< Tilbake til oversikten

Noen spørsmål

#1

Forlani sa for siden:

Hei! :)
Jeg er nytt medlem, dvs jeg har fulgt med disse sidene en stund nå og fant ut at det var på tide å bli medlem!
Jeg skal starte på ketolysekuren, har nettopp fått boka (lest) + diverse som jeg hadde bestilt. Er motivert og gleder meg til å begynne!
Noen spørsmål:
1.Karbohydrater: skal man regne med eller uten kostfiber?
2. Er Udos ok å bruke som fettkilde? Og hvor mye fett trenger man egentlig hver dag?
3. Ang steking av mat; er cocosa (steke)olje grei å bruke? Eller er det feks bedre med meierismør?
4. Mener jeg leste at makrell i tomat var ok å bruke en gang i blandt, men det er det jo sukker i...
5. Sukkererstatning!Noen erfaringer på hva som er godt å bruke? (Candarel?). Trenger man forskjellige? Feks. hva hvis man skal piske krem? Og hvor dere kjøper dette, helst i Norge.
6. Og så til slutt: TYGGIS! Har forstått det slik at det ikke finnes noen på markedet som det er greit å bruke???!!! Sliter litt med at jeg er avhengig av tyggegummi altså, må liksom ha det, særlig når jeg er ute og går eller trener. Noen tips på brukbare erstatninger? Eneste jeg har kommet på så langt er å tygge/suge på en kanelstang...

Oj, dette ble mye! Og 1000 takk for evt svar! :cool:


#2

HP sa for siden:

  1. På norske matvarer er karbohydrater deklarer uten kostfiber.
  2. Udos er en god fettkilde. Hvor mye fett? 100-120g? Kommer an på størrelse og aktivitetsnivå det :snill:
  3. Cocosa er best til steking pga stabile fettsyrer, meierismør er også bra men tåler mindre varme enn kokosfett.
  4. Sukker er vel bare krydder i makrell i tomat, tror du må kjenne litt selv der hva som fungerer for deg.
  5. Natreen, Candarel, splenda, Stevia. Når du pisker krem må du huske å tilsette søtstoff til slutt, hvis ikke blir det suppe... Stevia og splenda må du importere fra utlandet.
  6. Sukkerfri tyggegummi er vel ok? Søtet med Xylitol eller sorbitol. Les på pakka :)

Lykke til, og velkommen som medlem! :)


#3

Aline sa for siden:

  1. i norge så er fiber trukket fra :) i usa må du trekke de fra selv :)
  2. udos er bra (mener jeg...) hvor mye? eh... vet ikke helt... men hvis du spiser som anbefalt vil det jo begrense seg, for du for en god metthetsfølelse av fett :ja:
  3. cocosa er bra. smør er også bra...
  4. aner ikke...
  5. jeg bruker splenda kjøpt i usa og natreen. vet ikke hvor optimal natreen er , men jeg bruker det innimellom.
  6. hm... vet ikke.. jeg tygger tyggis hvis jeg vil ;)

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.