guro sa for siden:
Detter er Jamie Oliver oppskrift på vaniljesukker. Han lager det av vaniljestenger og sukker. Jeg har laget med fruktose og skulle tro at andre søtninsmiddel i pulverform skulle fungere like bra. Jamie gjør et poeng av å kjøpe lubne, klisne og myke vaniljestenger. Du trenger foodprocessor. Jeg prøvde i hurtimikser men det var ingen suksess. Her lager du så stor porsjon at du har lenge, flere år. Styrke på vaniljesukkeret blir kanskje litt anderledes en vanlig, så du må prøve deg fram når du bruker det.
1 kg fruktose til 4 vaniljestenger
Legg vaniljestengene i mikseren, kjør i vei, skrap ned innsiden av bollen og kjør igjen. Tilsett alt 'sukkeret', og kjør i vei igjen i 2 minutter. Sikt blandingen i en bolle og kjør eventuelle klumper om igjen. Om du vil ha det ekstra fint gjentar du prosessen. Resultatet blir en noe askelignede blanding. Oppbevar i lufttett boks. Det holder seg i evigheter.