< Tilbake til oversikten

Parmigiana med kyllingkjøttdeig

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Parmigiana er en italiensk rett som egentlig skal lages uten kjøtt, og brukes gjerne som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt. Jeg har valgt å lage en variant med kyllingkjøttdeig, noe som gjør at dette blir en fullverdig rett i seg selv.
Nydelig kosemat til lørdagskvelden...

Oppskrift
400 g Kyllingkjøttdeig
1 stor Aubergine evt 2 små
1 løk - finhakket
1 - 2 hvitløk - finhakket
olivenolje
1/2 rød chili
2 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 boks hakkede tomater
salt og pepper
ca 100 g revet Parmesan
ca 2 - 3 kuler mozzarella

Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver.
Stek kjøttdeigen, og surr løk og hvitløk mykt med litt olivenolje.
Ha i tomater og krydder, og la det stå og småputre i ca 15 min.

Imens steker du aubergine skivene på begge sider, til de har fått litt farge.

Bruk en ildfast form, og legg lagvis - først et lag tomatsaus, deretter aubergine skiver, og til slutt parmesan og mozzarella. Fortsett slik til du ikke har mer ingredienser.
Avslutt med et lag ost.

Stekes i ca 30 minutter ved 200 grader, til osten er gylden og fin.

Server med en god grønn salat, og evt tomatsalat.

Bilder finner du på hjemmesiden min :-)


#2

*LoveBugMama* sa for siden:

Mmmm, det så veldig, veldig godt ut! :D Må absolutt prøves. Minner kanskje litt om moussaka?
Legger du biter av mozzarella"kulene" mellom lagene med kjøtt/aubergine, eller legges all osten på toppen? :)


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Legger ost mellom lagene ja :)
Kan kanskje minne litt om moussaka, men mangler den hvite sausen...
Nydelig er det i alle fall :D


#4

Alynna sa for siden:

Oi, de fiskekakene dine skal jeg lage! Har jo faktisk alt i hus...

Ps. Du har skrevet "server med limbåter", måtte flire litt :D


#5

Mat for sjelen sa for siden:

:D He he!!
Skal rette oppskriften :D
Limbåter blir kanskje ikke så godt nei ;)


#6

Alynna sa for siden:

Resten ser snadder ut! Godt og lettvint. Kanskje jeg drister meg til å servere med en limebåt istedet? ;)

Flott blogg du hadde! Sitter og leker med tanken på å lage lakris-is selv :)


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Tusen takk for det :)
Lakrisis er nydelig, og kan virkelig anbefales!! Jeg elsker lakris...;)
Kjempegodt å strø litt lakrispulver i kaffen også :)
Lakrispulveret fra Johan Bülow er bare fantastisk! Kjøpte like godt 2 bokser da jeg endelig kom over det :D


#8

akas sa for siden:

Jeg laget Parmigiana med kyllingkjøttdeig til middag i dag. Veldig godt!
Jo, det lignet kanskje litt på moussaka, men det var lettere å lage, og jeg vil påstå mye bedre.
Anbefales på det varmeste!
Takk for oppskriften, mat-for-sjelen!


#9

Mat for sjelen sa for siden:

Enig med deg at det faktisk er bedre enn moussaka ja, men det er jo smak og behag :)
Tusen takk for koselig tilbakemelding!
Ha en flott lørdag Akas :)


#10

senka sa for siden:

Tusen takk for at du deler med oss så fine oppskrifter:)Det må lages på mandag,må være veldig godt:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.