Og der var du igang igjen ja - men en ny og ekkel oppskrift som bare ser SÅ fristende ut.
Nå er jeg glad jeg ikke har lakrisrotpulver :D
Men, dette kan kanskje være bare for kjeks med andre smakstilsetninger også ? Pepperkakekrydder, ingefær, kakao, etc ?
Edit: et lite spørsmål. Blir de harde som kjeks tvers igjennom, eller er de litt mye inni ?
:D
Desse er perfekte som grunndeig til alle type tilsetninger, ser for meg at denne blir grunnlaget for alle mine julekaker :stortsmil
Dei har konsistens som serinakaker/potetmelstopper. Og dei seig ikkje utover heller.
Serinakaker kjenner jeg godt - men potetmelstopper :confused: det har jeg aldri hørt om :p
Flott, da er grunndeigen klar her hos meg også. Tusen takk for at du deler, svarer og kommer med nye oppskrifter. Har ikke all verdens prikker å dele ut, men du er vel verdt de jeg har :D
Du e no vel gode du :klem:
potetmelstopper ser ut ala serinakaker og har samme konsistens, men 3/4 av mjølet er potetmjøl.
Vart ei god surre av mel og mjøl her :D
For seint :D
Senka: 4 g i mjølet + 0,6 i smøret, so då er det 4,6 gram i heile deigen... og delt på 15 kaker = 0,3 g pr kake
Eg har spurt etter lakrisrotpulver både på apotek og helsekosten her, og dei har ikkje kunnet ta inn.
Litt rart egentlig. No bestilte eg på en norsk nettbutikk ganske dyrt. Men den finnes på iHerb.
Noen som har prøvd å lage disse med stevia og vet om det funker og evnt hvor mye man skal bruke? Har alt bortsett fra tagatesse, eneste søtstoff jeg har er stevia og jeg er passe fysen på noe godt etter å ha bakt til gutta i hele dag som jeg ikke engang kan smake på :-)
He he he, det er ikke alltid like lett å styre seg:D Samme skjer med meg når jeg lager kokosboller, blir liksom veldig fort tomt. Er glad jeg lager det så sjeldent da, ellers kunne det fort bli for mye. Disse kjeksene her skal jeg prøve, da jeg har til gode å lage noen som virkelig har kjekskonsistens. Så må vel kjøpe meg mandelmel igjen på sunkosten, for jeg er tom:)
Lagde en variant av disse i dag. Hadde ikke lakrisrot, så jeg brukte "julekrydder". Litt allehånde, kanel, kardemomme og ingefær.
Ser for meg at de er perfekte til mange smakstilsetninger. Tenker at jeg skal prøve med vanilje og sjokoladebiter, sikkert godt. Eller bare kanel. Eller vanilje... mmm
Fikk forresten 16 kaker.
Eneste var at de var litt tørre. Tror du det går an å tilsette ett egg?
De er sikkert også perfekte i ostekakebunn vil jeg tro.
Tenkte eg skulle prøve med indisk tragant neste gong, kanskje dei blir litt mindre tørre då.
Men som dei er, egentlig ikkje for tørre etter min smak, skal dei garantert prøves som ostekakebotn :)
Mmmmm, eg har ei boks med nokre kjeks på kjøkkenet :D
No har eg bestilt mandelmel av skolda mandlar på iHerb, gleda meg til det kjem i posten :)
Skal lage denne i ulike varianter til jul, det er iallefall sikkert. Er så svak for julekaker...
Ostekake skal også lages, og så har jeg en iskakeoppskrift med kjekssmuler over og under :p
For ikke å snakke om hvis man tilsetter kakao, da kan man kanskje lage en slags oreokake? mmmm
Ja, det går veldig fort dit nå :eek:
Er jo ikke helt umulig at jeg prøver før da, men jeg venter til den store snopetrangen er der ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.