gamlebyen sa for siden:
Pulled pork er en klassiker i det amerikanske kjøkkenet, og særlig BBQ-varianter. Det klassiske tilbehøret er coleslaw (majonesbasert kålsalat).
Du trenger:
ca 2.5 kg svinebog, svinenakke (jeg brukte svinenakke)
Dry-rub (krydderblanding, om ikke annet er skrevet, så snakker jeg pulver/frø, ikke vær redd for megdene her, ja det er mye, men det er også mye kjøtt):
1 ss Paprika (ikke norske paprikapulveret, men det gode sterke man får i velassorterte forretninger eller Grønland i Oslo
2 ss fennikelfrø, evt malt fennikel
2 ss korianderfrø
1 ss mynte
1 ss spisskummen
1 hel rød chili
4 fedd hvitløk
Kjør alt i blender eller morter til du har en fin masse/blanding. Chilien og hvitløken vil gi dette noe fuktighet og gjøre det til en tykk tykk pasta omtrent.
Gni kjøttet inn med blandingen.
Dersom du har en form med rist, lønner det seg å ha litt vann, eddik, buljong, tomater, hvitløk i bunnen, gir nydelig kraft til etterpå.
Legg kjøttet i formen og inn i ovnen på 150 grader i tre timer. Etter tre timer, snu herligheta, og ha litt mer vann om nødvendig.
Etter totalt seks timer i ovnen er kjøttet ferdig. Ta det ut og la det hvile i et kvarters tid. I mellomtiden siler du av krafta fra formen, og et lite tips, en god dæsj dijon gjør seg godt.
Så til det som gjør dette til pulled pork: Bruk to gafler og dra kjøttet fra hverandre, i små og mellom-store biter. Legg disse tilbake i formen eller dertil egnet oppbevaringsbeholder. Hell over en del av sausen/kraften, og bland godt, slik at du blander de mer fettete bitene med de magrere.
Serveres med coleslaw. I USA server de ofte kjøttet i hamburgerbrød, så om om du har noen lavkarbo-versjoenr av det, er det et godt tips.
Rævva bilde tatt med mobben.