mysil sa for siden:
www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/fisk-i-form-2243558.html
Denne må jo være enkel å gjøre om til lavkarbo, bare å bytte ut potet(mos) med f.eks blomkål(mos). Og sausen kan jo lages av fløte/melk, ost og/eller eggeplomme.
Oginaloppskrifta er:
7 mellomstore poteter
vann til koking
3 ss smør
salt/pepper
Fyll
600 g fiskefilet eks. blanding av laks og sei
100 g røkelaks
3 hardkokte egg
Hvit saus
2 ss mykt smør
3 ss hvetemel
5 dl melk (bruk den fisken ble kokt i)
salt/pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
finhakket kruspersille
Skrell og del poteter i terninger og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet , tilsett smør og mos potetene.
Bruk gjerne en ”ballongvisp” og rør sammen til en luftig potetmos.
Smak til med salt og pepper.
Del fiskefilet i store terninger . Kok opp melk , legg fisketerningene i melken og la trekke i 2-3 min.
Legg fisken på litt kjøkkenpapir for å trekke ut fuktighet.
Rør sammen mykt smør og hvetemel og visp inn melken fisken ble kokt i . Kok opp under omrøring . Smak til med salt, pepper, revet muskatnøtt og finhakket persille.
Varm stekeovnen til 180 oC.
Smør en ildfast form og legg i de kokte fisketerningene, kokt egg i båter og strimler av røkelaks.
Hell over sausen og fordel potetmosen over på toppen.
Sett i varm stekeovn, nederste rille i ca 30 min til toppen er gylden.
Server med en grønn salat.