< Tilbake til oversikten

Marianns lakriskjeks

#1

Mariann S sa for siden:

Mmmmm, knallgode kjeks, ca 15 stk

[LEFT] [/LEFT]

50 g mandelmel (fettredusert)
30 g tagatesse
60 g mjukt smør
2 ts lakrisrotpulver, 3-4 g
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver, 5-6 g

Lakrismengda er kanskje ei smakssak.

Rør smør og tagatesse 'kvitt' og luftig, med mixar. Bland i, mens du rører vidare, alt det tørre.

Trill små kuler og trykk litt flate på ei bakepapirkledd steikeplate.

Steikes 12-15 minutt på ca 160 grader.

Avkjøl på rist.


#2

Dietta sa for siden:

Og der var du igang igjen ja - men en ny og ekkel oppskrift som bare ser SÅ fristende ut.
Nå er jeg glad jeg ikke har lakrisrotpulver :D
Men, dette kan kanskje være bare for kjeks med andre smakstilsetninger også ? Pepperkakekrydder, ingefær, kakao, etc ?

Edit: et lite spørsmål. Blir de harde som kjeks tvers igjennom, eller er de litt mye inni ?


#3

Mariann S sa for siden:

:D
Desse er perfekte som grunndeig til alle type tilsetninger, ser for meg at denne blir grunnlaget for alle mine julekaker :stortsmil
Dei har konsistens som serinakaker/potetmelstopper. Og dei seig ikkje utover heller.


#4

Dietta sa for siden:

Serinakaker kjenner jeg godt - men potetmelstopper :confused: det har jeg aldri hørt om :p
Flott, da er grunndeigen klar her hos meg også. Tusen takk for at du deler, svarer og kommer med nye oppskrifter. Har ikke all verdens prikker å dele ut, men du er vel verdt de jeg har :D


#5

Mariann S sa for siden:

Du e no vel gode du :klem:
potetmelstopper ser ut ala serinakaker og har samme konsistens, men 3/4 av mjølet er potetmjøl.
Vart ei god surre av mel og mjøl her :D


#6

elien sa for siden:

Har du kjøpt lakris pulver på iHerb? Å i tilfelle hvilket? Jeg prøvde å se der inne men det va så mange:confused:

Elin


#7

Mariann S sa for siden:

Nei det eg har brukt er kjøpt på Grønn livsstil.
Men eg kunne finne berre dette på iherb.


#8

Dietta sa for siden:

Det er det jeg bestilte på Iherb i går :D


#9

Mariann S sa for siden:

:)

No har eg spist opp kjeksa eg laga i går, skal tru om eg kklare å la vere å lage nye :eek: ;)


#10

langaard sa for siden:

:w00t:.....!!!


#11

Mariann S sa for siden:

Hihi, litt testing i går, so litt prøvesmaking, so litt kos til kveldskaffien, so litt til morgenkaffien..... 15 kjeks, wooops borte vekk :D


#12

senka sa for siden:

De ser veldig gode ut:DHvor mange karbo blir det i hele røra,vet du det?
Kan man kjøpe lakrisrot på helsekost:confused:


#13

langaard sa for siden:

Smekke handa til Mariann:ja::p


#14

Mariann S sa for siden:

For seint :D
Senka: 4 g i mjølet + 0,6 i smøret, so då er det 4,6 gram i heile deigen... og delt på 15 kaker = 0,3 g pr kake
Eg har spurt etter lakrisrotpulver både på apotek og helsekosten her, og dei har ikkje kunnet ta inn.
Litt rart egentlig. No bestilte eg på en norsk nettbutikk ganske dyrt. Men den finnes på iHerb.


#15

elien sa for siden:

Takk, takk
Då har jeg bestilt:D

Elin


#16

stinei sa for siden:

Noen som har prøvd å lage disse med stevia og vet om det funker og evnt hvor mye man skal bruke? Har alt bortsett fra tagatesse, eneste søtstoff jeg har er stevia og jeg er passe fysen på noe godt etter å ha bakt til gutta i hele dag som jeg ikke engang kan smake på :-)


#17

senka sa for siden:

Tusen takk for svar,skal sjekke i Oslo:)


#18

Lavkarboforlivet sa for siden:

He he he, det er ikke alltid like lett å styre seg:D Samme skjer med meg når jeg lager kokosboller, blir liksom veldig fort tomt. Er glad jeg lager det så sjeldent da, ellers kunne det fort bli for mye. Disse kjeksene her skal jeg prøve, da jeg har til gode å lage noen som virkelig har kjekskonsistens. Så må vel kjøpe meg mandelmel igjen på sunkosten, for jeg er tom:)


#19

frøken sa for siden:

mmm, nam.

Lagde en variant av disse i dag. Hadde ikke lakrisrot, så jeg brukte "julekrydder". Litt allehånde, kanel, kardemomme og ingefær.
Ser for meg at de er perfekte til mange smakstilsetninger. Tenker at jeg skal prøve med vanilje og sjokoladebiter, sikkert godt. Eller bare kanel. Eller vanilje... mmm
Fikk forresten 16 kaker.

Eneste var at de var litt tørre. Tror du det går an å tilsette ett egg?

De er sikkert også perfekte i ostekakebunn vil jeg tro.

Anbefaler denne på det sterkeste.


#20

Mariann S sa for siden:

Bra at du likte kjeksa :) Kan godt hende dei kan tilsettes egg.

Har eksperimentert med litt forskjellig, skreiv om det i journalen min :) Knallgodt som pepperkake :D


#21

Mariann S sa for siden:

Tenkte eg skulle prøve med indisk tragant neste gong, kanskje dei blir litt mindre tørre då.
Men som dei er, egentlig ikkje for tørre etter min smak, skal dei garantert prøves som ostekakebotn :)
Mmmmm, eg har ei boks med nokre kjeks på kjøkkenet :D

No har eg bestilt mandelmel av skolda mandlar på iHerb, gleda meg til det kjem i posten :)


#22

frøken sa for siden:

Hvor kjøper man indisk tragant da? Apoteket?

Har forresten smelt i meg alle kjeksa :o

Skal lage denne i ulike varianter til jul, det er iallefall sikkert. Er så svak for julekaker...
Ostekake skal også lages, og så har jeg en iskakeoppskrift med kjekssmuler over og under :p
For ikke å snakke om hvis man tilsetter kakao, da kan man kanskje lage en slags oreokake? mmmm


#23

Dietta sa for siden:

Ja, indisk tragant får du på apotek :)
Jeg fikk lakrisrotpulveret mitt fra Iherb i går, men tør ikke bake disse før nærmere jul :eek:


#24

Mariann S sa for siden:

:love: mmmm, ja det må bli bra vel


#25

Mariann S sa for siden:

Mmmmmm, plutselig er det romjul, og du kan kose deg med lakris og kjeks Dietta :klem:


#26

Dietta sa for siden:

Ja, det går veldig fort dit nå :eek:
Er jo ikke helt umulig at jeg prøver før da, men jeg venter til den store snopetrangen er der ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.