Ser av overskirften at den kanskje kan misforstås, men det er altså jeg som skal begynne med en ny runde ketolyse etter graviditet og en laang ammeperiode. Kjenner jeg gruer meg litt og at jeg er redd for at det blir vanskligere nå som jeg har en liten en (16mnd) på lasset som er meget sær når det gjelder middagsmat. Trenger tips til enkle og greie middagsalternativer som kanskje også kan fungere som familiemiddag med ris el pasta som tilbehør. Vil helst slippe å lage to middager... Har noen av dere erfaringer på dette området? Tror frokost og lunsj skal gå bra, men det er altså middagene jeg tror blir litt utfordrende...
Med andre ord så er det viktig for deg at dere spiser det samme i lag? Kanskje ikke så lett hvis barnet er kresen.
Er dere flere i familien eller kun dere to?
For det går jo an å lage opp middager for enten deg eller barnet alt ettersom hva som blir enklest. Alt går jo forsåvidt an å ha ris og pasta som tilbehør da men spørs om han liker det. :)
Kjøtt og fisk med ris eller pasta. Finne en saus han liker. Egg kan han spise det?Som omelett for eks. Nei det er bare fantasien som setter grenser. Og smaksløkene da hihi...
Enig med Peppa. Sønnen min på 6 elsker lavkarbomat. Å slippe alt tilbehøret av tomme kalorier er luksus, han spør aldri etter spaghetti, ris ,poteter eller brød, å få kjøttbiter på gaffelen og gnafse, røkelaks, egg, han har siden han var så liten at han stappet nøtter oppi nesa spist alle slags nøtter i ganske store mengder. En sjelden gang vil ha et rundstykke fra butikken, ellers spiser han mine hjemmelagede kjeks, mye frukt og visse grønnsaker rå.
Hei,
Jeg har en sønn på 20 mnd som også er og har vært ganske sær på middagsmat. Men jeg lager ikke noe spesialmat til ham av den grunn. Jeg har en mann som spiser pasta, ris og poteter så jeg lager stort sett en porsjon av dette uansett. Ellers er det kjøtt/fisk og grønnsaker. Sønnen min spiser ikke mye til middag, men han smaker alltid litt og jeg ser nå at han spiser mer og mer - så det som vi anser som "særhet" er nok heller mer en uvanthet med smaker som det tar litt tid å venne seg til i vårt tilfelle, siden han nå spiser en del av den maten som han tidligere spyttet ut.
Den maten han kan spise ganske mye av er kjøttsaus (kjøttdeig, bokstomater, løk, hvitløk, sopp og fløte), pølser, kylling og pasta :rolleyes: Spiser han lite (eller ingenting, som jo hender en del ganger) til middag får han bare en litt tidligere og større kvelds. Jeg syns det er viktig at vi spiser det samme til middag (bare det at jeg dropper karbotilbehøret), så å lage noe spesielt for ham etter at han sluttet med most mat har aldri vært noe tema. Ungen din er bare 16 måneder, og det er en gylden mulighet til å gi ham/henne et sunt grunnlag for resten av livet.
Tusen takk for svar alle sammen. Det er jo helt sant, bør se på dette som en mulighet til å introdusere poden for ny mat :-) Og ser allerede at han slekter på sin mor. Nå som vi spiser mer kjøtt, så plukker gutten ut kjøttet og spiser kun det - styrer rett og slett unna grønnsakene og pastan... Idag fikk jeg ham også til å spise tomater og fetaost, så dette tyder bra. Utrolig deilig for meg også å endelig spise mat som smaker - og metter! Har gått veldig bra til nå, men det hjelper virkelig å ha ferie. Koser meg foran kokeboken, og får bakt masse og lager spennende mat!
MEN - kommer ikke i ketose. Sist gikk det så fort - tror jeg hadde utslag etter en dag. En venninne av meg sier at det er ketosticksene fra apoteket som er dårligere. Hun har prøvd med begge typene, også ketolysetypen, og får kun utslag på sistnevnte. Hva slags erfaringer har dere på det området? Spiller forsåvidt ingen rolle, men det er så gøy å tisse på pinne og få "premie" :-)
om du vet du ligger lavt på karbohydrater kan du blåse i de pinnene. De tåler ikke fuktighet. Om du spiser lite karbohydrater må jo kroppen bruke fett, right?
Barn må ofte smake en matrett flere gang før de begynner å like den. Lager du spesialmat til han vil han jo fortsette å kreve det ettersom han blir eldre.
Det du blir å spise til middag er jo sikkert alt fra kjøtt, kylling, fisk ++, som er perfekt mat til å bare legge ved pasta/ris/potet og kanskje litt andre grønnsaker ved :)
Er slik jeg har gjort det tidligere, å vil fortsette med.
.. og det er akkurat det jeg opplever:confused: Trodde da at man gikk ned når man er i ketose, men så feil kan man ta.... Hva er vitsen da?? Har hatt utslag i nesten 2 uker, men det skjer ingenting - hverken på vekt eller cm...
Det menes vel heller at det ikke er gitt at man går ned i vekt når man er i ketose, fordi det er flere faktorer som er avgjørende også. Akkurat som det ike er gitt at man går ned på lavkalori eller pulverkur. Ikke minst går jo vektnedgang ofte i rykk og napp, kroppen er ikke en maskin. Om du har faktisk overvekt vet jeg ingenting om, men du har ganske nylig vært gjennom et svangerskap og ammet, og dette er jo en stor jobb og påkjenning for kroppen, og det er ikke sikkert den priotireter fettforbrenninga akkurat nå. :) Det finnes dessverre ingen fasiter her.
Og hva er vitsen? Tja, en bedre helse, f.eks.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.