< Tilbake til oversikten

DB 18/2-2012; Slik lager du lavkarboloff og –boller

#1

arnakristin sa for siden:

[font=Times New Roman][/font]
Slik lager du lavkarboloff og –boller
[color=#000000][/color]
Har du savnet loff? Her er et brød som ligner.
[color=#000000][/color]
Lavkarbo-kosthold innebærer at andelen karbohydrater i kosten reduseres til fordel for økt inntak av proteiner og/eller fett.
[color=#000000][/color]
...
[color=#000000][/color]
Lavkarboboller eller -rundstykker
Det er stort sett bare å røre sammen ingrediensene, helle deigen i former og sette det hele i ovnen.

(Ca. 20 stk.)

Disse bakes i muffinsformer. Antallet avhenger av formenes størrelse.

Ingredienser:
5 ss soyaprotein
4 ss bakemiks eller soyaproteinpulver
3 ss kruskakli
3 ss Splenda (søtningsmiddel)
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
4 ts johannesbrødkjernemel
3 ss rapsolje
100 g smøreost (gjerne naturell)
5 ss crème fraîche
4 egg

Fremgangsmåte:
Alt blandes til du får en tannpastaaktig røre.

Ha røren i muffinsformer.
Stekes på ca. 175 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips: Vil du lage rundstykker, bruker du mindre Splenda. Vil du ha boller, ha gjerne i en dæsj ekstra. Finner du ikke bakemiks, bruk soyaproteinpulver.

Næringsinnhold pr. 100 g bolledeig:
Kcal: 269
Protein: 15,2 g
Fett: 18,6 g
Karbohydrat: 9,7 g
Kostfiber: 1,6 g
Næringstabell ved klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Landaas

Lavkarboloff
(1 stk.)

Har du savnet loff? Her er et brød som ligner.
Ingredienser:
6 egg
100 g smeltet smør
2 ss sukrin
½ ts salt
90 g kokosmel
1 ts bakepulver
2 ts fiberhusk

Fremgangsmåte:
Bland alt sammen til en «potetstappeaktig» deig.

Stek i brødform på 180 grader i ca. 50 min.
Nyt med ditt yndlingspålegg, som hvitløkbrød eller til reker etc.

Næringsinnhold pr. 100 g loffdeig:
Kcal: 247
Protein: 11,6 g
Fett: 21,9 g
Karbohydrat: 1,1 g
Kostfiber: 9,3 g
Næringstabell ved klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Landaas


#2

Alynna sa for siden:

Loffen så veldig ut som en formkake. Oppskriften ser ut som en veldig fiberholdig greie, må bli svampete? (med kokosmel + fiberhusk som bindemiddel, her er det stort sett bare fiber som gir konsistens). Og så må det jo smake veldig mye kokos/egg....


#3

nellie sa for siden:

Synes det så godt ut, jeg!:)


#4

PrøveKanin sa for siden:

Bare 1 g karbo/100 ? Kan det virkelig stemme ?
Wow


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.