< Tilbake til oversikten

Salat inspirasjon

#1

guro sa for siden:

Fikk alle disse tilsendt fra min snille 'danske' tante. Legger den ut til dere også jeg -selv om det finnes noe ulovligheter her. Det er ment som inspirasjon. Røldkålsalatene er kjempegode til julemat rester!!

BROCCOLISALAT:

Små buketter broccoli,

rosiner,

solsikkekærner.

Creme fraiche,

rødvinseddike,

sukker.

Evt. ristet bacon og hakket rødløg.

[size=3][/size]

[size=3][/size]

BROCCOLISALAT II:

500g let kogt broccoli

250 g tomater

krydderurter

1 spsk olie

2 spsk edikke

1 spsk sukker

½ tsk salt, evt. peber

[size=3][/size]

[size=3][/size]

PASTASALAT MED TOMATER OG FETA:

Helt enkelt: Pasta, tomater, fetaost

og frisk basilikum blandes.

Dressing af olivenolie og hvidløg hældes over.

[size=3][/size]

DEN MED ÆBLER:

Broccoli i små buketter.

Hakket rødløg.

Æbler i tern.

Tranebær

Ristede pinjekærner.

Græsk youghurt,

citron,

flydende sød,

salt og peber.

[size=3][/size]

RØD OG GRØN:

Let kogt broccoli i små buketter,

Små tomater i halve.

Olie, eddike, salt og peber.

[size=3][/size]

[size=3][/size]

[size=3][/size]

[size=3][/size]

[size=3][/size]

[size=3][/size]

MED FETA OG KALKUN:

Rød og grøn krølsalat,

små sherrytomater i kvarte,

fint snittede salatløg,

feta i tern,

Kalkun i tern,

Syltet hvidløg.

Olivenolie, citronsaft,

salt og peber.

[size=3][/size]

STOR AMERIKANSK:

Et broccoli,

Et iceberg,

en pose amerikansk grøntsagsblanding,

Soltørrede tomater i olie.

[size=3][/size]

FRANSK BONDESALAT:

Forskellige salater revet i mindre stykker,

Ristet kalkunbacon,

Skinke i strimler,

Tomatbåde,

Ristet brød i tern.

Purløg,

olie/eddike-dressing.

[size=3][/size]

RUCOLASALAT:

100 g rucolasalat.

200 g letkogte grønne bønner,

10 soltørrede tomater,

150 g cherrytomater.

1½ gulerod, skåret i stave og ristet på tør pande,

Pinjekærner, ligeledes tørristede.

Olie, balsamoco-eddike,

salt og peber[size=3][/size]

[size=3][/size]

RØDKÅLSALAT SOM DU FIK DEN !:

Fintsnittet rødkål

Groft revet gulerod

Grovt revet selleri

Ristede pinjekærner

Appelsin og æble i små tern

Dressing af balsamico, citronsaft,

olivenolie, fruktose, salt og peber.

[size=3][/size]

MIN JULE-RØDKÅLSALAT:

Fintsnittet rødkål

Appelsin og æbler i små tern

Groft hakkede hasselnødder

Lidt appelsinjuice som dressing

[size=3][/size]

VARIABEL VINTERSALAT

(tøm køleskabet!):

Broccoli i små buketter

Hakket løg

Revne rodfrugter (selleri, persille, gulerod m.v.)

Andre grøntsager, småtskårne

Ristede pinjekærner

Tørrede tranebær, gerne dem med appelsinsmag!

Kan suppleres med kød, jeg bruger tit koldrøget svinemørbrad, men kogt skinke og andet kan også bruges, kun smag og fantasi sætter grænser!

Olie / edikke dressing eller en med mælkeprodukt i…

[size=3][/size]

[size=3][/size][size=3][/size]

Lidt om dressinger: det er virkelig en temperamentsag…

Hvidvins- rødvins- eller balsamico-edikke, gerne kombineret med citronsaft, eller citron alene!

God olie, altid koldpresset

Salt, nogle gange peber

Næsten altid sukker: økologisk rørsukker, ahornsirup, SØD!, eller som hos jer: fruktose.

I fyldige salater, eks vintersalat med mørbrad foretrækker jeg youghurt- dressing: Græsk, drænet youghurt kombineret med lidt balsamico

Som mælkeprodukt kan andre surmælksprodukter bruges, eks, anden surmælk, Kesan, creme fraiche (rømme) med forsk. fedtprocenter osv….

[size=3][/size]

Der er ingen principper bag mine salater og dressinger men jeg tror de kan tilpasses Feldons dieter og andre sunde systemer…

[size=3][/size]


#2

Anne sa for siden:

Hils din "danske"tante å si takk. Her var det masse deilig. Printes hermed ut for perm:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.