Mat for sjelen sa for siden:
Et fortryllende navn på en aldeles fortryllende dessert... Lett og luftig - smelter i munnen...
De av dere som har lest boken "Reisen hjem" av Lori Lansens vet hva jeg snakker om... Hele boken igjennom ble dessert beskrevet, men oppskriften fikk jeg aldri helt tak på...
Men her er den altså... Oppskriften på Eplesnø.
Oppskrift
2 eggehviter
3 ts usøtet eplemos* - jeg bruker denne organiske eplemosen fra iHerb *
noen dråper vaniljeekstrakt
1 ts sukrin/sukrinmelis
kanel
Pisk eggehvitene stive.
Vend forsiktig inn sukrin, vanilje og eplemos. Smak til med søtt.
Dryss over litt kanel ved servering.
*Jeg brukte Eden Foods, Organic Apple Sauce fra iHerb. Den er ikke tilsatt sukker og konserveringsmidler, bare epler. Du kan selvsagt lage din egen eplemos også ved å koke eplerbiter i litt vann, og deretter mose.
Desserten er nok til 3 - 4 porsjoner inneholder da ca 3 gram karbohydrater totalt...
Nytes sakte - med øynene lukket...