< Tilbake til oversikten

Er lavkarbo løsningen?

#1

Sykkeldude sa for siden:

Jeg prøver å kutte ned karbs mest mulig. Mest fordi jeg har inntrykk av at mange år med småspising av sjokolade ++ har gjort at kroppen omtrent bare lever av sukker. Jeg har i hvertfall veldig vnakselig for å forbrenne kroppsfett. Det virker kul umulig rett og slett. Jeg trener 3-5 dager i uken, både intensivt og langkjøring (trener til birken osv) men ikke pokker om noe av kvapset på magen ol. går vekk.

Det irriterer meg egentlig en del at jeg ikke klarer å kvitte med med kroppsfett. Jeg spiser lite per dag og har kuttet ut sjokolade fullstendig. Frokost er typisk 4 knekkis med ost og skinke. Tilsv til lunsj. En Atkins bar på ettermiddagen og "normal" middag. Hender jeg spiser 2-3 knekkiser til kvelds fordi jeg blir veldig sulten på kvelden. Synes ikke akkurat det er noe å bli stor og sterk av....

Veier ca 75kg nå og med den muskelmasse jeg for øyeblikket har, burde jeg ned litt i vekt.

Men den viktigste grunnen til dette "prosjektet" er faktisk at hvis min antagelse stemmer - at kroppen bare klarer å omsette sukker og ikke så mye fett, har dette mye å si for gjennomføringen av lange skirenn og sykkelritt.

To spørsmål:

  1. Hvordan kan jeg legge opp dette her for å få i gang fettforbrenningen??

  2. Jeg er mye på farten, men bensinstasjoner og kiosker selger stort sett søppelmat og sukkerprodukter. Hva er "enkle løsninger på farten" for en som ønsker å kutte karbo??


#2

index sa for siden:

Løsningen er å spise mer fett, og drikke nok vann! Det høres generelt sett ut til at du spiser for lite, det gir deg lite energi og kroppen går i sparemodus i stedet for å ta av. Så spis nok og riktig sammensatt mat og drikk rikelig med mat, så skal du se at energinivået øker og vekten synker!

Angående mat på farten så har mange daglivareforretninger en disk med varm mat. Kyllinglår, koteletter og karbonader er lettvint å ty til og ganske lavkarbovennlig. Noen kokte, kalde egg i sekken er heller aldri feil, egg er bortimot den perfekte lavkarbomat sammensetningsmessig...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.