiden står det at ingrediensene er:
Kakaomasse
Kakaosmør
Xylitol
Emulagator
Solsikke lecihtin.
Det står at det er 41,4 kh pr 100g. Men hun dama i helebutikken sa at dette var ikke karbohydrater som påvirket blodsukkeret eller at de telte med... Er noe av dette sukkeralkoholer? Står også at det er 0,4g sucrose.
Noen som vet noe om denne sjokoladen? Den var veldig god,(!!!) så jeg håper den er lovlig... Har nå spist noen biter, men det holder lenge...
Setter pris på tilbakemelding... Noen som kan noe om dette?
xylitol er sukkeralkohol som påvirker blodsukkeret, men ikke så mye som vanlig sukker og ikke like mye som maltitol heller er jeg ganske sikker på. men sukrose er vanlig sukker. liker du ikke tagatosesjokoladen? søtet med tagatesse med GI 2.
Xylitol og sorbitol er snille mot tennene, men ikke like greie med blodsukkeret.
Har ikke merket stor stigning selv, men det står vel blant annet i Ketolyseboka til Torkil at man skal holde seg unna disse pga påvirkningen på blodsukkeret!:p
Hvorfor anbefaler akkurat Torkil maltitol, men ikke xylitol, når xylitol har lavere påvirkning på blodsukkeret enn maltitol? Dette har jeg aldri skjønt, googler man overalt ellers, så pekes maltitol ut som en større synder en xylitol....
Xylitol har en GI på sju, altså ikke helt "sukkerfri", men likevel bedre enn hva maltitol potensielt er.
Forøvrig har jeg inntrykket av at sukkeralkoholer gjerne fungerer forskjellig på folk, og jo mer magetrøbbel av søtstoffet jo mindre blodsukkerpåvirkning, virker det til.
Han er nok ikke noen søtstoffekspert. At xylitol har så lav GI forklarer egentlig hvorfor jeg kan tygge så mye tyggis uten at det gjør noe fra eller til. Det andre søtningsmiddelet i tyggisen min er mannitol med GI 0. Tygger trident.
hm... Altså; det påvirker blodsukkeret, men har lav GI og er bedre enn sukker og Maltitol? Men Torkil sier motsatt? Og hva er Mannitol? Fortsatt litt forvirret, men takk for tilbakemeldingen...
Jeg kom ikke ut av ketose iallefall, men fikk mageknip etter 3 biter / en rad. Jeg ble også uvell og kvalm, men god var den!
@Kitt: Den har jeg ikke prøvd, er den god? Hva heter den eksakt?
Ps, gjør det noe om det påvirker blodsukkeret dersom man ikke kommer ut av ketose? Dersom man går ned i vekt? (som dere sikkert skjønner, er jeg litt grønn på dette...)
Dersom blodsukkeret stiger, vil kroppen svare med å sende ut insulin!:eek:
Poenget med lavkarbo/ketolyse er å få kroppen til å skille ut minst mulig ekstra av det fettlagrende hormonet insulin!:w00t:
Da kan man forbrenne kroppsfett i stede for at det "legger seg på sidebeina"!;)
Noe forenklet, men dog...........!:)
Alt du spiser påvirker blodsukkeret, men så klart i forskjellig grad. Så det er et litt selvmotsigende spørsmål, men jeg skjønner det kan være litt forvirrende om man er grønn! :) Om man får i seg mer karbohydrater enn kroppen klarer å forbruke med en gang, så ryker ketosen. Hvor mange gram karbohydrater som skal til før du ikke er i ketose lenger er ytterst individuelt.
Ketose betyr at du har full fettforbrenning, altså ikke karbohydratforbrenning, spiser du så mye karbohydrater at du er ute av ketose, vil du ikke lenger være i full fettforbrenning, så det henger sammen, det hele. :)
Tror ikke du skal bekymre deg så mye for dette. Noen få ruter sukkerfri sjokolade er ikke all verdens utskeielse.
Jeg tenker faktisk at den sjokoladen man kan unne seg en liten bit av innimellom må være en sånn 86% kakao sjokolade, jeg!
Ikke noe kunstig søtning eller annet tull. Ren mat, vet du!;)
hjemmelaget:) eller tagatosesjokolade som du får på life og funksjonellmat.no bl.a., den mørkeste, søtet med tagatesse med GI 2. Om du smelter ghirardellisjokolade som er uten noe søtning kan du søte den med kalorifri søtning og tilsette proteinpulver eller nøtter/nøttemel også for øke proteininnholdet.
Tusen takk, nå er jeg litt mindre grønn faktisk! ;)
@Kitt: hehe, ja jeg tenker på denne boken ja. Jeg ha lest den godt da jeg startet, men har tydeligvis glemt masse nå. Jeg finner den ikke, og så orker jeg ikke kjøpe den på nytt. Tror jeg lånte den bort til noen... Men som du sier, så kan jeg jo se i den på biblioteket.
