guro sa for siden:
Fikk alle disse tilsendt fra min snille 'danske' tante. Legger den ut til dere også jeg -selv om det finnes noe ulovligheter her. Det er ment som inspirasjon. Røldkålsalatene er kjempegode til julemat rester!!
BROCCOLISALAT:
Små buketter broccoli,
rosiner,
solsikkekærner.
Creme fraiche,
rødvinseddike,
sukker.
Evt. ristet bacon og hakket rødløg.
[size=3][/size]
[size=3][/size]
BROCCOLISALAT II:
500g let kogt broccoli
250 g tomater
krydderurter
1 spsk olie
2 spsk edikke
1 spsk sukker
½ tsk salt, evt. peber
[size=3][/size]
[size=3][/size]
PASTASALAT MED TOMATER OG FETA:
Helt enkelt: Pasta, tomater, fetaost
og frisk basilikum blandes.
Dressing af olivenolie og hvidløg hældes over.
[size=3][/size]
DEN MED ÆBLER:
Broccoli i små buketter.
Hakket rødløg.
Æbler i tern.
Tranebær
Ristede pinjekærner.
Græsk youghurt,
citron,
flydende sød,
salt og peber.
[size=3][/size]
RØD OG GRØN:
Let kogt broccoli i små buketter,
Små tomater i halve.
Olie, eddike, salt og peber.
[size=3][/size]
[size=3][/size]
[size=3][/size]
[size=3][/size]
[size=3][/size]
[size=3][/size]
MED FETA OG KALKUN:
Rød og grøn krølsalat,
små sherrytomater i kvarte,
fint snittede salatløg,
feta i tern,
Kalkun i tern,
Syltet hvidløg.
Olivenolie, citronsaft,
salt og peber.
[size=3][/size]
STOR AMERIKANSK:
Et broccoli,
Et iceberg,
en pose amerikansk grøntsagsblanding,
Soltørrede tomater i olie.
[size=3][/size]
FRANSK BONDESALAT:
Forskellige salater revet i mindre stykker,
Ristet kalkunbacon,
Skinke i strimler,
Tomatbåde,
Ristet brød i tern.
Purløg,
olie/eddike-dressing.
[size=3][/size]
RUCOLASALAT:
100 g rucolasalat.
200 g letkogte grønne bønner,
10 soltørrede tomater,
150 g cherrytomater.
1½ gulerod, skåret i stave og ristet på tør pande,
Pinjekærner, ligeledes tørristede.
Olie, balsamoco-eddike,
salt og peber[size=3][/size]
[size=3][/size]
RØDKÅLSALAT SOM DU FIK DEN !:
Fintsnittet rødkål
Groft revet gulerod
Grovt revet selleri
Ristede pinjekærner
Appelsin og æble i små tern
Dressing af balsamico, citronsaft,
olivenolie, fruktose, salt og peber.
[size=3][/size]
MIN JULE-RØDKÅLSALAT:
Fintsnittet rødkål
Appelsin og æbler i små tern
Groft hakkede hasselnødder
Lidt appelsinjuice som dressing
[size=3][/size]
VARIABEL VINTERSALAT
(tøm køleskabet!):
Broccoli i små buketter
Hakket løg
Revne rodfrugter (selleri, persille, gulerod m.v.)
Andre grøntsager, småtskårne
Ristede pinjekærner
Tørrede tranebær, gerne dem med appelsinsmag!
Kan suppleres med kød, jeg bruger tit koldrøget svinemørbrad, men kogt skinke og andet kan også bruges, kun smag og fantasi sætter grænser!
Olie / edikke dressing eller en med mælkeprodukt i…
[size=3][/size]
[size=3][/size][size=3][/size]
Lidt om dressinger: det er virkelig en temperamentsag…
Hvidvins- rødvins- eller balsamico-edikke, gerne kombineret med citronsaft, eller citron alene!
God olie, altid koldpresset
Salt, nogle gange peber
Næsten altid sukker: økologisk rørsukker, ahornsirup, SØD!, eller som hos jer: fruktose.
I fyldige salater, eks vintersalat med mørbrad foretrækker jeg youghurt- dressing: Græsk, drænet youghurt kombineret med lidt balsamico
Som mælkeprodukt kan andre surmælksprodukter bruges, eks, anden surmælk, Kesan, creme fraiche (rømme) med forsk. fedtprocenter osv….
[size=3][/size]
Der er ingen principper bag mine salater og dressinger men jeg tror de kan tilpasses Feldons dieter og andre sunde systemer…
[size=3][/size]