Nomnom! Denne lasagnen er inspirert av fotballfrues lasagne, men jeg lagde plater fra bunnen av, istede for å bruke squash, og må si resultatet ble fantastico!!
Plater
Ingredienser (liten form – 3-4 personer)
3 egg
100 gr philadelphia/kremost
0,4 dl fiberhusk
Fremgangsmåte
Bland alle ingredienser (kan lønne seg å blande kremost og egg først), og la røra stå littegranne.
Bre det utover et bakepapir, og legg et nytt bakepapir over. Kjevle det ut ganske tynt og stek i 10 min på 150 grader.
Rut opp som lasagneplater og la de kjøle seg på en rist.
Lasagne
1 boks Cottage Cheese
1 liten boks tomatpuré
400 gr kjøttdeig
1 løk
1 fedd hvitløk
150 gr revet gulost
Salt og pepper (+ øvrige ønsket krydder, jeg brukte oregano og paprika)
Fremgangsmåte
Stek opp kjøttdeig, løk og hvitløk og ha i tomatpuré. La det putre litt.
Ha i halvparten av kjøttdeigen i en liten form, så et lag med plater og så halve boksen med cottage cheese.
Ser du bruker Cottage cheese. Kan man bruke ricotta isteden, eller er det mye karbohydrater i det? (Har ingen ricottaboks i kjøleskapet, så jeg får ikke sjekket i farten..) Jeg spiser etter blodsukkerapparatet mitt, så jeg er rimelig sikker på at JEG kan spise ricotta istedenfor, men ble bare nysgjerrig på om cc er bedre for seriøse lavkarbere. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.