Jeg skjønner poenget nå, så da skal jeg sjekke ut den tagatosesjokoladen (om noen har et konkret navn og evt link, hadde jeg blitt glad :) ) eller spise rens sjokolade uten kunstig sukker. Men den sjokoladen jeg spiste, var mye bedre enn vanlig mørk sjokolade. Søren å!! hehe....
En annen ting med sjokolade... Siden jeg spiste litt i går, kjenner jeg suget mer i dag... Så jeg lurer på om det er best for meg og fortsette å holde meg helt unna...
Jeg syns ikke de sjokoladene var så gode jeg ..... Og sug fikk jeg av tagatose også :ja: ( og luft i magen..... både av sjokoladene, og bakverk jeg brukte tagatose"sukkeret" i.... )
Jeg har bare prøvd den helt mørke, og den synes jeg var god jeg da :o Spiste 50 g fordelt på 2 kvelder, og hadde ikke noe magetrøbbel. Husker ikke om jeg hadde noe søthug etterpå, for det var i begynnelsen av desember, men jeg hadde bare 1 stk så jeg gikk ikke amok i hvert fall :)
Jeg har bare spist en bit i ny og ne her før jul. Fikk en av hver sjokoladetype for å være "prøvekanin" for butikken som tar inn slikt :ja:
Så det var ikke overinntak heller... ( jeg har masse igjen, frister ikke...)
Jeg fikk luft i magen, men ikke smerter, slik jeg får av det minste inntak av maltitol....
@Gerd: Jeg trodde du bakte mye jeg... Har du ikke masse oppskrifter her inne?
Jeg sliter med å la sjokoladen smelte... Jeg måååå bare tygge lissom... Men husker som barn at jeg ikke tygde den. Jeg fikk 1-2 biter mørk kokesjokolade av min bestemor hver dag som liten! Tror jeg da startet min avhengighet av sukker, hehe...
Jeg får mer luft i magen av Tagatosesjokoladen enn av sjokoladen fra Sukkerfritt som er søtet med Maltiol. Jeg har aldri før følt meg mer som et kjernekraftverk etter å ha spist et par biter Tagatosesjokolade. Helt forferdelig, oppblåst, uggen og skikkelig sur lukt av lufta som jo selvølgelig måtte ut en gang. Jeg smakte på den mørkeste sjokoladen nå sist - og den var heller ikke god så resten havnet i søpla.
Men jeg må si at jeg også har smakt Praline sjokoladen med Tagatose og den smakte aldeles HIMMELSK!!!! Vannvittig god......men så synd med så mye luft timesvis etterpå.
Jeg har faktisk blitt enig med meg selv om at jeg ikke orker mer av denne fæle følelsen; oppblåst og uggen og fjerter hele tiden. Jeg føler meg ekkel og lite kvinnelig når jeg går rundt med så mye luft i magen. Så jeg har bestemt meg for å gå over til sjokolade søtet med vanlig sukker heller. Så fra lørdag av kjøper jeg meg heller en vanlig sjokolade på 50-100 gr og koser meg med den.....
Jeg er ferdig slanket så da kan jeg tillate meg slikt.......hadde ikke gjort det hvis jeg fremdeles hadde mer å slanke bort - da er ikke dette en god løsning....
Men sjokolade må jeg ha.....det er høydepunktet i uka det..... he, he.....
Jeg skjønner godt at man går av hengslene og lager masse til jul jeg :ja:
Det gjør jeg sjøl, og lager lavkabogodis.... for min del er det rett og slett for å ha "lov" til å fråtse litt.... Dumt, men.. :p
Først og fremst: WOW, gratulerer med å ha gått ned 45 kg!! Jeg blir så sinnsykt imponert og motivert! Er det mulig lissom!! Ja, da fortjener du å kose deg med sjokoladen din. Ps, du skriver morsomt, ditt kjernekraftverk ;) lol!
Noen som vet hvor lenge man kan ha vondt i magen av 3 biter sjokolade? Er fortsatt dårlig i magen, spiste i går. Luft og kramper... Er det mulig at det er pga sjokoladen?
