Hei.
Jeg har søkt å lest, og lest å søkt, men jeg blir ikke klokere....
Kan man spise sjokolade søtet med maltitol når jeg spiser lavkarbo?
Jeg elsker sjokolade og har funnet oppskrift på sjokoladepålegg
hvor man bruker sukkerfri sjokolade, søtet med maltitol. Det er
sånn sjokolade for diabetikere.
Man kan, men det er ikke lurt for det vil påvirke blodsukkeret litt. Jeg stagnerte helt da jeg spiste sånn sjokolade. Men vi er forskjellige, kan hende det går fint for deg :)
Jeg lærte på Rikshospitalet at alle sukkererstatninger som ender på -ol ( sorbitol, maltitol . . .) gir like høy blodsukkerstigning som vanlig sukker. Det stemmer på meg.
DEn mørke tagatosesjokoladen er supergod og super søt:)
Jeg kjøpte sånt hele tida og det ble dyrt så nå smelter jeg om ghirardellisjokoladen som er råbillig på iherb (under 3 dollar for 113 g) og tilsetter sukrin, stevia og suketter, nøttemel/prottispulver og litt soyamelk. Det blir rågodt og bedre enn maltitolsøtet sjokolade. Vi må slutte med den maltitolen sånn at de begynner å søte med stevia for å få solgt noe. Ok?;)
...men vær obs på at noen reagerer svært dårlig på tagatose. Som i magevonde dersom sjokoladebiten blir litt for stor...
Forøvrig er den sjokoladen go!
på Life helsekost er den billigst, 35 kr. På Røtter er den dyr, nesten 45 kr. Ellers ligger den på 38kr på funksjonellmat og i en annen nettbutikk. DEn mørke har minst karbo og er veldig god og veldig søt. 35 er for 85g.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.