< Tilbake til oversikten

Hjemmelaget atkins decadence

#1

Yrla sa for siden:

Adas mørke sjokoladefudge/atkins decadense

1 hel mørk sjokoladeplate, 113 g, fra ghiradelli uten søtning(Iherb har denne)
12 suketter hvis du liker mild søtsmak, ellers tilsett et krm med hvit stevia. Da ble det perfekt, synes jeg.
en klype salt
50 g sukrinmelis (helsekost/Jacobs)
32 g proteinpulver (jeg bruker her eggehviteprotein uten smak fra Now)
1 teskje vaniljepulver
½ ts pulverkaffe i ørlite grann kokt vann
1/2 dl soyamelk (melk og fløte kan også brukes)
Varm opp soyamelk og en skvett vann til kaffepulveret og løs opp sukettene i denne blandingen. Hakk sjokoladen og smelt i en bolle over kokende vann i en kjele. Tilsett den søte kaffemelken og rør rundt før du tilsetter det i det tørre som er blandet sammen på forhånd. Jeg blandet det sammen med skje og lagde kuler av de og la i en plastboks i kjøleskapet. De ble harde fort.

pr stk (14 kuler)
52,86 kcal
14,49 g
4,46 g fett
2,95 g protein
1,69 g karb


#2

Bonitta sa for siden:

Høres kjappere ut å kjøpe de ferdige, gitt :p


#3

Yrla sa for siden:

det gikk fort, altså. Jeg ville ha et alternativ til maltitol, skjønner du


#4

nellie sa for siden:

Hvordan smaker eggehviteproteinet fra Now? Vi har et her og det smaker rett og slett for jævlig. (Pardon my French..) Smaker råttent egg..


#5

Yrla sa for siden:

Jeg har ikke smakt på det i shake, kun i bakst. Synes det er ok. Men nøytral smak til shake kan ikke være godt. Du kan fint bruke et annet pulver enn jeg har gjort, med sjokoladesmak, vaniljesmak ...whey, soya, what ever

#6

nellie sa for siden:

Er treningsfantatikeren jeg bor sammen med som kjøpte seg det, for å blande i proteinshaken sin.:p Eggehviteprotein skal jo være helt top notch. Men han klarte ikke drikke shaken, selv med bare en liten andel eggehviteprotein i. Men det kan jo være forskjell i smak på dem.


#7

Yrla sa for siden:

DEn med egehvite fra MRM er veldig søt. DEn jeg har har ingen smak og må være gørr i shake. ER vel ment til bakst. Han burde gi deg den til å bake med og kjøpe en med smak. Now eggehvite med smak er sikkert ok, men til shake ville jeg kjøpt en dyrere en, gourmet eller noe sånt som er best-selger og har fått god omtale.

#8

manne sa for siden:

Hvor kjøper dere sånt pulver til å bake med?


#9

Dietta sa for siden:

De fleste kjøper nok på Iherb, men du får sikkert tak i på helskost også :)


#10

manne sa for siden:

Direkte link og greier... flotters! :D

Da er det bare å lene seg tilbake og vente på pakke.. takketakk! :)


#11

Dietta sa for siden:

Venter på flere pakker fra Iherb jeg også. Kjøper det meste faktisk. Masse frø, proteinpulver, stevia, alle typer mel etc. Passer alltid på at jeg fyller ut vektkvota opp til 1,8 kg, og NOK 200,- grensa :D Da blir det mye rart i pakkene ;)


#12

Yrla sa for siden:

min kresne sønn smakte på denne idag, med max søtning (inkl stevia som det står i oppskriften) og sa: denne er altfor god, jeg vil ha mer.


#13

Dietta sa for siden:

Det må da være det beste skussmålet du kan få Yrla :):)


#14

Dietta sa for siden:

Glemte å spørre: Hva slags suketter bruker du ?


#15

Yrla sa for siden:

natreen

#16

Yrla sa for siden:

jeg håper dere vil teste oppskriften, nemlig:) skjønte du kanskje:) jeg skal lage nøyaktig maken når denne ladningen er oppspist. når jeg tar to biter føles det som om jeg har skeiet ut, men jeg har jo egentlig ikke det, men så godteri-aktig smaker det, altså. Myk sjokolade:)


#17

TigerTove sa for siden:

Den står i kjøleskapet og jeg gleder meg :D Man tar det man har, 70% sjokolade (og da lot jeg være å ha i noe mer søtt), fløte og proteinpulver med sjokoladesmak. Brukte dobbel dose proteinpulvet for å erstatte massen fra sukrinen.

Må smake snart :spent:


#18

Yrla sa for siden:

dobbel dose? oj, det blir noe annet. Morsomt. Håper det blir bra og søtt nok.

#19

manne sa for siden:

Hvilke typer proteinpulver kjøpt i butikk/helsekost i Norge er å anbefale da?

Jeg har jo bestillt fra iHerb, men det tar jo kjapt 10 dager+ og jeg vet ikke om jeg orker å vente så lenge... :p


#20

Dietta sa for siden:

Jeg skal prøve - jeg lover. Må bare legge inn en liten bestilling på Iherb først. Har ikke eggehvitteproteinpulver skjønner du ;)


#21

Yrla sa for siden:

Fint. Venter på min bestilling selv. Men den ladningen holder en stund om man spiser max to biter om dagen:) Bitene er ganske store. Jeg bredde massen oppi en fikantet boks som det har vært pepperkakedeig i og skar den opp i 14 deler.

#22

TigerTove sa for siden:

Bruker kun stevia som søtning og må ofte erstatte med noe i tillegg fordi sukrin og annen "pulver-søtning" har større volum. Synes 70% sjokolade er søtt nok i seg selv, så det er nok ikke noe problem :)

Den ble seig og fin hvertfall, regner med at det var noe av vitsen. Har aldri tatti en bar av noe slag, så aner ikke hvordan konsistensen skal være..


#23

Yrla sa for siden:

hi hi. Seig er sikkert bra. om proteinpulveret er søtt kan det nok bli godt.

#24

Yrla sa for siden:

Netse ladning ble med nøttemel i mangel på prottispulver. Ble godt det også men tørrere av en eller annen grunn. Her er den oppskriften. Ble god,da!
Adas fudge 3 ,med nøttemel istedenfor prottispulver

1 usøtet ghiradelliplate, 113 g
12 suketter+1 krm hvit(konsentrert og ren) stevia
1 klype salt
50 g sukrinmelis
17 g peanøttmel
17 g hasselnøttmel
1 teskje kaffepulver oppløst i kokt vann sammen med sukettene og steviaen
½ dl ren soyamelk etc.som jeg varmet opp
2,5 g kanel og vaniljepulver

gir tilsammen 204,5 g og 772 kcal,

74,01 g fett, 26,39 g protein og 23,98 g karbo.

14 biter a’ 14,61 g og 55,14 kcal,
6,168 g fett, 1,89 g protein og 1,72 g karbo.

Følg fremgangsmåte som ved min andre fudgeoppskrift.

Å lage fudge er vanligvis vanskelig og tidkrevende ,men denne er enkel og rask å lage.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.