Hei!
Jeg er,som nevnt i andre tråder peanøttsmøroholiker:rolleyes:
Det er jo ikke særlig lavkarbo,men siden jeg prøver å venne meg litt av det da så fant jeg ut jeg kunne lage mitt eget,og det gikk kjempebra,smakte kjempegodt og hadde mye mindre innvirkning på blodukkeret mitt(har diabetes type 1):D
Tok en pose peanøtter,ca 300 gr,og miksa det med 2-3 ss rapsolje i en blender
(stavmikser funka ikke,det bare spratt nøtter utover hele kjøkkenet).
Det går litt tregt nedi blenderen dette her,så man må med veldig jevne mellomrom nedi å røre rundt med en skje for å få alt blandet ordentlig.Holdt på til det ble relativt glatt jeg,men det må man jo ikke:) etterpå hadde jeg oppi bittelitt søtning (jeg bruker canderel pulver,men absoulut ikke mye) og VIPS så hadde jeg et litt "snillere" peanøttsmør i forhold til lavkarbo-kostholdet mitt ;)
Jeg elsker også hjemmelaget peanøttsmør!! Jeg lager det med olivenolje, synes det gir en god smak :).
En periode tok jeg stenene ut av dadler og fylte på med peanøttsmøret - OMG så godt!! Ikke særlig ketonsk, men det er så mektig at man klarer ikke spise mer enn 2-4 dadler (med en good dæsj peanøttsmør).
Kult!Det hørtes veldig godt ut,nesten for godt,hehe;)
Dadler er jo supergodt:D
Det med å lage peanøttsmøret selv synes jeg ble så bra,ikke bare fordi det smaker godt,men fordi jeg vet akkurat hva som er oppi der,også ble det ikke så mye når jeg lagde,så jeg er mer "sparsom" på det,og spiser derfor mindre av det:)
Spiste litt peanøttsmør med stangselleri i dag mens jeg ventet på mannen. Gud så godt.. Har spist noen krukker peanøttsmør det siste året, men prøver å ta det rolig. Hehe. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.