< Tilbake til oversikten

LCHF Lasagne – nærmere kommer du ikke!

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se bilder her!

Nomnom! Denne lasagnen er inspirert av fotballfrues lasagne, men jeg lagde plater fra bunnen av, istede for å bruke squash, og må si resultatet ble fantastico!!

Plater

Ingredienser (liten form – 3-4 personer)

3 egg
100 gr philadelphia/kremost
0,4 dl fiberhusk
Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser (kan lønne seg å blande kremost og egg først), og la røra stå littegranne.

Bre det utover et bakepapir, og legg et nytt bakepapir over. Kjevle det ut ganske tynt og stek i 10 min på 150 grader.

Rut opp som lasagneplater og la de kjøle seg på en rist.

Lasagne

1 boks Cottage Cheese
1 liten boks tomatpuré
400 gr kjøttdeig
1 løk
1 fedd hvitløk
150 gr revet gulost
Salt og pepper (+ øvrige ønsket krydder, jeg brukte oregano og paprika)

Fremgangsmåte

Stek opp kjøttdeig, løk og hvitløk og ha i tomatpuré. La det putre litt.

Ha i halvparten av kjøttdeigen i en liten form, så et lag med plater og så halve boksen med cottage cheese.

Gjør det samme igjen og topp med revet gulost.

Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.

MMmmmm


#2

Jabba sa for siden:

Nam, nam - jeg ELSKER Lasagne!


#3

NIK sa for siden:

Takk fir oppskrift! Dette blir middag i morra :)


#4

Kanutten sa for siden:

Cc virker feil for min gane. Blir det noe grei konsistens på det da? Hva med å lage en miks med cc og cf?


#5

|Ingrrid sa for siden:

Jeg har aldri tenkt på konsistensen :) Prøv!


#6

Lindemor sa for siden:

Oiii!!! Denne gleder jeg meg til å prøve! Tusen takk! :blomster:


#7

Bonitta sa for siden:

Høres ut som oppskriften på oopsie, bare at eggehvitene ikke stivpiskes først.
Blir smaken som på dem eller??


#8

|Ingrrid sa for siden:

Dette er vel standardopskriften på pasta for lavkarbo-folket, aldri hørt om at eggene skal stivpiskes, så det vet jeg ikke...


#9

*LoveBugMama* sa for siden:

Dette høres godt ut. :)

Ser du bruker Cottage cheese. Kan man bruke ricotta isteden, eller er det mye karbohydrater i det? (Har ingen ricottaboks i kjøleskapet, så jeg får ikke sjekket i farten..) Jeg spiser etter blodsukkerapparatet mitt, så jeg er rimelig sikker på at JEG kan spise ricotta istedenfor, men ble bare nysgjerrig på om cc er bedre for seriøse lavkarbere. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.