< Tilbake til oversikten

Kylling med estragon og lime

#1

nonta sa for siden:

Bilder på bloggen min:
nytlavkarbo.blogspot.com/search/label/Middag

Dagens middag - Kylling med estragon og lime. Suppe til kvelds/lunsj i morra av restene :)

Du trenger:

1 rå kylling

Kryddersmør:
100-150g meierismør
Saften av 2 lime
2 ss estragon fra eddiklake (se eget bilde)
havsalt og fersk grovkvernet pepper

Til saus:
Stekeskyen
Fløte
2 eggeplommer
ev. litt vann

Tilbehør:
F.eks kokt brokkoli

Fremgangsmåte:
Kyllingen skylles inn og utvendig. Legges på benken ca 30 min. (Hvis den settes iskald i varm ovn mister du mye kjøttsaft og kyllingen blir tørrere)

Lag kryddersmør:
Del lime i to, press ut saften og mos alle ingrediensene sammen. Om ikke all limesaften absorberes i smøret gjør ikke det noe.

Finn fram kyllingen, ta løs skinnet med en kniv i stussen på kyllingen. Bruk hånda for å løsne skinnet fra kjøttet men det skal fortsatt sitte fast. Du får da en lomme over hver kyllingfilet. Fyll lommene med kryddersmør, masser utenpå skinnet så smøret fordeler seg jevnt.

Kyllingen legges i ildfast form sammen med 2 ss smør. Lime legges inni kyllingen. Har du kryddersmør rester gnis dette inn utenpå skinnet sammen med resten av limesaften.

Steikes på 200grader ca 1 time, eller 160 grader i 75 min.

Sausen:

Ta stekeskyen fra kyllingen over i ei gryte.
Hell oppi en god dæsj fløte, 1-2 dl.
Rør sammen og kok opp
Ta gryta av varmen. Tilsett 2 eggeplommer. Visp godt!
Varmes forsiktig opp igjen til den tykner. (Nesten til kokepunktet)
Hvis den skiller seg, tilsett 1-22 iskaldt vann og eventuelt mer fløte, da samler den seg igjen.

Kveldsmat/ lunsj:
Det er en smaksrik og mektig saus. Er du så heldig å sitte igjen med litt rester har du et genialt utgangspunkt for kveldsmat eller lunsj dagen etterpå. (Holder seg i flere dager i kjøleskapet.)

Tynn ut sausen med vann til ønsket konsistens og passe sterk smak, smak så til med pepper. Kan ev. tilsettes litt find/buljong om du synes smaken blir tynn.

Kok opp, og vips! Et mettende lite måltid.

PS, tipset om å legge kryddersmør under skinnet fikk jeg av Jamie Oliver da han skulle lage julekalkun.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.