< Tilbake til oversikten

Iskald sjokoladedrøm ...

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Nydelig god sjokoladeis...

Oppskrift
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 - 2 ts gelatinpulver
1 - 2 ss kokende vann
1 vaniljestang
3 - 4 ts kakaopulver
3 - 4 ts agavesirup
litt cacaonibs eller hakket 86 % sjokolade

Pisk kremfløten. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene - bland sammen med kremfløten.
Pisk eggeplommer til eggedosis.

Bland sammen pisket kremfløte og eggedosis.

Gelatinpulveret oppløses i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i ismassen - hell i en tynn stråle litt etter litt og bland godt etter hvert.

Tilsett kakaopulver, cacaonibs og agavesirup i ismassen. Smak til...

Hell ismassen over i en bolle og sett i fryseren.
Rør i massen hver halvtime til isen har stivnet.
(Dersom du har en iskremmaskin kan du selvsagt lage isen i den).

Bilder finner du på hjemmesiden min :)


#2

mysil sa for siden:

Det hørtes godt ut, men hvilken funksjon har gelantinpulveret i isen? Aldri vært borti at det har blitt brukt i is :)


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Gelatinpulver gjør at det ikke så lett dannes krystaller i isen :)
Siden jeg ikke er så heldig å ha iskremmaskin dannes det lett krystaller i iskremen... Vet ikke om det er tilfelle dersom man bruker maskin :confused:
Du kan selvsagt droppe gelatinen og lage den uten :)


#4

mysil sa for siden:

Aha, smart da :) Da lærte jeg noe nytt :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.