< Tilbake til oversikten

"Overspising" i startfasen

#1

doLL sa for siden:

Hei!
Nå har jeg holdtpå nesten en uke med LCHF-kostholdet mitt.Føler meg bedre,virkelig,og har stor tro på denne kostomleggingen.
Tingen er bare den at jeg er så utrolig sulten!
Jeg har slitt med spiseforstyrrelser hele livet,bl.a med overspising.
Det er blitt bedre,faktisk,etter at jeg har begynnt å spise annerledes,for nå spiser jeg når jeg er SULTEN og ikke når jeg kjeder meg!!:D

Når jeg har "overspist" i det siste har det slettes ikke vært sukker eller brød,men hovedsakelig lavkarbo-mat,bare veldig mye av det.
Stort sett fisk og cottage cheese jeg har spist litt for mye av+to episoder med en atkins-bar.Har ikke dårlig samvittighet og ble ikke ubehagelig mett,men jeg lurer på om dette ødelegger hele opplegget?Det vil jeg jo ikke,dessuten har jeg lest at mange sliter med sult i startfasen.

Hjelp?:)


#2

Dietta sa for siden:

Det er viktig at du spiser deg god og mett i starten, da er det mye lettere å ikke falle for fristelsen slik at du faller tilbake til gamle synder.
Det vil alltid ta litt tid før kroppen din blir vant til å forbrenne fett og ikke karber, og en uke er jo ikke lang tid. Etterhvert vil kroppen selv regulere inntaket, og overspisingen blir borte. Slik er det for de fleste.
Så slapp av , spis når du er sulten og slutt når du er mett. Etter hvert vil du sikkert se at du faktisk spiser mindre enn du gjør nå i starten :)

Edit: Noen får blodukkerstigning av maltitol som atkinsbarene er søtet med. Det kan kanskje trigge søtbehov/annet spisebehov, så jeg ville vært litt forskitig med atkins-produktene sånn helt i starten.


#3

Yrla sa for siden:

Neida, det er dessuten ikke det minste uvanlig å bli ekstra sulten i starten. Dette skyldes at kroppen ikke har vent seg til å bruke så mye fett til energi og sulter etter den form for energi den er vant til å få(karbohydrater). Snart vil den tilpasse seg og du vil bli mindre sulten. Skaldemann skrev i en bok om sin historie at han spiste store mengder i begynnelsen men at når fettforbrenninga var kommet i full gang spiste han mye mindre enn før fordi det lagrede fettet var mer tilgjengelig ettersom blodsukkeret ble så stabilt og fint. Jeg skjønner at du er litt urolig nå, men det roer seg:)


#4

doLL sa for siden:

Tusen takk for svar!Da fikk jeg det liksom bekreftet,at jeg ikke gjør noe som er helt på viddene;)

Ja,har merket meg det,og skal være mer forsiktig.Lot meg nok friste av teksten på fremsiden av pakningen hvor det står at det kun er 2,9 g karbo pr 60-grams-bar:eek:


#5

doLL sa for siden:

ÅH!Denne informasjonen setter jeg veldig stor pris på!Tusen takk:)
Gleder meg til å få blodsukkeret på riktig kjøl igjen-da blir det hele så meeeget bedre:)


#6

Åssi sa for siden:

et lite tips til, cottage cheese har et rimelig lavt fettinnhold. Det er supergodt og sunt, men ting med et høyere innhold av fett vil holde deg mett lenger :)


#7

doLL sa for siden:

Åh,ikke sant?:)
Når jeg spiser cottage cheese bruker jeg ca 5 ss også blander jeg det med 3 ss fløte.Da føler jeg at det blir bedre balansert:) tilsetter desutten et par ts linfrø,bittelitt funlight eple-pære og en ts kanel.Veldig godt!Altfor godt!Men ja,du sier noe,jeg blir kanskje ikke så mett av det egentlig.

p.s Til dere andre som liker kanel på c.c:kanel har ganske mye karbs!:eek:


#8

Photobscura sa for siden:

Men kanel veier knapt noe, og hvor mye bruker man, egentlig? En ts? Dessuten er kanel veldig positivt for insulinfølsomheten. :)


#9

Rebeldama sa for siden:

Så flott å høre :) For jeg har selv reagert på hvor mye lavkarbo mat jeg egentlig har klart å stappe i truta. :eek:

