La inn maten jeg spiste i går, som var en ganske vanlig dag, inn på diett.no for å sjekke hvordan jeg lå an...
Fordelingen var grei, med 64% fett 20% karbo og 15% protein, men energi :eek: 989! På en hel dag. Og det er ikke akkurat som om jeg har så mye å ta av, heller. Jeg er 155 høy, og veier 50 kg.
I går spiste jeg (vekten er ganske omtrentlig, veier ikke maten lenger):
Frokost
1 Ryvita knekkebrød, multigrain
ca 5 g smør
ca 10 g leverpostei
1 skive syltet rødbete
Lunch
ca 20 g kokte linser
ca 50 g baconpølser (matmesteren)
1 rå gulrot
1 snackagurk
1 kokt egg
Middag
ca 50 g dampet gulrot
ca 50 g dampet blomkål
ca 50 g dampet brokkoli
200 g steinbitkaker
ca 3 ss smeltet smør
Jeg skjønner jo at jeg må spise mer, og det er ikke rart at jeg er slapp og tiltaksløs, men jeg er rett og slett ikke vant til å spise så mye. Jeg trodde faktisk at det var en rimelig bra dag i går. Frokosten vil jeg ikke endre, har lite matlyst og tiltak på morgenen. Veksler med makrell i tomat på knekkebrødet. Ser at jeg kan legge til noe fett i lunchen. Men orker ikke å spise mer til middag, var stappmett i går. Kanskje legge inn et måltid mellom lunch og middag, og legge til dessert, typ ovnsbakt frukt med nøtter og krem, eller bær og krem?
Noen som har strevd med det samme som har noen tips? Kan jo ikke fortsette sånn :confused:
Må si at jeg tenkte "pælm knekkebrødet" først.:p Prøvd eggemelk med kakao til frokost?
Bare en type grønnsak til middag? Og mer kjøtt/fisk og saus i stedet?
Og vurdere strengere om det skal være gulrot, når det vokser grønnsaker med mindre karbohydrater over bakken?
Har prøvd cocosa i diverse, og har ikke klart å venne meg til det. Liker forsåvidt smaken, men orker det ikke hver dag.
Er ganske raus med smør på knekkebrødet mitt :smile: Og har forsøkt diverse ting til frokost før, men blir kvalm av for mye næring med en gang om morgenen, som fører til at jeg dropper lunch fordi jeg er kvalm, som fører til at... ja, du skjønner :p
Men jeg vil jo spise masse grønnsaker og få i meg gode ting, vil jeg ikke? Mer saus kan jo kanskje gå an.
Det er ikke noe poeng for meg å spise så få karbohydrater som mulig, for skal ikke være i ketose, og kan godt ligge mellom 50-70 om dagen. Foretrekker egentlig å holde meg ute av ketose, med svetten og ånden og alt det der :p
Prøvde å spise en liten dessert til lunch nå, ut i fra hva jeg hadde i kjøleskapet. Det ble to ss creme fraiche, to ss bær og 2 ss mandler. Ganske godt og mettende, doblet faktisk kaloriinnholdet i lunchen min!
sliter med det motsatte jeg.. bare i sausen min så får jeg jo et halvt dagsforbruk omtrent, hehe ;) Fløtesaus passer til mye rart og er ganske mye fett og energi.. :) Samme med feite oster..
For all del, jeg blir også kvalm av feil ting om morgenen. Jeg tenkte bare kalorimessig hva som tar mest plass i magen uten å gi særlig næring, fiber teller jo ikke som næring..
Selv synes jeg det var så problematisk å finne noe passende og spise til frokost at jeg sluttet med det. Jeg spiser lunsj kl. 11 og det går HELT fint :) Da er jeg sulten og spiser mye mat. Nå er du litt høyere og litt tynnere enn meg så du vil kanskje bli sulten tidligere - men jeg synes du skal vente med å spise til kroppen vil ha ordentlig mat :)
Jeg har perioder med kcal-inntak under 1000, jeg også. Får bukt med det ved å a) bake ostekake :p eller b) ta litt nøtter, oliven eller ostebiter som "dessert" til måltidene. Næringstette små godbiter!
ja, nøtter er lurt, jeg bakte noen marsipankjeks av mandelmel, eggehviter og sukrinmelis, wow, de var stappfulle av kalorier. En liten en hadde nærmere 300 kcal. olje inneholder mer kalorier enn smør. litt fet ost, og Voila! kalorier!!
Oj, raus med sausen? :p Fløtesaus er godt, da! Ost også!
