Jeg har fått prøve Mirakelnudler - nudler uten karbo. Har lagd en suppe som er enkel og god. God forrett, men kan også brukes som hovedrett (det gjorde vi) ved å øke mengden.
Ingredienser for 4 personer:
Marinade:
2 spsk fiskesaus
1 spsk Maggi Seasoning (fåes i Thai butikker), kan også bruke Sojasaus
2 hakkede hvitløksfedd
1/4 tsk hvit pepper
1 tsk fiberhusk
.
250 hakket okse eller svinekjøtt
1 spsk smør/olie
2 hakkede hvitløksfedd
1 l vann
1 pakke miracle noodle
4 spsk fiskesaus
100 g snittet spisskål eller kinakål
2 vårløg skåret i 2,5 cm's lengde
4 spsk hakkede korianderblad
1/2 tsk hvit pepper
Vask og kok nudlene et minutts tid. Bland alle ingredienser til marinaden. Bland marinaden inn i kjøttet og lag kjøttboller på ca 2,5 cm i diameter.
Varm smøret og brun hvitløken - legg på tørkepapir for å tørke.
Kog op vannet. Tilsett kjøttbollene og bring i kok igjen.
Når bollene stiger opp, tilsetter du resten av ingrediensene og nudlene, unntatt hvitløken.
La det det koke litt til spisskålen blir litt myk.
Hell over i skåler og dryss den ristede hvitløk på toppen
God fornøyelse!
Jeg kjøpte på Iherb, for jeg hadde på vekt og "pengekvote" igjen i en pakke, og tenket at jeg skulle prøve den. Ligger fortsatt i kjøleskapet da ;)
Men nå.............
@Alynna. Hele vår familie syntes de er gode. I utgangpunktet har de ingen smak, men tar smaken fra kraft, sauser osv. I denne suppen ble de et godt fyll. Jeg skal også prøve de i andre retter etterhvert. Regner med at jeg kommer med et par nye oppskrifter til uka :-)
Ja vet at det er dyrere, men tenkte bare for de som synes det er skummelt å handle fra det store utland på nettet. Selv kjøper jeg alt på iherb både nudler og risen:-):)
Nå har jeg spist denne retten, og det var godt. Eneste til neste gang, tror jeg det blir litt mindre fiberhusk. Kjøttbollene ble litt geleaktige.
Ellers var nudler gode, og var som glatte glassnudler. Jeg likte konsistensen. Likte disse bedre enn risvarianten til Miracle.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.