Men det har vel også litt med den spennede matverdenen man går inn i :)
Det er mange år siden jeg har hatt en slik iver på kjøkkenet som jeg har nå, og den følelsen er DEILIG!!
Hektisk hverdag og tidsklemmer har gjort at enkle løsninger er det man har tydd til..
Mange dager så har man ikke hatt ork til mer enn å hive noen "hold-it" i microen.
LC har gitt meg overskudd og kjøkkenglede.. Det er ikke slitsomt å komme hjem fra en 10 timers arbeidsdag og hive litt mat i panner og kjeler!! Ikke med LC ihvertfall!!
Jeg har mer eller mindre flyttet inn i oppskriftsforumet her :cool:

Jeg startet i januar og er ganske sikker på at jeg er på et platå nå, og det er helt greit. Det får ta den tiden det tar..
Men jeg er nok allikvel på det punktet at jeg kan være trygg på at jeg er mett, og vil redusere inntaket i hvert måltid.. Jeg trenger en mental omstillelse: Jeg trenger ikke å spise en ekstra porsjon bare fordi det er godt. Jeg kan ta den porsjonen ved neste måltid isteden :)

Det er hvertfall godt å lese at dette er en helt normal situasjon ;)


#10

doLL sa for siden:

Så flink du er!:)
Kjempeinspirerende!
Denne gleden over kokkelering har jeg jo egentlig selv,men den har kanskje avtatt litt etter at jeg satte i gang med LCHF,rett og slett fordi jeg sliter med å variere.Men så har jeg ikke holdt på særlig lenge heller da:p

Tror også jeg har blitt litt opphengt i å telle karbs.Da glemmer man å glede seg over maten,nesten.Jeg gjør iallefall det.

:)


#11

Dietta sa for siden:

Det er veldig viktig det du sier om at du trenger en mental omstillelse. Mye sitter i hodet når det gjelder spising/overspising/spisevaner. For meg så rettet det seg helt av seg selv etter en stund på lavkarbo. Magen blir mett før øyet, og til tider er det nå mer slik at det kanskje kan bli for lite mat noen dager.
Siden du ikke har holdt på så lenge, skal du ikke bekymre deg så mye for mengdene ennå :D


#12

Yrla sa for siden:

Et tips hvis det er mye man vil. DEt er kanskje ikke selve mengden men at man vil spise mange forskjellige ting. Da er det bare å ta alle de tingene man vil spise i samme måltid og ta litt av hvert istedenfor mye:) Jeg gjør det sånn. Og jeg planlegger hele dagen ofte, hva jeg vil ha i alle måltidene i løpet av dagen og da sikrer jeg at jeg får alt jeg vil ha i løpet av dagen. Jeg er også glad i mat men unngår slik å overspise.

#13

Charlott sa for siden:

I perioder spiste jeg myyyye, ulvehunger DeLuxe!

Har en teori om at kroppen trenger mye energi i perioder jeg, for mitt vedkommende var det mye skjevheter i kroppen som måtte rettes opp.

Et svært ustabilt stoffskifte, fryktelig lav blodprosent, tomt jernlager osv.

Nå har disse tingene bedret seg og kroppen fungerer bedre enn på mange år. Jeg har fått stabilt stoffskifte og jernlager/blodprosent øker jevnt og trutt. Nærmer seg normale verdier! :D

Nå tar kroppen opp næring som aldri før, men for å komme dit tenker jeg at det må mat og energi til.

Så, jeg synes du skal spise med god samvittighet, gi kroppen den ekstra næringa den vil ha, uten å la det ta helt av :)

Det regulerer gjerne seg selv, plutselig er problemet å få i seg nok mat ;)


#14

lillekri sa for siden:

Jeg vil si du faktisk SKAL overspise i startfasen. Men du må planlegge litt og innrede kjøleskapet så du spiser de rette tingene f.eks. bacon.

Foreslår du spiser ganske mye helt til keto-pinnene viser mørk lilla.

(Vær også klar over at du må spise mineralrik mat for å unngå at mineralmangler skaper sult. Hvis du f.eks sammenligner rendsdyr med svin vil du se at reinsdyr har 1000x mer sink.. noe med at landbruk fjerner mineralene fra naturen.)


#15

index sa for siden:

Bacon er vel en av de tingene man rådes til å være litt forsiktig med på lavkarbo, i alle fall i de bøkene jeg har lest. Grunnen er innholdet av sukker og salt, som kan virke negativt på vannbinding m.m.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.