1 hel mørk sjokoladeplate, 113 g, fra ghiradelli uten søtning(Iherb har denne) 12 suketter hvis du liker mild søtsmak, eller tilsett 1 krm hvit stevia en klype salt 50 g sukrinmelis (helsekost/Jacobs) 32 g proteinpulver (jeg bruker her eggehviteprotein uten smak fra Now) 1 teskje vaniljepulver ½ ts pulverkaffe i ørlite grann kokt vann 1/2 dl soyamelk (melk og fløte kan også brukes)
Hakk sjokoladen og smelt i en stor bolle over kokende vann i en kjele under. Jeg brukte en plastbolle til barn med kant rundt som lå fint over kjelekanten. Varm opp ½ dl soyamelk og en skvett vann til kaffepulveret og løs opp sukettene og stevia i denne blandingen. Når sjokoladen er smeltet heller du den og melken og kaffevannet med det søte i oppi det tørre som er ferdig blandet fra før uten klumper. Tilsett en skvett mer vann hvis det behøves slik at det blir en fin men tykk masse og bre massen med slikkepott oppi bunnen av en plastboks og sett på lokk. Kjøl ned og skjær opp i biter etter en halvtimes tid. pr stk (14) 52,86 kcal 14,49 g 4,46 g fett 2,95 g protein 1,69 g karb
Først og fremst må jeg bare si at det er mye man ikke forstår. Folk gjør ting på forskjellige måter, og det som funker for meg, funker kanskje ikke for deg. Det finnes ingen evige regler for hvordan man håndterer en kostholdsomlegging. Jeg føler ikke noe spesielt behov for å lage noe særlig godteri før jul (selv om jeg innimellom har hatt intensjonen), men det betyr ikke at jeg fordømmer andres valg om å gjøre det. Folk er forskjellige! Seff hadde det aller beste vært om alle hadde klart å leve fullstendig asketisk på bare rene matvarer og aldri rørt en lavkarbokake noensinne i sitt liv, og ansett en stekt biff som det ultimate snackset og trivdes med det, men sånn er det jo bare ikke. Vi er en trivselsgenerasjon, vi er sterkt påvirket av reklame og suggesjon via blader og magasiner hele tiden. Jeg tenker at hva man gjøre i lengden er det som virkelig teller. At noen nå og da har lyst på en sjokolade er da virkelig ingen krise, så lenge man er opplyst nok til å vite de eventuelle konsekvensene. Som sukkertrigging og luft i magen. Det er heller snakk om å ta et velfundert valg, og stå for det. Har man et reellt problem med overinntak av sådant, så tror jeg man bør se litt lenger enn de som spiser noen ruter sukkerfritt i helgene eller lager fudge og marsipan til høytidene.
Og når det angår sjokolade og luft i magen -sukkerfrie sjokolader er som oftest søtet med sukkeralkoholer. Vanlig sukker begynner sin nedbrytning allerede i munnen, og har en signifikant påvirkning på blodsukkeret. Sukkeralkoholer/polyoler derimot skal ha en langt langsommere nedbrytning som gjerne ikke starter før den er i tarmen, hvilket i sin tur ofte gir gassdannelse i og laksativ effetk.
Sukrin skal visst ikke begynne å brytes ned før den er i tynntarmen, så den har null påvirkning på blodsukkeret så vidt jeg forstår. Om man får gass av den aner jeg ikke, men det smaker jo litt snodig av den?!
Takk for flott innlegg Photo!! Der lærte jeg mye nytt om sukker! Takk :)
Jeg sitter her med dårlig samvittighet i dag, for i dag har jeg spist 2 Atkins-barer!!! Huffameg, skulle ikke gjort det. Kjente suget etter en til, dag jeg hadde spist den første. Jeg kjente igjen gamle lyster... Det å sitte foran tv´n med sjokolade og kose meg! Hm... Ikke bra!!
om jeg var deg ville jeg lagd egen sjokolade med helt mørk sukkefri sjokolade (ghirardelli fra iherb.com) og tilsatt søting uten kalorier. Du trenger mindre når den er mørk og den trigger ikke så mye når den er søtet uten karbohydrater. Med proteinpulver eller nøttemel i blir det også mer mettende. To biter holder for meg da. Jeg skulle gjerne sett en usøtet sjokolade på iherb som er rå, men det kommer kanskje i fremtida. Da kunne man betraker sjokoladen som kosttilskudd:) da kan man ikke hive innpå heller akkurat:)Tips: spis alltid et helt måltid før du inntar sjokolade:)
du er kanskje en av de som opptar en god del av maltitolen i tynntarmen, da burde du holde deg unna. Om du ikke har vondt i magen pga gass i tarmen også. Hadde jeg spist to slike hadde jeg vært redd for å dø av magesmerter. Noe du kan gjøre er å ta en rad tagatessesjokolade etter måltidet.
Ketosestiksen er bare til å stole på om kvelden, minst to timer etter forrige måltid, vet du! Ikke sikkert du egentlig hadde falt ut i det hele tatt!
Hvor lang tid det tar å evnt komme i ketose igjen, avhenger av hvor mye karber du har dyttet i deg, det. Først når alt som oppfattes som karber er forbrent, vil kroppen begynne å produsere ketoner igjen. så det kan ta minutter eller dager!:eek:
Nei, de vil jo bare selge... Men syns det er dumt at ikke folk kan være 100 % ærlige! DA hadde verden vært mindre komplisert! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.