Har lenge tenkt på å lage karamellpudding. I helga har vi selskap i huset,
[LEFT] so då var det endelig ei grei anledning for å prøve ut dette.
Og herlige tid kor nyyydelig det var, mmmm
5 egg
ca 30 g tagatesse
1 vaniljestang med frø
4 dl fløte
2 dl vatn
65-70 g tagatesse til karamellisering av forma.
Strø tagatessen i forma og sett forma på ei middels varm plate. Lat den stå i ro ei stund, men følg med heile tida.
Når sukkeret er karamellisert bevegar du forma sånn at karamellen legg seg oppetter kantane.
Tagatesse karamelliserte seg perfekt, like godt som sukker - JIPPI
Kok opp fløte/vatn sammen med vaniljestanga, som du snittar på langs før du legg den oppi.
Du kan også skrape lause frøa. Lat dette trekke ca
10 minutt, så avkjøler du blandinga. Ta ut stanga.
Visp sammen egg og tagatesse. Slå fløten oppi sammen egga. Rør til tagatessen er oppløst.
Sil blandinga oppi den ferdigkaramelliserte forma.
Sett forma oppi vannbad i kald ovn. Sett ovnen på 125 grader. Lat det stå 1-2 timar, til puddingen er stiv.
Sjekk med å stikke ei skje halvt nedi puddingen. Om det ikkje heng noke på skjeia er den ferdig.
Avkjøl den før du kvelvar den på ett fat med litt kantar. Det vil vere litt karamellsaus.
(Og av den kvelva puddingen kjem ikkje bilde i dag :// eg var litt for hastig,
og venta ikkje til denvar kald...... so det var ikkje noke lekkert resultat)
Men smaken.. himmelsk, som karamellpudding skal smake
Mannen elsker karamellpudding. Ikke min store favoritt, jeg er mer et sjokolademenneske. Men - jeg tror jammen jeg skal overraske han på lørdag med denne. Du er en knupp, som vanlig :klem:
:klem:
Eg elskar karamellpudding, og derfor var det knallbra at tagatesse karamelliserte like bra som sukker :) Håpa den faller i smak hos mannen din også.
Laga ny karamellpudding til dagens selskap, like nyyydelig som den første eg laga.
Og den eg no laga venta eg med å kvelve til i dag, når den var kald. Eg dyppa forma so vidt i varmt vatn først.
Masse flytande karamell var der også :)
Kom gjerne med tilbakemelding om det er noken som prøvar oppskrifta :)
Eg karamelliserer i ei ildfast form på plata ja. Har plata på fullt, og følger med og beveger forma heile tida.
Eg trur også dei 'gull'farga, elokserte brødformene (Florvåg) kan brukes rett på plata.
"Tagatesse er et strøsukker, laget av Tagatose. Det er ideelt til baking, på yoghurt eller frokostblanding, til varme og kalde drikker, eller der du ellers ville ha brukt vanlig sukker. Tagatesse er perfekt for de som ønsker å unngå vanlig sukker. Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse er dobbelt så søtt."
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.