Ser den, og er helt enig. Det er ikke magen min :p
Det høres jo greit ut! Det er sannelig vanskelig å finne riktig frokost, men det må til for meg. Skal ikke så mye til, og da blir jeg klar for en god lunch :smile:
jeg har ikke tatt vare på oppskriften fordi de kjeksene ble for mektige og kaloririke for meg men sønnen min spiste de opp idag, lang tid etter at jeg bakte de, men jeg fant en oppskrift på nettet fristendelavkarbo.no/2011/11/20/marsipan-og-marsipankjeks/
noe annet kaloririkt er sukrinsøtede cookies, cookies har mye smør, i motsetning til kjeks. Masse oppskrifter på det på nettet. Søkeord: cookies sukrin
Ostekake er en av de kakene som egner seg aller best til frysing! Bare vær obs på at de bruker lang tid på å tine siden de inneholder mye mer væske enn andre kaker ;) Har vært utålmodig noen ganger, hehe :) Du merker overhodet ikke at kaken har vært fryst. Vær obs på at fet mat i fryseren lett trekker til seg lukt av den minste ting, så om fryseren har "fryselukt" så lønner det seg å avtine og vaske. Er heller ikke så lurt å ha en stabel hvitløksmarinert mat rett i nærheten, har brent meg på det en gang :( Med mindre du vil ha hvitløkskake :P
Jeg lager forresten nøttebunn til min ostekake, og det er jo enda bedre enn kjeksbunn :D Jeg har kjørt mandler i food processor, og blandet med mykt smør, litt sukker og litt salt, og hatt i springform i ovnen til mandlene begynner å lukte ristet...
Så bra! Og flott info om frysing :smile: Ser for meg at det er lett å bli utålomodig, ja! Får ny fryser snart, veldig spent på den! Den gamle ga frysersmak til alt der inne :rolleyes:
Lagde Gerds ostekake i muffinsformer (store), og får i følge diett.no ca 500 kcal per muffinsform :D En sånn til kaffen hver dag, så er jeg omtrent der jeg skal være!
Skal jobbe litt med å finne gode måter å spise annen fettrik mat som oliven, avocado og laks også, men utrolig bra å spise nok på en enkel måte!
Om du liker smoothies, så har jeg oppskrift på en skikkelig fet og god en som jeg lager innimellom:
-En boks (400 g) kokosmelk -pass på at du velger en fet type, Rema 1000 sin er bra! (Kan eventuelt byttes ut med noe helfett meieriprodukt som en boks kremfløte eller seterrømme/creme fraiche om du tåler det)
-En hel moden avokado
-En ss cocosa
-En god skvis fra en lime
-Ett egg
-En håndfull frosne bær, f.eks. bringebær
-Om du vil, søtning etter smak
Bare fres alt sammen i en blender e.l. Holder til ca to porsjoner. Samlet kalorimengde for hele oppskrifta ligger på 1000-1200 sånn ca. Den er ganske mettende uten at porsjonen er særlig stor! :)
om du spiser tre ganger dgl kan du dele antall kalorier du skal ha dgl på 3 og påse at du får i deg det tallet ved hvert måltid. mangler du litt kan du tilsette en bit ost, litt røkt laks, en hjemmelaget kjeks eller annet.
Jeg har også slitt endel med å fylle opp energibehovet i løpet av en dag og mitt tips er å fokusere på ting som du virkelig liker å spise, for det er mye mer motiverende enn ting som bare smaker helt ok. Å pøse på med mer fett og mer kjøtt tror jeg ville hjulpet godt på, desverre er det ikke alle grønnsaker som egentlig inneholder så mye energi i forhold til mengden. Fet ost og nøtter er jo nevnt før, men det er helt ok å ha med små mellommåltider hvis man sliter med å få i seg nok:)
Nistepike - Enig, viktig å finne god mat man liker! Får i meg nok kjøtt, og det er jo ikke så mye energi i kjøtt heller. Så det er dette fettet, da :smile:
Etter en tid med ostekake til lunch kan jeg gjenta at det er en suksess! Holder meg mett og ikke minst veldig glad, mener, kake hver dag!! Har mer kraft i musklene, og har faktisk fått økt apetitt :ja:
Fedons franske er god. Denne er helt fantastisk! Husk å la den være i kjøleskapet over natten. Ikke minst er det godt med litt seterrømme og (sukkerfritt) bringebærsyltetøy til.
Åhå. Nå gleder jeg meg til bursdagen min, gitt! Da er denne standard. ;)
Jeg ser du har fått mange fine svar her! Åssen har det gått? Har du endra noe på kosten?
Til å være LCHF/Hexeberg-kost så syns jeg 20% karbohydrater er veldig mye. Jeg ville ha kasta knekkebrødet, som en så bra skrev her, og spist mer fettholdig mat. Vi skal jo gjøre om kroppen så den bruker fett som energi, ikke karbohydrater. Protein trenger vi bare passende mengde av for vedlikehold av muskler m.m.
Som jeg skriver lengere opp, med kake til lunch går det veldig bra! :D
Det er flere som har reagert på knekkebrødet, men det skifter jeg som sagt ikke ut. Og det er ikke mange kh i den lille saken.
De fleste kh mine kommer fra linser, bønner og grønnsaker. Normalt ligger jeg mellom 30 og 60 kh, og fungerer veldig bra på det. Har ikke noe ønske om å leve ketogent :smile:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.